Lammeragout med rosmarin og oliven – nem og lækker simremad!

Jeg er så heldig, at jeg har fået tilladelse til at videregive nogle af mine yndlingsopskrifter fra en af Danmarks allerbedste kogebogsforfattere, Hanne Bloch. Jeg gengiver noget af det med mine egne ord og bemærker måske mine egne praktiske erfaringer, men opskrifterne er altså Hannes Blochs. Hun står bag et hav af kogebøger og været madskribent på Hjemmet siden 1979. Men tro ikke, at hun dermed er gammeldags – tværtimod har hun været med til at forandre det danske køkken og gør det stadigvæk.  Hun har været en stor inspiration til især min gæstemad de sidste 15 år.
Hanne Bloch bor halvdelen af året i Italien, og “Mit italienske køkken” fra 2007 er hendes mest personlige kogebog. Den bekriver både stemningen og gastronomien i Italien og er meget flot og inspirerende at bladre i – en af mine egne all time favoritter blandt mine mange opskriftbøger. Du får masser af italiensk charme og en lang række klassiske retter, som er lette at gå til og passer godt ind i et dansk køkken.

Nu, hvor efteråret er ved at snige sig ind over os, er det tid til simremad, og derfor skal du som det første have denne skønne opskrift på Lammeragout med rosmarin og oliven. Den er super let at lave, men ikke desto mindre en flot og populær gæstemad. Jeg serverer den gerne med ovnstegte kartofler eller en lækker kartoffelmos med persillerod.

Lammeragout

til 5-6 personer

6 skiver lammekølle
salt og peber
6 spsk olivenolie
2 kviste frisk rosmarin
2-3 fed hvidløg
3-4 dl. hvidvin
½ kg. flåede tomater (det gør ikke noget, det er fra dåse – det er bedre end halvmodne tomater uden så meget smag)
2-3 spsk hakkede soltørrede tomater i olie
20-30 små sorte oliven

Hvis supermarkedet ikke har lammeskiver (udskåret så benet sidder i midten), kan du få slagteren til at skære køllen ud for dig i ca. 1½ cm. tykke skiver.
Rids lammeskiverne i siden, så de ikke danner en “skål” under stegningen. Drys dem med salt og peber og brun dem i olie i en stegegryde. Tilsæt rosmarin og groft skivede hvidløg og lad det svitse med kort. Hvidløgene må ikke blive sorte.
Kom vinen i og lad den koge nogle minutter, før du tilsætter tomaterne. Tilsæt oliven, og lad retten simre under låg i 1-1½ time til kødet er godt mørt.
Smag til og server!

Mit Italienske Køkken fås til 199,95 kr. hos Saxo.com (reklamelink)

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.