Overgang til det grå hår
,

Overgang til det grå hår

Jeg fylder halvtreds om 2 måneder, (så er tallet skrevet, og det var slet ikke så farligt) og efterhånden kan jeg godt se, at der selvfølgelig kommer flere og flere grå hår. Der kunne sagtens have været mange flere, men der er kommet en lille smule salt og peber over min udgroning, som derudover også er blevet mere mørk de senere år.

Overgang til gråt hår

Nu har jeg trukket den nogle uger med at få lavet de sædvanlige striber, og jeg kan konstatere, at den naturlige farve faktisk er helt pæn. Jeg er endda så heldig, at mine grå hår er helt hvide. Naturen er vel så viseligt indrettet, at ens hår og hud faktisk passer godt sammen!

Jeg kommer i øvrigt ofte til at tænke på min oldemor Kirstine, som én eneste gang i sit liv bestilte tid til frisør!Og så droppede hun det endda igen. Hun havde bare langt naturligt hår, som hun selv klippede spidserne af. Som jeg husker hende var hun tæt på 90 og havde stadig det lange, lange hår. Helt gråt og ikke ligefrem fyldigt, men altid sat op med en knold med en fletning omkring. Cool, tænker jeg, som selv er blevet slave af de lyse striber!

På vej mod gråt hår!

Både gråt hår og tofarvet udgroet hår er højeste mode, så timingen kan næsten ikke være bedre til at skifte fra de lyse striber til min naturlige hårfarve. På torsdag har jeg bestilt tid hos min frisør til at få hjælp med projektet.
Den gyldne tone i mit lange hår skal dæmpes og gøres mere kold. Når man går mod gråt hår, gælder det om at holde sig til de kolde toner.

lyst hår på vej mod gråt

Så er det snart slut med det lyse og gyldne! Det bliver spændende, hvad min frisør kan udrette.

Jeg tænker, at der skal laves nogle enkelte helt hvide striber i hele håret og nogle mørke i det lange for at matche udgroningen. Det dér med en helfarvet “hjelm” er et no go. Så bliver det bare endnu mere besværligt med udgroningen og desuden synes jeg, at det ser unaturligt ud til de fleste.

De er ekstremt dygtige til farver hos min frisør, så jeg glæder mig til at høre deres input. Jeg er kommet hos Bomholt i  København i 15 år og altid været glad for resultatet, så jeg er sikker på, at det nok skal blive godt.

Efter på torsdag vil jeg glæde mig til at vise, hvad vi kommer frem til for at lette min overgang til en mere naturlig hårfarve. Og mon ikke, der er andre end mig, der går med overvejelser om, hvornår og hvordan man lige overgår – og overgiver sig – til de grå hår. 

2 kommentarer
  • Voksenlivsstil
   Voksenlivsstil siger:

   Hej Kirsten,
   Tak for din kommentar 🙂 Du kan se resultatet her: https://qland.dk/2016/02/overgang-til-det-graa-haar-part-ii/
   Lige nu har jeg en efterhånden stor udgroning,som er mørk med en del grå hår. Jeg er stadig glad for det, men det lange er stadig for lyst og gyldent.
   I slutningen af august har jeg en ny tid hos frisøren, hvor jeg må se, om det næste træk bliver nogle mørke striber og evt. nogle helt hvide. Men jeg holder fast i, at det grå skal have lov at gro ud, og jeg synes også, det er pænt. Det kan du også læse lidt mere om her: https://qland.dk/2016/04/graat-et-guld-vi-elsker-det-graa-haar/
   Der kommer selvfølgelig en hårstatus her på bloggen, når jeg har været forbi frisøren næste gang.

   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.