Nye vaner og kontroltab

Nye vaner og kontroltab

Hvis man tror, at det går stille af, når man vælger at anskaffe sig en hundehvalp, så kan jeg nu personligt skrive under på, at man tager grueligt fejl. Det er, som jeg også havde forventet, virkelig krævende – og selvfølgelig vildt dejligt – og det vender alting på hovedet for en tid.

Nu har lille Viola været hos os lidt over en uge, og jeg skal love for, at det har medført nye vaner og rytmer her i huset! Jeg er på konstant, holder øje, lufter, nusser, pusler, opdrager, lærer hende ting og sager – fra kl. 6 om morgenen (er bare glad for, at det nu ikke længere er kl. 5 – elsker sommertid for første gang i mit liv!).

hundehvalp

Det er et “projekt”, men det er også en stor hengivenhed og kærlighed overfor det lille væsen, og jeg nyder det uanset, at det også er hårdt og besværligt ind imellem. Nu er tingene allerede ved at falde meget mere til ro, og de nye rytmer bliver indarbejdet. Hun er super kvik, så det er ikke så svært – nu mangler vi kun at få styr på det med børsten, at være lidt alene hjemme og på at sidde for sig selv i bilen.

Jeg har funderet lidt over, at det, som jeg lige nu oplever, er et stort kontroltab. Jeg har simpelthen en følelse af ikke at have helt så meget styr på alting, som jeg plejer (og det har jeg sand for dyden heller ikke). Og min konklusion er, at det er rigtigt sundt, og at jeg kan bruge det til noget positivt. Det er faktisk helt fint at komme ud af sin comfort zone og få rystet posen en lille smule i forhold til, hvad man bruger sin tid til, og om man husker at stoppe op og nyde det ofte nok.

viola

Lige nu er der intet andet at gøre end at give slip, og koncentrere sig om den lille hunds behov, når hun ikke lige sover eller for en kort stund leger for sig selv. Jeg har givet mig hen til den lille krabat og projekt opdragelse og tryghed og på at gøre hende til en rigtig god hund. Hun er allerede så sød og lærenem, men det er jo indsatsen nu, der skaber hendes fremtidige vaner og væsen.

Og måske er det også med til at skabe mig! Jeg er i den forløbne uge blevet meget bedre til at slippe kontrollen og acceptere, at der er noget, som jeg ikke når. Jeg nyder i stedet en gåtur og den friske luft med Viola, hvor jeg glemmer alle pligter og opgaver. Ok, jeg må så kæmpe lidt ind imellem med at nå de ting, som skal gøres i webshoppen og lidt herhjemme, men jeg har det mere afslappet med det og nyder øjeblikket mere.

Hvad angår madlavning og al det huslige, så sejler det lidt afsted, og det er den største hurdle for mig. Jeg kan normalt godt lide at have styr på al ting, og at mit hjem er rent, men lige nu er det en relativt umulig opgave! Der er bare ikke tid!
Og hvad sker der så midt i det hele? Støvsugeren vælger at gå helt og aldeles død. Måske, når alt kommer til alt, en håndsrækning til mig, for nu er der jo alligevel slet ikke noget at gøre 🙂  (men vi er jo nok nød til at få anskaffet en ny én af dagene).

Så tingene får lov at sejle noget mere, end de plejer, men jeg vælger at se det som en læreproces for både Viola og mig.
Og hvad gør det, når man kan hygge sig med hende her?

bichon-havanais

Kærlig hilsen Jeanette

1 svar
  1. LeneL
    LeneL siger:

    Er selv 1.gangs hundeejer på 7.år 🙂
    Der er noget med at man egentlig ikke skal gå tur med en hvalp – husker ikke hvor gamle de skal være for at man skal gå tur med den.

    Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.