Restaurant Glød er lidt som at komme hjem!
I går var Sten og jeg på Restaurant Glød i København til en forsinket Valentinesmiddag ♥
At spise netop her var noget, vi havde set frem til, fordi vi bare knuselskede Den røde Cottage med Anita Klemensen bag roret. Nu er hun den ene af ejerne bag Glød i Adelgade, og vi var så spændte på, om vi kunne genfinde noget af al den gode karma og særlige gennemførte æstetik i alt fra indretning til naturligvis maden og vinene, som fik os til at komme på Cottagen igen og igen.
Konceptet bag Glød er at spise ude og føle sig hjemme, og for os var det som at komme hjem i den forstand, at vi kunne genkende både stemning, atmosfære og elementer i maden og vinen, som vi er så vilde med. Det handler tydeligvis for folkene på Glød om at gøre det rart og hyggeligt for gæsterne, og det lykkes til fulde. Til vores store glæde var der flere kendte ansigter på restauranten i aftes, som er så søde og dygtige og er med til at gøre en aften på Glød til noget helt særligt, varmt og velsmagende.
Glød har ikke Michelin-ambitioner, men det er stadig gennemsyret af kærligheden til råvarerne og den helt særlige gennemførte sammensætning af smage og sans for detaljer – helt ned til den udvalgte te til sidst. Ja, måske netop en glødende passion for de gode smage og for at gøre det bedste for gæsterne.
Feelingen er den samme, men i en mere afslappet og tilgængelig form. Der er intet prætentiøst over Glød, men det var der nu heller ikke over cottagen, men her er det muligt at gå ind og nyde nogle få retter, som ikke koster en herregård eller nyde et glas og måske en snack i baren.
Vi valgte deres menu til 800 kr., hvor køkkenet bestemmer, og jeg skal love for, at det ikke var mad, der manglede. Hold op, hvor var jeg mæt, men hver eneste lille ret og hver en bid fristede, fordi de netop afspejler Anita Klemensens særlige sans for sammensætning af smage. Hun har også tydeligvis samlet et meget dygtigt team omkring sig, som er i tråd med hende selv, når det kommer til udvikling af retter og valg af vine.
Ind kom først strømmen af fantastiske snacks, som straks fik minderne om Den røde Cottage tilbage hos os. Det var for os næsten at “komme hjem” til noget, som vi har holdt så meget af, og som har haft sin tid, men som vi nu alligevel få lov at få lidt igen.
Flere små og utroligt spændende og udsøgte starters. Så lækkert, smuk og gennemført,
Jeg fotograferede ikke hele menuen, men jeg lover dig, at der var så meget lækkert. Derudover er det bare så hyggeligt at sidde i den smukke og varme indretning, mens du bliver bombarderet med smagsindtryk.
Hovedserveringen kommer ind på fade, så man selv kan tage, hvad man har lyst til. Der var en grillet poussin, som vi selv skar ud. Kyllingespyd med harrisa, små hasselback-kartofler, tomatsalat og grillet grøntsagssalat. Meget nede på jorden og hyggeligt.
Vi sluttede af med en meget dejlig dessert – lakrids panna cotta med sprød havrecrumble og blodappelsinsorbet – og så var vi virkelig også mætte.
Det bliver ikke sidste gang, vi besøger Glød, og jeg håber også, at du kan bruge min anbefaling, hvis du skal ud i København. Og om ikke andet, nyde billederne ♥
Du kan læse mere på Gløds hjemmeside her. (de har i øvrigt også Private Dining for 8-18 personer).
Har lige spist der på din anbefaling og skal love for at vi er lige så begejstrede som jer.
Kære Mette,
Tak for tilliden – og tusind tak, fordi du melder tilbage! Det glæder mig rigtigt meget.
SÅ skønt at høre, at I har haft samme gode oplevelse.
Kærlig hilsen Jeanette