Seks stjerner til Forførernes Klub

Forførernes Klub af Thomas Rydahl er en af de bedste bøger, jeg længe har læst.

Forførernes Klub af Thomas Rydahl er en af de bedste bøger, jeg længe har læst. Historien om den midaldrende, skilsmisseramte Flemming, der har mistet identitet og mening med livet, var umulig for mig at slippe. Den blev fortæret med samme appetit som Kirkegaard-disciplene i den intellektuelle livsnyderklub, som Flemming løber ind i, ville konsumere en flaske ekstravagant dyr rødvin. 

Bogen er modtaget til anmeldelse fra Politikens Forlag.
Indlægget indeholder reklamelink.

 

Forførernes Klub er fortællingen om Flemming, hans nutid, fortid – og fremtid. Om hans eksistentielle krise, da hans kone, en kendt mediekvinde, finder en anden på jobbet. Snart befinder han sig i et gammelt forladt anneks på Østerbro, uden job, uden kone og børn.

Han rammer bunden, hvorfra han langsomt må begynde at bygge sig selv op. For gennem snørklede veje at finde sig selv, som den han i virkeligheden af, når alt det pæne omkring ham er skrællet af. Jobbet, som han aldrig var rigtigt god til, men havde fået i svigerfars firma. Løgnen om hans far. Sandheden om følelserne om den brand, hvori hans mor omkom, da han var dreng.

Flemmings barndomsven er en overfladisk hjælp. Deres venskab er ulige, og har altid været det. Flemming er underhunden – også her – og der er et regnskab, der undervejs skal i balance. Det gælder bogstaveligt talt liv og død!

Ved et tilfælde støder han på en hemmelig klub af flamboyante intellektuelle, der dyrker Søren Kirkegaard og lever hans livsførelse ud med en nærmest hedonistisk livsstil, hvor mad og vin nydes og dyrkes sammen med forførelsen. Med hvilken, man kan forføre sig til sex og succes.

Flemming indlemmes i klubben, hvor de karismatiske læremestre hver især kommer til at medvirke til at ændre hans liv.

Forførerens Klub er en moderne eksistentialistisk bog om mænd og kvinder – og for en gang skyld set fra mandens synsvinkel. Meget inspirerende for alle, der overvejer, hvad meningen med livet er – og hvem vi egentlig er inderst inde.

Kort sagt er Forførernes Klub en fantastisk roman om at miste sig selv for at finde sig selv.

 

Bogen er skrevet så medrivende og interessant, at jeg måtte læse den på et døgn! At give en fuckfinger til nattesøvn og gå efter at sluge en så godgørende roman er for mig i sig selv et eksempel på at give livet mening.
Seks velfortjente stjerner for det!

 

Forførernes Klub af Thomas Rydahl er udkommet i dag – find den hos Saxo.

3 replies
 1. Jeanett
  Jeanett siger:

  Jeg skulle aldrig have læst din positive anmeldelse af Forførernes Klub…
  For sådan en nysgerrige læsehest som jeg måtte finde ud af, hvad der var op og ned i bogen. Og jeg er fuldstændig solgt, sikken en medrivende og nutidig bog, som er læst på ingen tid.

  Jeg kunne nikke genkende til flere ting bl.a. at da Flemming skal flytte går det op for ham, at alle hans gamle møbler gradvist er blevet udskiftet, hvormed de nye møbler egentlig ikke er hans stil men eks-konens.

  Venlig hilsen
  Jeanett

  Svar
 2. tina/mormormedstiletter
  tina/mormormedstiletter siger:

  Det lyder godt nok som en god bog. Jeg var i ungdommen en ivrig læser og jeg savner det faktisk. Jeg har bare for lidt tid til at sætte mig med en bog – der er så meget andet jeg prioriterer højere og så har jeg alt for meget krudt i r…… MEN jeg har en megalang liste over bøger, som jeg skal læse, når jeg bliver en gammel dame med virkelig god tid;-)

  Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.