Sæt din indre pleaser fri med den gestaltiske “bøn”

Jeg studerer til psykoterapeut og deler nogle af mine egne aha-oplevelser og nye viden her på bloggen.

Jeg studerer til psykoterapeut og deler nogle af mine egne aha-oplevelser og nye viden her på QLAND.


Den gestaltiske “bøn” skal ikke få den psykoterapeutiske metode til at lyde hverken religiøs eller sekterisk. Det er snarere et mantra om, at vi hver især har ret til at være præcis dem, vi er, og at vi ikke skal indrette vores liv efter at leve op til alle andres forventninger. En frisættelse for alle, der pleaser for at føle sig værdsat og accepteret.

Det handler ikke om, at man ikke skal være hensynsfuld og behandle andre ordentligt, dette gestaltiske mantra, men det kan virke frisættende i forhold til aldrig at føle sig god nok eller altid være i tvivl om, hvad andre forventer, eller om de kan lide een.

Hvis vi hele tiden forsøger at tilpasse os vores omgivelser, mister vi os selv. Vi bliver som siv i vinden, der mener og gør snart det ene og snart det andet, alt efter, hvem vi er sammen med. Eller vi mister os selv i parforholdet eller i familie- eller venskabsforhold, fordi vi er bange for at blive udstødt af flokken, hvis vi viser os som dem, vi er, eller siger fra eller sætter grænser.

Eller vi bruger energien, når vi er sammen med andre, på at reflektere over, om vi er gode nok eller får sagt eller gjort noget forkert, i stedet for bare at være i nuet, helt tilstede.

Den gestaltiske “bøn” – du skal ikke leve op til andres forvetninger

Så her er den gestaltiske bøn, som måske kan hjælpe også dig på vej til at frisætte din indre pleaser, dit angste og sårbare jeg, der ikke tør vise sit sande ansigt eller tror, du skal yde hele tiden for at blive accepteret – og tro på, at det bare at være dig, er tilstrækkeligt i sig selv ♥

Jeg gør det, jeg vil, og du gør det, du vil.
Jeg er ikke sat i verden 
for at leve op til dine forventninger,
og du er ikke sat i verden 
for at leve op til mine.
Du er dig, og jeg er mig,
skulle det ske, at vi finder hinanden
er det smukt,
hvis ikke, er der ikke noget at gøre ved det.

(Frederick Perls 1893-1970, grundlægger af gestaltterapien)

 

1 svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.