Uge 1 – Fokus og Favoritter!

Uge 1 2019!!!!!
Jeg håber, du har fået en god start på det nye år ♥
Nu er vi i gang igen og kan spændt se frem til, hvad det mon bringer os.

Hos mig er der sket det, at jeg – langt om længe – og netop i dag, er kommet i gang med mit maleri igen! Pludselig var det tid at komme igang, og jeg var helt glad for at tage mit gamle malerforklæde (som nærmest er et kunstværk i sig selv efterhånden) frem efter måske tre-fire år! Og alle mine bøtter og tuber og gamle pensler. Det føles godt.

Jeg har lige forladt mit malerprojekt for at skrive, så billedet her er taget for lidt siden. Maleriet er endnu ikke færdigt, men godt på vej, føler jeg selv.

akryl abstrakt

 

abstrakt maleri

Nu må vi se, hvordan det bliver, om det bliver godt. Det kan nå at gå alle veje endnu, men jeg synes selv, at jeg er på rette vej og har fået blod på tanden til at komme rigtigt igang med maleriet igen. Hvis det ender godt, så skal jeg nok vise det færdige resultat frem på bloggen. Som du kan se, er det allerede indrammet, hvilket skyldes, at det er et gammelt maleri, som jeg har valgt at male over for at lave noget, der passer bedre i den nye indretning.

♥♥♥♥♥

Hvid januar

Måske mit maleri i virkeligheden allerede er et resultat af min beslutning om, at 2019 skal være året, hvor jeg har fokus på at blive bedre til at gøre dét jeg virkelig har lyst til. Jeg kaldte det at tage nej-hatten på, men man kan jo også vende det om og kaldet at tage ja-hatten på overfor alt det, som jeg synes er allerbedst for mig. Problemet er bare, at man alt for ofte kan have en tendens til at sige ja til alt, hvad man blive tilbud og foreslået, jeg kan i alt fald, nærmest per automatik, og så ryger tiden til de ting, der betyder mest, hvis man virkelig mærker efter.
Så jeg prøver at leve lidt mere efter devisen “mere være, mindre gøre” her i det nye år, og indtil videre går det meget godt.

Nogle vælger en såkaldt hvid januar, som betyder, at hele måneden holdes alkoholfri, og det synes jeg er en rigtig fin kampagne. Den er helt officiel fra Sundhedsstyrelsen, og det handler om at bryde en dårlig vane, som alt for mange danskere har med at drikke  for meget.
Derfor opfordrer de til, at man bruger januar til at hoppe med på hvid januar – i  bare en uge eller to eller hele måneden. Og se, hvad det gør ved energien, søvnen, vægten og pengepungen. Hvad der er nok så vigtigt er, at man får en GOD OG LEGITIM UNDSKYLDNING for at sige nej tak til alkohol. Fordi man er på hvid januar. Cool!
Du kan læse mere på hvidjanuar.dk.

 

Nogle vælger at bruge den hvide januar til andre former for detox – mindre skærmtid, sundere mad osv. Jeg synes, det er fint at bruge det nye blanke år, der ligger foran os, til reflektion og til at sætte os mål eller til at justere nogle ting, som vi godt kunne tænke os at ændre. Og hvis det er noget, vi gerne vil springe over, så er det bare at sige nej tak, fordi vi har “hvid januar” fra slik, aftaler, facebook eller hvad pokker det nu kan være 🙂

Når veninden ikke kan – så må man tage over!

I denne uge har jeg været et tur hos øjenlægen med min rigtigt gode veninde. Jeg havde bestilt tiden og sørget for, at hun kom ind til den bedste øjenlæge, når det gælder øjenlågsløft. Fordi, hun nu i flere år har ytret det dybeste ønske om at få det lavet, men ikke tør og derfor holder sig tilbage. Meget ambivalent. Men så måtte jeg jo tage over!
Vi tog afsted, og der var ingen tvivl om, at hendes problem er så stort, at det kan blive lavet på Sygesikringen. Der var smil og glæde, men der var også en rystende nervøsitet, men nu gennemfører vi det – sammen. Og skæbnen ville, at der var en afbud, så det hele komme til at foregå allerede på onsdag. Jeg skal med og heppe og holde i hånd, og jeg glæder mig så meget på hendes vegne over, at det blive fikset og hun nu kan få øjenbrynene tilbage på plads, for det er konstant halvt oppe i panden for at holde øjenlågene oppe!
Alt dette fortæller jeg faktisk bare fordi, det er så vigtigt, at vi en gang imellem læser hinanden signaler og hjælper med et lille spark i den rigtige retning, når der er noget, der blokerer.

♥♥♥♥♥

Nu skal jeg tilbage til mit maleri! Jeg har ikke en beautyfavorit klar til dig i dag, men læs til gengæld mit meget grundige indlæg om K-beauty fra i går, hvor der er så mange gode tips til at give din hudpleje et ekstra gear. Det håber jeg virkelig, du har lyst til at læse ♥

Ha’ en skøn ny uge!

 

  1 svar
  1. Tina
   Tina siger:

   Godt nytår!
   Dejligt at se du maler og så flot det bliver 🙂
   Mit datter maler jo også og vi har gården fyldt med lidt af hvert.
   Så sødt du hjælper din veninde, vi skal have mere fokus på at hjælpe hinanden!
   Ønsker dig en god aften 🙂

   Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.