Tid til hyldeblomstsaft

Tid til hyldeblomstsaft

Nu blomstrer hylden, og det er bare med at komme afsted og plukke af de smukke hvide blomsterklaser. Hyldeblomstsaft er noget af det nemmeste i verden at lave. Du får den mest delikate saft, som du kan have glæde af hele sommeren. Den er skøn som læskende saftevand, og kan også blandes op med hvidvin til en lækker velkomstdrink eller terassedrik. Og så er det også en gave, der vækker glæde.

Hyldeblomstsaft Jeg har lavet første portion, og skal nu ud og plukke til en omgang mere. Der er grænser for, hvor meget jeg kan have stående i køleskabet, hvor det trækker i 4 dage, så derfor laver jeg det over nogle gange.
Derudover fryser jeg altid nogle portioner blomsterklaser ned, som senere kan tages op til en ny gang frisk hyldeblomstsaft. Fx laver jeg altid en portion til hyldeblomstgløgg til jul. De frosne blomster fylder ingenting, der er ingen problemer med konservering, og  resultatet bliver lige så fint som med friske blomster!

Hyldeblomstsaft2

Opskriften skrev jeg også sidste år, men nu er det altså tid igen – og måske har du lyst til at lade dig inspirere, hvis du ikke allerede er igang.

Du skal bruge
ca. 30 blomsterklaser
3 økologiske  citroner
1,5 kg sukker
2 l kogende vand
40 g vinsyre

  • Ryst blomsterklaserne fri for småkryb. Hvis der er mange dyr i, kan du eventuelt skylle dem meget forsigtigt., men eftersom det meste smag sidder i blomsternes pollen, er det bedste ikke at skylle blomsterne.
    Læg i stedet blomsterne på et fugtigt klæde i en halv time – så vil de fleste dyr sætte sig på klædet.
    Tag ikke for meget af stænglerne med, da de indeholder bitterstoffer.
  • Læg blomsterklaserne i en skål sammen med sukker og citronskiver.
  • Hæld det kogende vand over. Opløs vinsyren i lidt af det kogende vand og hæld det i. Rør rundt og opløs sukkeret.
  • Lad saften trække i køleskabet  i 4-5 dage.
  • Si blomster og citroner fra. Filtrer derefter saften gennem et klæde (jeg bruger en si med en stofserviet). Hæld saften på skoldede flasker – skyl flaskerne med en lille smule Atamon, hvis saften skal holde mere end 2-3 uger. Skulle saften begynde at gære, er det faktisk helt ufarligt at drikke, da det bare er en naturlig proces hen imod en mere mousserende drik. Får saften derimod mug, skal den smides ud.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.