Sukrede tranebær – til kager, pynt og snacks!

Her er en lille sød idé – i bogstavligste forstand – som jeg har fået lyst til at afprøve. Det er sukrede tranebær, som jeg har tænkt mig skal bruges som pynt til min årlige juledrink, men de vil også være lækre til kagepynt og som tilbehør til fx æbleskiver, når det skal være ekstra julet. Derudover kan du bruge dem til fyld i fx cookies eller muffins. Eller bare som en lille snack til den søde tand.

Bærrene har en lille syrlighed, men er mest af alt søde – og så ser de bare fine ud! Sugared Cranberries ser ud til at være en ganske udbredt amerikansk opskrift, og her er tranebær jo også er en vigtig ingrediens til både jul og Thanksgivning.

Til mine juledrinks har jeg tænkt mig at stikke 3-4 sukkerbær på en tandstikker, og lægge den over kanten på glasset. Drinken vender jeg tilbage til, men jeg kan allerede nu sige, at jeg har tænkt mig at bruge den sirup, som bliver tilbage, når man har lavet sine sukrede tranebær. Den er i øvrigt også fin at bruge til andre ting i køkkenet, hvor du skal tilføre noget sødt – til desserter eller måske en lille smule i saucen.

Sådan gør du!

Det eneste, du skal bruge er friske tranebær (fås i supermarkedet), vand og sukker. Til at overtrække bærrene med har jeg valgt bagesukker, som har små fine krystaller.Jeg har brugt:

250 gram rensede og afdryppede bær
5 dl. vand
5 dl. sukker

 Kog en lage af vand og sukker. Det tager kun ganske få minutter, så er sukkeret opløst, og du kan tage gryden af varmen.
Lad den køle ned i 5-10 minutter, før du overhælder bærrene med lagen (hvis den er for varm, sprækker de).
Køl ned og stil skålet i køleskabet natten over.

Hæld bærrene gennem en si – husk endelig at gemme den fine røde sirup, som du kan bruge til andre ting! Den har en dejlig svag smag af tranebær.
Tril bærrene i sukkeret og læg dem i en skål eller på et lille fad.

Voila! Så er du klar med den fineste pynt eller fyld til dine kager eller lidt sjovt sødt til julebordet. Hvad med at prøve at bage dem ind i de hjemmelavede æbleskiver?
Og jeg vender snart tilbage med min juledrink, som bliver garneret med de små fine røde bær ♥

NB! De sukrede tranebær holder et par dage – hvis de bliver for våde kan de trilles i en ny gang sukker.

  0 replies

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.