Lækre småkager med hvid chokolade, lakrids og mandler


Her får du opskriften på en virkelig velsmagende småkage med hvid chokolade, lakrids og mandler, der er perfekt som julesmåkage, men også kan bruges hele året. Den er nemlig uden julekrydderier, men har en fantastisk smag båret af den hvide chokolade med et pikant pift af lakrids og bid fra mandelstykkerne.

TIP: Er du vild med lakrids, så giv kagerne et lille drys lakridspulver (eller granulat) på toppen, før du bager dem!

Opskrift på småkager med hvid chokolade, lakrids og mandler. Til jul – og hele året!

Du skal bruge:

175 gram smør
100 g rørsukker
100 g brun farin
1 æg
200 g mel
1 tsk vanillesukker
2 stk bagepulver
100 hakket hvid chokolade
50 smuttede hakkede mandler
20 gram lakridspulver

* Hak chokoladen fint. Hak mandlerne – jo finere stykker, jo nemmere bliver kagerne at skære ud, men en lille smule størrelse på stykkerne giver på den anden side lidt mere bid.
* Rør det bløde smør sammen med farin og rørsukker.
* Tilsæt ægget og rør godt.
* Bland mel med vanillesukker og bagepulver og rør det i dejen.
* Tilsæt mandler, chokolade og lakrids.
* Ælt dejen og rul den til 2 pølser på ca. 4 cm. i diameter. Pak pølserne ind i hudholdningsfilm og frys dejen i min. 1 time.

* Skæres i tynde skiver og lægges på bageplade med bagepapir. De flyder lidt ud, så husk mellemrum.
* Bages midt i ovnen i 10 minutter ved 190 grader.

TIP: Småkager, der skal opbevares og bevare sprødheden i noget tid, har bedst af at blive bagt som i en alm. ovn med over- og undervarme. Skal de spises med det samme, kan du roligt bruge varmluft.

God fornøjelse!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.