Sådan laver du en enkel og smuk dørkrans!

Dørkrans til jul

En smuk dørkrans til jul behøver ikke være hverken en svær eller bekostelig affære. Vil du selv lave din krans til døren, kan du se her, hvordan jeg på få minutter har lavet mine ved hjælp af færdigbundne kranse, som jeg har pimpet med lidt ekstra grene, glimmer og et lille stykke julepynt.

De færdige kranse fandt jeg i supermarkedet, i Irma, til 59 kr. De er bundet i gran, en lille smule pjusket, hvilket jeg godt kan lide, og der var nogle enkelte grene buksbum og enebærgrene i.
Det var derfor meget nemt for mig at stikke 2-3 ekstra små stykker buksbom ind under ståltråden samme med nogle stykker fine krøllede troldhassel. Du kan også bruge fx lærkegrene, kogler eller vedbend, der giver noget liv og kontrast.

Kransen hænges op i en snor eller et bånd. Jeg har valgt en sort enkel lædersnor, men det kan selvfølgelig også være et farvet bånd. Alt fra sejlgarn til et klassisk rød-hvidt ternet bånd kunne være fint. I snoren har jeg sat et lille stykke juletræspynt, et lille fin gammel klokke.

Pynt din hjemmelavede dørkrans med glimmer

Til sidst har jeg pyntet dørkransen med sølvglimmer, som jeg har købt hos en blomsterhandler. Det kan sikkert også findes hos hobbyforretninger.  Jeg haft denne bøtte i årevis og bruger den til pynt af dekorationer og fx hyacinter med lidt mos omkring.


Først sprayer jeg med almindelig hårlak, og mens det er vådt drysser jeg glimmeret på.
På nogle af grenene og bladene har jeg lavet et lidt tykt lag glimmer og ellers fordelt et tyndt lag rundt på kransen.
Spray lidt hårlak over for at holde ekstra på glimmeret.

Flot dørkrans

Det var dét – så enkelt kan det gøres. Og det er selvfølgelig kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan pimpe dine kranse pynt fra naturen og fra juletræskassen. ♥

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.