Pas på med for meget salmiaklakrids

Pas på med for meget salmiaklakrids

Jeg har altid været vild med lakrids, men jeg har faktisk begrænset mit forbrug af almindelig saltlakrids. Vidste du, at det som oftest indeholder salmiak (ammoniumklorid), som i større mængder virker afkalkende på knoglerne?

Især her i Skandinavien har vi en tendens til at tilsætte salmiak til lakrids, og man bør være opmærksom på, at hvis lakrids er mærket “Voksenlakrids – ikke børnelakrids”, så skyldes det et højt indhold (over 5%) af ammoniumklorid. Det er ikke fordi, jeg holder mig 100% fanatisk fra det, men jeg synes, det er værd at tænke over.

Men der er heldigvis gode alternativer til os, der elsker lakrids. Den ægte lakrids i høj kvalitet koster selvfølgelig lidt mere, men i stedet for kemi, får man jo altså også noget, der er langt bedre for helbredet.

Jeg kan også anbefale de nye sukkerfri lakridsbolcher fra Ricola, når trangen efter lakridssmagen trænger sig på. De er lavet af økologiske urter uden tilsætningsstoffer – og så koster de bare 12,50. (Ricola Hyldeblomst kan i øvrigt også anbefales).

Ricola lakrids

 

2 kommentarer
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Hej Poul Erik,

   Jeg vil tro, du kan finde dem i forskellige supermarkeder. På nettet kan jeg i alt fald se, at nemlig.com har dem.

   de bedste hilsner
   Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.