Udskiftning af pc og andre ting, man bare ikke gider!

Jeg har udskiftet pc i dag! Efter at have truet med det de sidste 2-3 år, og har været nervøs for et pludseligt crash, har jeg endelig fået gjort noget ved det. Stærkt motiveret af, at den gamle laptop ikke længere kunne køre uden strømforsyning, og af en forbigående sort stribe i den side af skærmen. Nu gik den bare ikke længere!

Jeg har virkelig trukket og trukket den til det sidste, og er egentlig heldig, at det ikke er nåede at gå helt galt. Nu har jeg i samme ombæring investeret i en lille ekstern harddisk, så jeg kan tage ordentlig back-up fremover. Man er jo prisgivet, og særligt som blogger, hvis det hele forsvinder en dag og man mangler sit vigtigste værktøj.

Jeg ved ikke, hvorfor jeg bare ikke er vild med at udskifte elektronik. Det virker så besværligt, nærmest uoverskueligt. Jeg må også være ærlig at sige, at det er noget, jeg hader at bruge penge på. Jeg synes, der bliver udskiftet alt for meget, herunder især smartphones, som bidrager til overforbrug og affaldsbjerge. Bare det fungerer, så er jeg glad. Jeg behøver ikke flashe den sidste eller dyreste model.

Det var nemmere at skifte, end jeg frygtede!

I dag blev jeg overrasket over, hvor nemt, det er at overføre til en ny pc. Det er jo mange år siden, jeg sidste har gjort det – nok lidt for mange år siden – og jeg må erkende, at det er blevet meget lettere, når man har Microsoft- og Google-konti til hjælp. Egentlig også lidt skræmmende, hvor meget af ens adfærd, de har helt styr på, men man må formode, at de om nogen er underlagt persondataloven, og ikke desto mindre, så var jeg kørende med den nye pc på en god times tid. Uden at blive (særligt) frustreret, og uden de store problemer.
Det er mest adgangskoder, som jeg har glemt, der volder lidt ekstra besvær. Egentlig burde man være konsekvent og skrive ALLE adgangskoder ned (jeg bruger ofte de samme 2-3 stykker, men det skal man jo også passe på med).

Men nu sidder jeg her og er ganske tilfreds med mig selv – det hele kører, og endda en smule hurtigere (surprise!). Som du kan se på billedet, så har jeg installeret mig med med både eksternt tastatur, skærm og mus, så jeg sidder godt, når jeg ofte sidder i timer foran skærmen og skriver. Det ser nok ikke så fikst ud, men til gengæld er min nakke og mine skuldre glade 🙂

Andre ting, hvor jeg hænger i bremsen!

Min modvilje overfor at udskifte min pc, som jeg jo dog fik gjort i tide, har fået mig til at tænke på andre ting, som jeg lige skal hive mig selv op i nakkehårene for at få gjort noget ved. Og det handler om min bil!

Lige fra at tanke benzin og hælde sprinklervæske på til at få bestilt tid på værkstedet. Og ups, jeg skal da også have bestilt tid til syn, nu hvor vi er ved det! Der har vi den igen. Det er bestemt ikke, fordi jeg vil betegne mig selv som doven eller et rodehovede, men jeg gider bare ikke lige de her ting.
Gad vide om det er en typisk “kvinde-ting”? Jeg ville ønske, den bil bare fungerede, og jeg ikke skulle gøre andet, end at sætte mig ud bag rettet. Sådan er verden desværre ikke, så det er bare med at komme i gang.
I morgen bestiller jeg tid til syn og vinterdæk – OG hælder spinklervæske på. Så slipper jeg også for den meddelse i instrumentbrætter, der kræver sprinkler og har gjort det i tre uger (og hvorfor gør den også det, når den ikke en gang er tom?).

Engang manglede jeg altid sokker!

For år tilbage var jeg utrolig dårlig til at få købt sokker. Det er helt flovt at sige det, men af een eller anden grund, så manglede jeg altid sokker og fik sjældent købt nye. Nu er de jo alle vegne og i alle farver og mønster, og er blevet en hypet ting, og jeg er blevet bedre til det. Det værste er, at jeg elsker at have sokker på, og ikke er typen, der skal have bare fødder, så snart foråret melder sig.

Så gad vide, hvor den lige kom fra? Men eet eller andet sted skal man vel spare, og jeg har nok tænkt, der jeg sparer da lige på sokkerne 😉

Kender du det?

Kender du det? At der er ting, som du bare ikke får ordnet, købt eller udskiftet – fordi du af den ene eller anden grund har en barriere overfor det?

Det er lidt sjovt at tænke over de små særheder, man kan have, og jeg tænker (og håber), at det da ikke kun kan være mig ♥

  3 replies
  1. Janet
   Janet siger:

   Haha – Kender alt for godt til at trække udskiften af elektronik til næsten sidste øjeblik – og
   det med, at bilen bare skal køre. Har det nøjagtigt på samme måde.
   Til gengæld synes jeg strømper er skrækkelige beklædningsgenstande – og render derfor rundt med bare tæer, indtil frosten sætter ind. Ikke i tæerne selvfølgelig, men udenfor i den kolde tid.

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Hahaha, jeg er glad for, at du ikke får frost i tæerne :-))) Jeg har været god i dag og har købt to par inde hos Muji i Illum. Nu kan jeg næsten ikke få nok.
    Jeg elsker at pakke mig ind, og det er blevet værre med årene. Men jeg kender godt jer “typer”, der elsker bare tæer – min mand inklusive. Er det ikke skønt, at vi er forskellige?
    Tak for kommentaren, det er så dejligt ikke at føle sig alene med sine små særheder.

    KH Jeanette

    Svar
  2. Tina
   Tina siger:

   Tillykke med ny pc 🙂
   Jeg kender godt det med at ting bør gøres og ikke lige bliver gjort eller bliver udskudt.
   Min pc skal også udskiftes.
   Til gengæld har jeg praktisk styr på gården, bilen mv. men elektronik hænger jeg vist lidt i bremsen med.
   Pøj pøj med vinterdæk, syn mv.
   En smuk dag ønskes du herfra 🙂

   Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.