Ristede rosenkål med parmesan – som ret eller tilbehør

Ristede rosenkål med parmesan – som ret eller tilbehør

rosenkaal-parmesan

Opskrift på ristede rosenkål med parmesan!

Kål er sundt og smager fantastisk både råt og tilberedt, hvis du spørger mig.
Det er fyldt med kostfibre, som mætter, og vitaminer og mineraler, der styrker vores immunforsvar – så bør vi spise så meget af, vi orker.
I går lavede jeg en ret med rosenkål, som burde få tænderne til at løbe i vand hos de fleste – med mindre, de har den dér antipati overfor rosenkål, som jeg synes der slet ikke er noget grund til, hvis de er tilberedt godt. Jeg er VILD med rosenkål – både kogte, rå i salat og ristede som her.

Her får du i alt fald opskriften! 🙂
salat-rosenkaalDu skal bruge:

Rosenkål
Smør eller olie (smør smager jo altså godt!)
salt/peber
hvidløg
rød chili
pinjekerner
Frisk revet parmesanost (en GOD af slagsen – det kan du læse mere om her)
Evt. lidt citronsaft

Doseringerne er op til dig, men jeg har brugt ½ kg. rosenkål, 2 fed hakket hvidløg og 1/3-del af en chili, som jeg har hakket fint.

Skær det nederste af rosenkålene og fjern de grimme yderste blade. Skær i halve eller kvarte alt efter størrelsen.

Rist rosenkålene i smør (eller olie) ved god varme og krydr med salt og peber.
Tilsæt hakkede hvidløg, chili og pinjekerner.
Når de begynder at få farve kan du skrue lidt ned for varmen.
Giv dem ca. 10-15 minutter alt efter hvor møre, du ønsker dem.

Lad det køle en anelse ned – pres evt. en lille smule frisk citron over og pynt med osten øverst.

stegt-rosenkaal-chili

TIP: Jeg har brugt retten som tilbehør, men du kan give den noget sprød bacon, så har du nærmest en ret i sig selv!

rosenkaal-tilbehoer

Jeg håber, du kan bruge inspirationen – god fornøjelse ♥

Kærlig hilsen Jeanette

3 kommentarer
  1. Elsebeth
    Elsebeth siger:

    Koger man dem hele, så giv dem et kryds i bunden – det nedsætter kogetiden. Rosenkål og gulerødder er også godt til gammeldags kogt torsk med sennepssovs, og grøntsagerne liver op retten med smukke farver. Det er stadig koldt nok til en gang rosenkålssuppe.

    Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.