Sådan vedligeholder jeg messingpladen foran pejsen – og alt muligt andet, der skinner!

I det nye hus har vi valgt at udskifte de gamle fliser foran pejsen med en messingplade. Den er så fin og blank, og flot ser det ud, og jeg kunne jo godt tænke mig at holde den nogenlunde pæn – og gerne så nemt som muligt. Jeg synes også, at det er rart, at der ikke bliver trukket striber i pladen efter gulvmoppen, hver gang, man har været forbi og kommer til at ramme med den.

Den må selvfølgelig godt få noget patina – så meget hausfrau er jeg heller ikke – men det er altså alligevel lykkedes mig at finde frem til lidt af et vidunderpudsemiddel i min søgning efter en super løsning,. Og så har det endda vist sig at kunne erstatte alle andre former for pudsemidler i huset!

Det hedder UltraGlozz Superpolish og kan bruges til polering af biler og både – sågar af fly, står det, hvis man skulle være i besiddelse af sådan et – men altså også ned i den almindelige husholdning til nærmest ALT, der skinner – om det er lakeret træ, plast, glas, spejle eller alle former for blanke metaller. Så nu er det altså slut hjemme hos mig med alle mulige forskellige pudsemidler til forskellige slags metaller,  der står og fylder op.

Alt, der har en malet eller en blank overflade, sågar plast, kan få en tur. Det smarte er, at det ikke alene bliver pudset og blankt. det får også en forsejling og en forstærkning af overfladen, der varer op til 1½ år! På metaller, som messing og sølv, der oxyderer, skal man vist nok forvente at pudse lidt oftere, men til gengæld går det super hurtigt.

Sådan  bruger du UltraGlozz Superpolish!

Der er ingen slet ingen hokus-pokus i at bruge det! Kort sagt: Smør ind – lad tørre – polér! Og gør det så een gang til.


Start med at påføre et tyndt lag Superglozz med en tør klud og gnid i cirkler til den forsvinder og glansen kommer frem. Tryk lidt til, hvis det er anløbent eller snavset, småridser kan man også være heldig at reducere.

Smør det så ind igen og lad det tørre i ca. 10 minutter.
Tør af og finpuds med en ren, tør klud.’

Det var dét og jeg kan nu se frem til at pudse en eneste gang om året! Så nu er jeg gået videre til de nipsting, jeg har i sølv og andre metaller – og også på armaturerne, som bliver super blanke og nemmere at holde.

Vil du læse mere om mit nye hausfrau-våben kan du læse mere på Ultraglozz.com, hvor jeg har fundet det.
Kan købes til 149 kr. for en lille flaske her. (219 kr. for en stor).

  7 replies
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Hej Jeanette,
    Sådan en poleringssvamp ser fantastisk ud til formålet!!! Ultraglozz holder generelt ret godt – jeg bruger det til alt, der skinner, inkl. sølvgafler 🙂
    Mht. messingpladen, så kommer der uanset hvad patina og pletter hen ad vejen, som det ikke kan fjerne. Det tror jeg ikke der er noget, der kan – og det er jo også pænt, at det får noget brugt over sig.
    Men blankhed og almindelig belægning kan du altid fjerne, og det holder i flere måneder.
    KH Jeanette

    Svar
  1. ole viltoft
   ole viltoft siger:

   Jeg har købt en flaske og prøvet at rense messingpladen foran pejsen. Må indrømme den er meget anløben efter mange år. Har prøvet to gange om synes at den bliver mere mat og ikke særlig ren. Har du en ide til hvad jeg bør gøre?

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Hej Ole,
    Jeg gør det, at jeg polerer i cirkelbevægelser med en blød klud til den bliver blank igen.
    Her efter et par år, er der selvfølgelig pletter, der har sat sig, men blankheden kan jeg sagtens få igen.
    God arbejdslyst 🙂

    Svar
  2. Tina
   Tina siger:

   Det pudsemiddel må jeg prøve:-)
   Jeg har en del både messing og kobber som trænger til en omgang.
   Smuk plade I har valgt foran pejsen:-)
   Nyd løvsommeren, også i båd og bil og fly, om I havde et 😀

   Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.