Sådan bruger jeg Micellar rensevand

Sådan bruger jeg Micellar rensevand

micellar-vand-la-roche

Indlægget indeholder reklame for La Roche-Posay!

Rensevand, også kaldet Micellar Water eller Eau Micellaire, har de seneste år virkeligt vundet ind på badeværelseshylderne herhjemme. Selv ville jeg i dag nødigt undvære den utroligt lette måde af rense øjenmakeuppen af på – og også afrense hele ansigtet hurtigt, mildt og effektivt for makeup. Hvis det skal gå rigtigt hurtigt bruger jeg KUN den og derefter creme ovenpå. Rensevandet behøver ikke at blive skyllet af, så det er ekstra smart de dage, hvor man ellers ikke orker makeup-fjerningen – og det går jo ikke 😉

Hvad er micellar vand egentlig? Navnet kommer af, at små bitte (nanostørrelse) miceller er frigjort i vandet, hvor de binder olie og urenheder, som de opløser og suger til sig.  Miceller er elektrisk ladede partikler, i lighed med i sæber, hvor der findes fedtsyrerioner, der også er ladede. I micella rensevand har vi fat i en sæbefri vandopløsning, der bare suger fedt og snavs til sig, så det er en lyst. I praksis ser det bare ud som vand, og det er ganske ufarligt og helt uden uhensigtsmæssige ingredienser.

Rensevand har vi (selvfølgelig) fra de franske kvinder og deres berømte apoteker, og i øjeblikket bruger jeg dén på billedet fra netop et af de originale franske apotekermærker, La Roche-Posay. Den er mild og effektiv, og en flaske holder i flere måneder (fås til 71 kr. hos LookFantastic her).

***

Sådan bruger jeg micellar rensevand!

Til øjnene: Jeg bruger aldrig andet end micellar rensevand på en vatrondel til øjenmakeuppen, og det er utroligt, at noget, der ligner og føles som vand, fjerner makeuppen – uden at udtørre eller efterlade en fedtet overflade. Men det gør det!

Til ansigtet: Som regel bruger jeg også produktet til at fjerne makeup og rense hele ansigtet. Hvis det skal gå rigtigt hurtigt, bruger jeg kun micellarvand, men allerhelst foretrækker jeg at bruge den til dobbeltafrensning, hvor jeg først bruger den til at fjerner makeuppen, og efterfølgende bruger et mere virksomt renseprodukt. Rensevandet udtørrer ikke huden, men det er heller ikke en fugtgiver, og den indeholder ikke aktive ingredienser. Den gør bare det hele meget lettere, og så kan man måske bruge lidt ekstra energi på den efterfølgende pleje med serum og creme.

***
Rensevand er uden tvivl et af de nyere skønhedsprodukter, som er kommet for at blive hos mange – og noget, som gør livet lidt lettere, især når man har travlt, er træt eller kommer sent hjem.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.