Sund aftensmad på 30 minutter: Laks med spidskål og smagsfulde ris

Sund aftensmad. Laks med stegt spidskål og ris med gurkemeje. 
Her får du en opskrift på sund aftensmad på 30 minutter. Laks med stegt spidskål og smagsfulde ris med persille, løg, hvidløg og gurkemeje. 

Jeg laver mange forskellige aftensmadsretter! Jeg indkøber masser af grønt, krydderurter og som regel fisk eller kylling, og så improviserer jeg bare. Vi har meget lidt madspild hos os, hvilket jeg tror hænger sammen med vanen med at kigge ind i køleskabet og være kreativ med det, der er.

Jeg vil forsøge at blive lidt bedre til at videregive nogle af mine improviserede hverdagsretter. Her er aftenens ret, som er enkelt og ultrasund med fed fisk og kål, hvidløg, løg og persille.

Sund aftensmad med fed fisk og kål.

Den sunde gurkemeje

Risene er tilsat gurkemeje, som er en meget stærk antioxidant. Den indeholder stoffet curcumin, som har rigtig gode anti-inflammatoriske egenskaber (bl.a. godt mod gigt). Husk, altid at bruge gurkemeje sammen med sort peber, som øger optagelsen af curcumin op til 1000 gange!

Opskrift på laks med stegt spidskål og krydderris

Opskrift på smagsfulde ris med løg, hvidløg, persille og gurkemeje.
Sæt risene over, så de er klar 5 minutter før, laksen er færdig.

Skær spidskålen i passende både og steg dem i olivenolie eller smør. Behold stokken, så den holder sammen på stykkerne. Krydr med salt og peber – og evt. lidt finthakket rød chili. Giv dem gerne lidt citronsaft inden serveringen.

Steg laksestykkerne på panden.

Hak ca. 3 fed hvidløg fint og 1 løg i tern. Svits dem hurtigt i olivenolie uden, at de tager farve. Krydr med salt, peber og 2 tsk. gurkemeje.
Vend risene i, så de bliver flot gule – rør en håndfuld hakket persille og saft fra ½ citron i til sidst.

Velbekomme!

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.