Pas på med for meget salmiaklakrids
Jeg har altid været vild med lakrids, men jeg har faktisk begrænset mit forbrug af almindelig saltlakrids. Vidste du, at det som oftest indeholder salmiak (ammoniumklorid), som i større mængder virker afkalkende på knoglerne?
Især her i Skandinavien har vi en tendens til at tilsætte salmiak til lakrids, og man bør være opmærksom på, at hvis lakrids er mærket “Voksenlakrids – ikke børnelakrids”, så skyldes det et højt indhold (over 5%) af ammoniumklorid. Det er ikke fordi, jeg holder mig 100% fanatisk fra det, men jeg synes, det er værd at tænke over.
Men der er heldigvis gode alternativer til os, der elsker lakrids. Den ægte lakrids i høj kvalitet koster selvfølgelig lidt mere, men i stedet for kemi, får man jo altså også noget, der er langt bedre for helbredet.
Jeg kan også anbefale de nye sukkerfri lakridsbolcher fra Ricola, når trangen efter lakridssmagen trænger sig på. De er lavet af økologiske urter uden tilsætningsstoffer – og så koster de bare 12,50. (Ricola Hyldeblomst kan i øvrigt også anbefales).
Hvor kan jeg købe Ricola urtebolsjer med lakrids
Hej Poul Erik,
Jeg vil tro, du kan finde dem i forskellige supermarkeder. På nettet kan jeg i alt fald se, at nemlig.com har dem.
de bedste hilsner
Jeanette