,

Sandheden om sundhed

Er der noget, der findes myter om, så er det vores sundhed, kost og motion. Hvor skadeligt er alkohol egentlig, når det kommer til stykket? Skal man spise et bestemt antal måltider om dagen? Hvad gør rygning ved kroppen?

 Sandheden om Sundhed fås hos Saxo.com

Meningerne er mange, men Bente Klarlunds letforståelige bog sætter fakta på plads. Om livsstilen ligefrem gør dig 14 år yngre afhænger nok af, hvordan du lever i forvejen, men bare det at få serveret de videnskabelige konklusioner på en brugbar måde, kan anbefales.
Og jo, drikker du mere end bare eet glas rødvin om dagen, er det skadeligt. Der er ingen videnskabelig baggrund for at påstå, at vi skal spise et bestemt antal måltider hver dag.

Faktisk er det sundt og slet ikke farligt at føle sult. Mange spiser nemlig for at forebygge sult i stedet for at lytte til kroppens signaler.

Rygning giver laver vægt, men større taljemål, rygning gør dig med andre ord “tyndfed”, fordi proteinomdannelsen i musklerne nedsættes – du bliver måske lettere, men det er musklerne, du taber. Ikke nogen særlig god langsigtet vægtstrategi.

Det bedste ved bogen er, at den ikke er fanatisk eller løfter pegefingre hele tiden. Tværtimod taler Klarlund imod de meget firkantede regler, der i bedste fald ikke er skadelige, som bliver opstillet i bøger som Kernesund Familie og 10 år yngre på 10 uger. Det handler om sund fornuft!

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.