Uge 16 – Jeg har glædet mig for tidligt og skal opereres igen!

I denne uge blev jeg slået tilbage til start, da jeg skulle til opfølgning på min operation! Bedst, som jeg i min naivitet troede mig godt igennem, og at hele området med celleforandringer var væk fra mit bryst, så måtte jeg igennem endnu et chok. De sidste 6 uger har faktisk været chok på chok for mig efter, at min mammografiscreening viste nogle små ting, som skulle undersøges nærmere.

Jeg skal opereres igen

Nu var jeg lige igennem – troede jeg! Hvad jeg slet ikke havde haft i tankerne var, at mikroforandringer ofte er svære at lokalisere 100%, før de kommer under mikroskop efter operationen. Der skal være nogle millimeter sygdomsfri rander, og det var der desværre ikke hele vejen rundt i mit tilfælde!!!! Den havde jeg bare slet ikke set komme, selvom det faktisk er normalt i omkring 15% af tilfældene.

Så den 30. april tager vi lige en tur mere!

Jeg føler mig stadig heldig

Lige nu er jeg til gengæld ellers helet flot op, og jeg ser 99% normal ud stadigvæk. Det er virkelig flot arbejde, og jeg er dybt taknemmelig for, at kirurgen gør alt for at tage det mindst mulige ud. Jeg føler mig simpelthen så godt behandlet og har også været enormt heldig og er ramlet ind i en af de dygtigste læger på området i hele Danmark. Det er surt, at jeg skal på operationsbordet igen, men jeg er stadig heldig og taknemmelig for, at jeg er fanget på meget tidligt stadie. .

Nu har jeg lige et lille vindue, der står åbent, så jeg kan træne lidt og få ordnet haven og andet praktisk, før jeg igen skal rekreere mig i et par uger. I dag har jeg knoklet i haven i det skønne vejr – i forgårs var jeg til yoga og fejrede min heling med at stå i fuld bro! Jeg havde lige brug for at mærke, at jeg kan 😉
Jeg kan også løbe igen, og det glæder jeg mig til. Nu ruster mig til næste omgang i stedet for at gå i koma over, at det ikke lige gik helt som forventet.

Jeg ved ikke, hvordan brystet kommer til at se ud efter anden omgang, men jeg håber naturligvis det bedste, eftersom der ikke skal fjernes ret meget mere. Og skulle det gå helt galt med det kosmetiske er det jo noget, der kan rettes op på. Alt det fysiske rører mig ikke.

Hjernen løber afsted med os!

Lige så lidt som det fysiske generer mig – og det overrasker mig faktisk, eftersom jeg aldrig har fejlet noget, aldrig er syg, og ikke før har prøvet at være indlagt eller i narkose – lige så svært er helt klart det psykiske pres og den angst, der følger med den proces, jeg går igennem. Så snart, vi bare tænker på noget, der har med kræft at gøre, så har hjernen nok for de fleste en tendens til at løbe løbsk, og angsten tager over. Jeg forsøger hele tiden at holde mig til det rationelle og faktuelle – at min tilstand nok ikke er rar, men er i den mindre alvorlige ende, jeg bliver kureret 100% og er på ingen måder livstruet.

Alligevel spores man on and off ind på sygdom og på, at livet skal ende en dag, og man ved da også, at det psykiske efterspil, selv ved lavrisikotilfælde som mit, kan vare i lang tid.
Men for mig føles det allerede nu, som om der i sidste ende kommer noget godt ud af det. Hver gang chokket lægger sig, føler jeg også en utrolig glæde ind imellem og en værdsættelse af livet og alt det gode, jeg har. Jeg har min mand, som står last og brast ved min side, et fantastisk liv, en dejlig familie og mange nære venner, der støtter mig.

Efter hver gang, hvor prøverne viser det ene eller det andet, så er der gået 3-4 dage med lidt kaos i hovedet, hvorefter chokket falder, og fornuften vinder, og der indtræder en form for accept af, at det her er noget, jeg bare skal igennem. Og for mit vedkommende er det overskueligt. Jeg tænker meget på, hvor utrolig heldig jeg er, når det nu skulle være, at forandringerne er fundet på så tidligt et stadie. Jeg har selv nævnt risikoen for overbehandling, og for, at forandringerne kan være nogle, som aldrig ville udvikle sig, men sådan er det ikke i mit tilfælde. Der er ingen tvivl om, at jeg om måske nogle få år ville have stået i et langt mere alvorligt problem, hvis jeg ikke var gået til screeningen!

Så jeg kan kun anbefale, at du tager imod alle de tilbud om screeninger, du får!!!!!!

Mit liv er stadig præcis det samme – måske bliver det endda bedre!

Lige nu bestræber jeg mig på at sig holde fast i, at mit liv jo er præcis det samme som det plejer. Der er nogle bump på vejen, men det tager snart en ende, netop fordi jeg er heldig og ikke er rendt ind i noget, som kunne være så meget værre. Andre kæmper med noget, som er langt, langt sværere og mere alvorligt – både i min egen familie og blandt jer, der læser med her på bloggen.

Jeg skal lige igennem den næste måned eller to, men så er jeg helt ude på den anden side igen. En operation mere, heling, opfølgning – måske en endnu operation, hvis de frie rander stadig ikke er gode nok eller hvis jeg skal have rettet op på noget kosmetisk. SÅ burde der ikke være flere overraskelser, eftersom jeg er undersøgt på kryds og tværs igennem så mange uger med mammografier, ultralydsundersøgelser, biopsier, MR-scanning og to operationer.

Jeg er i den grad i gode hænder og det her skal “bare” overståes og jeg tror på, jeg kommer ud på den anden side som et klogere og gladere menneske.
Pokker skulle stå i at gå igennem sådan et forløb uden at få en læring ud af det!

♥♥♥♥♥

Alt er stadig også ved det gamle!

Livet er ikke altid lutter lagkage, og det har jeg besluttet mig for også at vise her på bloggen. I håb om, at det måske kan bruges af andre på den ene eller den anden måde – og fordi det er sådan det ser ud for mig lige nu.

Men der er heldigvis også så meget andet.  Som du måske har bemærket, så havde jeg også glædet mig for tidligt over det nye design på bloggen! Jeg kunne simpelthen ikke undvære mit gamle univers og er gået tilbage. Det vil dog blive peppet lidt op og kombineret med noget af det nye. Bl.a. med et nyt og lidt mere opdateret headerbillede, som du måske har bemærket.

Så vi er tilbage til det gode gamle – og jeg er også den gode gamle 🙂

Derfor skal vi da også lige have….

Ugens Favorit!

Hvad er mere nærliggende en den fantastiske creme, som jeg har brugt for at hele og lindre mit operationssår! SOS Power Cream fra Xellence (319 kr. her) indeholder en række rene og gode ingredienser, når det kommer til lindring og HELING af små rifter, forbrændinger, insektbid, kløre, irritation, tatoveringer, hudafskrabninger, forkølelsesnæser, røde barnenumser m.m.m. Så det var en oplagt lejlighed at teste den efter min operation, så snart plastret kom af, og jeg var begyndt at gro godt sammen! Og der er ingen tvivl om, at cremen var både lindrende og sikkert også har været medvirkende til en meget hurtig recovery. Den indeholder bl.a. provitamin B5 og hudidentiske lipider, som øger den naturlige celleaktivitet, så huden heler hurtigere.

Xellence er et dansk mærke udviklet uden unødige ingredienser, som kan gøre mere skade end gavn eller ikke har nogen effekt på huden – men til gengæld med effektive mængder af aktive ingredienser, der giver mening. Du kan læse mere på Xellence-skincare.com.

 

Vi høres snart ved igen – ha’ en skøn søndag og en god ny uge! ♥

  10 replies
  1. Janet
   Janet siger:

   Igen, Hurra for screeninger.
   Du skal holde fast i det positive, at det her fixes og at du er i gode hænder. Det er ganske enkelt rædselsfuldt, når kroppen stresses og følelserne hele tiden tager den store rutsjetur. Det er desværre også uundgåeligt, i en situation som din.
   Super godt du tager det op på bloggen.
   Masser af varme tanker til dig☀️

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Hej Janet,
    Ja, jeg kan kun give dig ret. Havde det ikke været for screeningen, var jeg kommet i problemet på eet eller andet tidspunkt.
    Jeg tænker også, at det er noget, som rammer mange og derfor er fint at tage op på bloggen, selvom det selvfølgelig kan være lige på kanten af, hvad der bliver for privat. Men alligevel, så tænker jeg, at vi må dele både det gode og det mindre gode. På den måde kan vi alle hjælpe hinanden og skabe større forståelse for de ting, som vi alle kan komme ud for.
    Tusind tak for dine søde ord og tanker.
    Kærlige hilsner
    Jeanette

    Svar
  2. Tina
   Tina siger:

   Kære Jeanette,
   håber du kunne nyde påsken ovenpå endnu en ret øv besked.
   Jeg forstår godt de tanker og følelser der suser rundt i dit hoved.
   Og der suser nok mere frem end du lige vil skrive om her.
   Det er jo en frygtelig sygdom og den kan ramme så meget ned og forstyrre så meget at det er svært at finde ord herfor.
   Jeg håber alt det bedste på dine vegne og at du kan bevare overblikket og dit humør og håb og har nære som er der for dig.
   Knus og alt det bedste…………

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Hej Tina,
    Ja, du har helt ret i det, du skriver – det er svært og hårdt, men på den anden side, så kunne det være SÅ meget værre i mit tilfælde. Men jeg har fået frygten at mærke, og er også gået meget igennem med prøver og operationer og venten på svar. Det er bestemt en rystetur. Men jeg er snart ude på den anden side 🙂 Dog bliver det nok med en tredie operation også, men nu tager vi lige eet skridt af gangen. Heldigvis er jeg ikke i fare på nogen måder.
    Tusind tak dit engagement og medfølelse og en dejlig dag til dig.
    Kærlige hilsner
    Jeanette

    Svar
  3. Lykke
   Lykke siger:

   Bliv endelig ved med de positive tanker ( selvom man jo nærmest er ved at skrive sidste vilje oppe i hovedet ) ….
   Lægerne er så dygtige i dag og du er ude tidligt ! Du er tvært i mod heldig, for nu har du taget din ´tørn` ikk ! Sender dig positiv energi til rygsækken :))

   Svar
   • Jeanette Hylleborg
    Jeanette Hylleborg siger:

    Kære Lykke,
    Tusind tak for dine tanker og gode energi! Det er præcis sådan jeg tænker – at jeg faktisk er heldig – og det er super dejligt også at se dig formulere det!
    Af hjertet tak.
    Kærlige hilsner
    Jeanette

    Svar
  4. Rikke Langkow
   Rikke Langkow siger:

   Kære Du ❤️ Jeg turde næsten ikke læse din blog efter at ha set overskriften . For pokker da får ,helt tårer i øjnene på dine vegne. Denne grusomme sygdom slå benene væk under selv de stærkeste . Dejligt at du skriver så åbent om det. Vil for evigt huske den reaktion vi selv sad med da min mand fik sin kræft diagnose tilbage i 2017.
   Du må blot stole på at lægerne gør det bedste de kan og med støtte fra dine kære kommer du igennem det. Stort kram ❤️

   Svar
   • Jeanette Hylleborg
    Jeanette Hylleborg siger:

    Kæreste Rikke,
    Tusind tak for din søde besked og for din medfølelse. Jeg tænker bestemt også på dig og din mand ♥️
    Jeg stoler fuldstændig på min dygtige kirurg og priser mig lykkelig for, at det er snuppet på et tidspunkt, hvor jeg bliver helt og aldeles helbredt. På det punkt er jeg jo utrolig heldig og skal bare igennem den næste måned eller to. Føler så meget med jer, som har den store kamp, og jeg forstå til fulde, hvad i går igennem.
    Mange kærlige hilsner Jeanette

    Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.