Min rejse som voksen blogger – fra outsider og til pressemøder!

Jeg kom til at tænke på forleden, da jeg sad til et pressemøde i anledning af Eau Thermale Avènes 30-års fødselsdag, at det faktisk er en vild rejse, jeg har været på, som én af de første voksne bloggere. I over 8 år har jeg fra hjertet forsøgt at inspirere andre kvinder med min personlige blog. Her kan du læse om, hvordan jeg kom fra out of nowhere og i starten stod ret alene. Til nu i dag har et fantastisk netværk og blive inviteret til pressearrangementer – og på ingen måde føler mig som en outsider længere. 

Apotekermærket Eau Thermale Avène fejrer 30-års fødselsdag i år og inviterede presse og influencers til en fin fejring i denne uge.

Jeg startede bloggen her – der dengang hed Voksenlivsstil – tilbage i juni 2012. Det startede helt spontant, da det slog mig, at også vi voksne kvinder (jeg var 48 på det tidspunkt) har en masse at dele med hinanden, og har brug for at få holdt spejlet op en gang imellem. Som inspiration, underholdning, for at se, hvad andre går rundt og laver – og for at føle, at der er andre derude, der er ligesom os. Og måske endda har nogle ideer eller noget på hjertet, vi kan bruge til noget.

Jeg kastede mig ud i det, og eftersom jeg ikke kommer fra mediebranchen eller har et navn i forvejen, var det helt fra scratch. Jeg sendte noget ud i universet, og tænkte, at så måtte der også kommet noget tilbage. Hvad der ville ske, vidste jeg ikke, men noget ville der ske! Og det må man sige er holdt stik.

Jeg har haft mig selv med hele vejen!

Du kan jo selv gå tilbage i arkivet (find det ude i siden af bloggen) og se, hvad jeg lagde ud med! Helt private beautyfavoritter, bøger, te, opskrifter, hausfrau tips. Når jeg ser tilbage, så er der en rød tråd direkte fra den spæde start til i dag og jeg kan 100% se mig selv i det hele fra starten til i dag. (Nogle af billederne er desværre forsvundet – pga. min flytning fra Bloggers Delight – men det er der ikke noget at gøre ved). Nogle af beautyfavoritterne fra fx. Sensai og Jane Iredale er stadig de samme her 8 år efter! 🙂

Selvfølgelig bliver man bedre og klogere hele tiden, og var der noget, jeg ville ønske, jeg var bedre til fra start, var det søgemaskineoptimering (SEO). Men det er, hvad det er, og det er som sagt en rejse og en kæmpe læreproces, jeg har begivet mig ud på.

I starten var jeg også meget forbeholden med at vise mig selv, og fortælle om mit privatliv. De grænser har i dén grad flyttet sig med årene. Bloggen er blevet en del af mig, en forlængelse af mig, og jeg føler det ikke forkert eller unaturligt at dele ud af mig selv. Der er grænser naturligvis, men efter nogle år gik det op for mig, at skulle mine gode råd tages for gode varer, og skulle nogle kunne identificere sig med mig, så var jeg nød til at vise, hvem jeg er.

Jeg sagde ja til alt!

De første par år voksede trafikken på min blog fra ingenting til nogle hundrede sidevisninger om dagen. I dag bliver der læst omkring 25.000 sider hver måned her på Qland. Dertil er Instagram kommet til, hvor jeg har startet en ny sej kamp for også at gøre mig lidt gældende. Voksne kvinder ryger heldigvis ikke på hvad som helst, så det tager tid at få opbygget en læser/følgerskare – men I voksne kvinder, der læser med – og tak for det – er til gengæld fantastiske at få i tale. Jeg elsker den feedback, jeg får, og den samhørighed og den kontakt, der nogle gange opstår. ♥

Fra 2015 begyndte jeg så småt at blive inviteret til forskellige bloggerevents. Her bliver man præsenteret for forskellige emner og produkter, og det er altid meget fine arrangementer, hvor man også får lejlighed til at netværke med andre skrivende.
I starten var jeg altid den suverænt ældste og jeg kendte ingen. Jeg følte mig virkelig som en outsider og ved nogle lejligheder var det en anelse pinefuldt at stå dér alene i verden. Men jeg havde ja-hatten på. Det gjaldt for mig om at opbygge et netværk, og jeg sagde ja til ALT.

Stille og roligt lærte jeg en masse nye mennesker at kende, og i de efterfølgende par år blev hele mediebilledet stille og roligt disrupted!

Influencere er langt mere anerkendte i dag!

Efter et års tid, hvor jeg følte mig lidt underlig og ret alene i verden, så skete der noget. Opdelingen mellem presse og influencere begyndte at blive opløst. Sidstnævnte gruppe begyndte en udvikling mod større og større anerkendelse (og indflydelse), og til min store glæde begyndte arrangementerne at blive slået sammen, så presse og bloggere blev inviteret sammen. Samtidig forsvandt de helt unge fra de møder, jeg kommer til, og pludselig åbnede der sig et netværk af modne pressefolk fra blade og magasiner – og flere skønne voksne bloggere 50+/- kom til:

BeautybySilke
FiftyFabulous
IbByHeart (også startet i 2012)
Sundt Kvindeliv
Louise Dorph
Peekaboodesign
Make My Hayday

I dag er der sket det, som jeg håbede og troede på, da jeg sendte min blog ud i universet første gang. Det er sket “noget”. Jeg har dejlige læsere, og har fået et utroligt skønt netværk af andre skrivende, pr-mennesker og iværksættere, designere og andre, der står bag spændende brands.
Jeg er gået fra at være en pioner og en outsider til at være en del af en dynamisk verden af mennesker, der udtrykker sig på de nye medier. Og tro mig, det er hårdtarbejdende, søde og begavede kvinder.

Bloggen gør mig ikke rig, men glad!

I dag har jeg mit eget “medie”, Qland, hvor jeg suverænt bestemmer, hvad der sker – og som er så fast en del af mig, at jeg ikke kan forestille mig, at det ikke skal være der. Det er hårdt arbejde at levere hele tiden, men på een eller anden måde, så lykkes det uge efter uge, år efter år.

Jeg er ikke et sted, hvor jeg bliver styrtende rig på at blogge, men med årene har det åbnet en ny verden for mig af oplevelse og mennesker, jeg ellers ikke ville have lært at kende. Og en dialog med læsere, som jeg aldrig ville have fået. Min verden har åbnet sig.
Selvfølgelig er der kommercielt indhold, vi har jo alle brug for penge for at leve og en betaling for vores indsats, men jeg har mig selv med og siger kun ja til ting, der fra hjertet er mig.

Jeg har så meget grund til at være glad og taknemmelig – og jeg tillader mig også at klappe mig selv lidt på skulderen for en vedvarende indsats, en tro på, at der ville ske noget, og en overvindelse af at være lidt anderledes, især i starten.

Tak, fordi du er med på rejsen! ♥♥♥

2 replies
 1. Janet
  Janet siger:

  Som 60-årig, med 1 år gammel blog, så kender jeg godt følelsen af, at være en total underlig outsider😁 Super, at du holdt ved, viste vejen – og stadig inspirerer os modne, både med og uden eget medie👋😉💙

  Svar
 2. Tina
  Tina siger:

  Du gør det godt som blogger og har en skøn blog 🙂
  Dejligt at høre hvordan din bloggen er gået i den gode retning og er en hjælp/glæde for dig også 🙂
  God weekend!

  Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.