Renée er f*cking hot – og cool!

Hvor er det dog bare en gave til rigtigt mange kvinder mellem 45 og 55, plus-minus, at Renée Toft Simonsen har valgt at udgive sin personlige beretning om at komme i overgangsalderen. Jeg elsker hende og bogen Jeg er f*cking Hot alene for at bryde tabuet – for det er stadig et svært og ofte lidt pinligt emne for mange kvinder.

Ja, hun er hot på enhver måde, ser stadig fantastisk ud i en alder af 52 – og på den naturlige måde, uden at være pumpet op med botox, hvilket jeg også elsker hende for. Hun er også modig og cool, når hun åbent lægger alt ud og erkender, og omfavner, sin nye fase i livet med alt, hvad det medfører af tab – af fysik, af tiltrækningskraft, af børn, der flyver fra reden og ikke har brug for hende på samme måde.

Renée tapsveder, og hun kan ikke sove om natten, hvor hun så vælger at skrive i stedet, leddene gør ondt, vægten stiger, humøret falder, og følelserne og sårbarheden står på spring.
Hun har fravalgt hormoner – af personlige årsager, fordi hendes mor har haft brystkræft – og er på en fysisk rejse, som hun vælger at byde velkommen, og samtidig på en rejse ind i sig selv. På vej, mens hun sveder og sveder, mod en blødere udgave, som er mere mild og eftergivende overfor sig selv, og ikke altid behøver at være evigt stærk for enhver pris.

“Tornerose sidder i mig, og Askepot, den dumme tøs, der slider og slæber med hænderne opløst i en vaksebalje og trallende som en hjernedød papegøje finder sig i at blive slået og skældt ud, mens hun venter på “ham”, prinsen, bor også derinde. Jeg både elsker og hader de bedårende smukke prinsesser, men faktum er, at de er en del af min DNA. Ronja og Pippi bor heldigvis også i en af DNA-trådene, og jeg sender ofte en venlig tanke til Astrid Lindgren, fordi hun var så venlig at sende dem min vej. Desværre er det de andre, jeg har bokset mest med, og som stadig den dag i dag roder rundt oppe på det støvede loft sammen med angsten og perfektionismen, og som ind imellem kommer ned og forhindrer mig i at være tro mod mig selv.”

 

Jeg er f*cking hot er en begavet og indsigtsfuld håndsrækning til alle kvinder, der nærmer sig eller er i overgangsalderen. Eller måske allerede er forbi den.  Alt det fysiske og faktuelle kan man naturligvis læse sig til andre steder, men med Renées personlige beretning brydes alligevel et tabu, emnet kommer mere åbent til debat, og mange kvinder vil helt sikker føle sig mindre pinligt berørte og føle, at vi ikke er alene.

Ét er de større eller mindre fysiske gener, men først og fremmest åbner bogen for plads til reflektion over kvindelivet omkring de 50 år.

“Så nej, jeg har ikke nogen depression, min hormonproduktion er “bare” i frit fald. Efterhånden som månederne er gået, og min menstruation er udeblevet for alvor, kan jeg mærke, at jeg langsomt vænner mig til mine ændrede livsvilkår. Samtidig, og det er allemest vigtigt, er jeg begyndt at tage hensyn til mig selv og til det faktum, at jeg er ved at blive en anden, end jeg var i går.”

 

Jeg er f*cking hot af Renée Toft Simonsen fås på Saxo her(reklamelink)

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.