Lækre cookies med hvid chokolade, lakrids og mandler


Her får du opskriften på en utrolig lækker og overraskende cookie, der har en fantastisk smag af hvid chokolade med et pikant pift af lakrids og bid fra mandelstykker.

Opskrift på lækre cookies med lakrids

Du skal bruge:

175 gram smør
100 g rørsukker
100 g brun farin
1 æg
200 g mel
1 tsk vanillesukker
2 stk bagepulver
100 hakket hvid chokolade
50 smuttede hakkede mandler
15-20 gram fint lakridspulver

* Hak chokoladen groft. Hak mandlerne – jo finere stykker, jo nemmere bliver kagerne at skære ud, men en lille smule størrelse på stykkerne giver på den anden side lidt mere bid.
* Rør det bløde smør sammen med farin og rørsukker.
* Tilsæt ægget og rør godt.
* Bland mel med vanillesukker og bagepulver og rør det i dejen.
* Tilsæt mandler, chokolade og lakrids.
* Ælt dejen og rul den til en eller to pølser på ca. 8 cm. i diameter. Pak ind i husholdningsfilm og frys dejen i min. 1 time.
* Skæres i ca. 5 mm. tykke skiver og lægges på bageplade med bagepapir. De flyder lidt ud, så husk mellemrum.
* Bages midt i ovnen i 10 minutter ved 190 grader.

TIP: Småkager, der skal opbevares og bevare sprødheden i noget tid, har bedst af at blive bagt som i en alm. ovn med over- og undervarme. Skal de spises med det samme, kan du roligt bruge varmluft.

TIP: Kan du ikke få nok af lakrids, så giv kagerne et lille drys lakridspulver på toppen, før du bager dem!

 

  • TIP! Du kan også lave kagerne lidt mindre og tyndere – så bliver de til klassiske sprøde småkager. De er også en oplagt og populær småkage til jul.

 

God fornøjelse!

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.