Tre gode mod tør hovedbund!


Min mand har testet, men jeg har også selv – ligesom så mange både mænd og kvinder –  i perioder oplevet problemer med tør hovedbund. Han slap af med det på rekordtid – på bare 3-4 hårvaske var det slut med den pludseligt opståede kløe, irritation og tørhed. Nu er han blevet godt afhængig af rensende og balancerende shampooer fra hhv. Hårklinikken og Ecooking – og masken til hovedbunden fra Raunsborg
ind imellem

Det er bare ikke rart med en kløende og irriteret hovedbund og måske et drys af tørre afstødte hudceller på skuldrene. Det kan skyldes skæl, svamp eller eksem, som kræver behandling hos lægen og ofte giver mere fedtede og gullige skæl. Men i dette tilfælde var det små hvide og tørre hudflager, der kom dryssende, fordi hovedbunden pludselig var blevet tør og irriteret.

Han var derfor mere end villig til at teste nogle gode, balancerende hårprodukter, og han gik i hærdigt med to forskellige shampooer og en hårmaske til hovedbunden. Og der gik ikke mange hårvaske, før problemet var løst!

Beroligende dybderens fra Hårklinikken

En af mine egne favoritter er Balancing Shampoo fra Hårklinikken. Den kan bruges alene eller før vask med fx deres Restorative shampoo.
Shampooen fungerer som en ekstremt mild, men samtidig dybdegående rens af både hår og hovedbund.
Den bidrager til balancering af hovedbundens pH-værdi og renser og plejer hovedbunden effektivt, men så blidt at den fungerer til selv skadet hår – og til tør hovedbund!

Fås hos Hårklinikken. (298 kr.)

Rebalancerende Multi Shampoo fra Ecooking

Ecookings har i deres helt nye sortiment af hårprodukter en Multi Shampoo, der er særligt velegenet til tør og sensitiv hovedbund. Den bringer hovedbunden i balance og har en kølende og beroligende effekt.
Den er en god all round shampoo, og en god unisex shampoo, der bl.a. indeholder peptider, der forøger kollagenproduktionen og  forbedrer hårvæksten og et hvedeprotein, der vitaliserer og blødgør håret. Den beskytter desuden håret mod UVA, vand, luft og forurening.

Fås hos bl.a. Matas (170 kr., men lige nu på tilbud – reklamelink!)

Multi shampoo fra Ecooking er god mod tør hovedbud

Kur til hovedbunden fra Raunsborg

Efter hårvasken fik jeg ham til at bruge Raunsborgs hår- og hovedbundskur, der stimulerer og afkøler og bidrager til en sundere hovedbund uden irritation. Den indeholder en række urter og planter, kølende methol, samt en olie, der tilfører fugt og virker genopbyggende. Den virkede perfekt til at afhjælpe problemet, men er også en god kur til både hår og hovedbund, hvis man vil styrke håret og forebygge irritationer.

Kuren masseres godt ned i hovedbunden – kan derefter fordeles i hele håret –  hvor den meget gerne må sidde og virke i 20 minutter. Hans tålmodighed rakte nok kun til det halve, men den virkede fint alligevel.
Raunsborg får bl.a. i Matas, eller her på deres egen webshop (170 kr.)

Raunsborg hårmaske mod tør hovedbund er effektiv

Disse tre bud virkede perfekt og fik lynhurtigt problemet væk, da min mand testede. Du har måske bare brug for en shampoo for at løse eller forebygge problemerne – eller måske vil du supplere og booste processen med hovedbundskuren ♥

Det er altid klogt at reagere hurtigt, hvis hovedbunden bliver tør og irriteret. Måske skyldes det, at du har brug for at skifte din hårpleje eller stylingprodukter ud. Eller måske har du behov for en gang imellem at give dit hår og din hovedbund en balancerende rens for at forebygge. Jeg skifter selv mellem flere forskellige produkter efter behov. Nogle gange har jeg brug for en mere rensende shampoo, andre gange en mere plejende.

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.