Uge 31 – Fokus & Favoritter

Jeg er nød til at erkende, at jeg ind imellem synes, at jeg spilder for meget tid! Pludselig er en formiddag gået, eller også har jeg brugt en time på totalt latterlige og ligegyldige ting, så som uendelige mængder af film med hunde, der bliver reddet, eller mennesker, der deltager i musikkonkurrencer, på de sociale medier. Hold op, hvor man kan bare lade dyrebar tid sive ud mellem fingrene, hvis ikke man passer på. Det er lidt ligesom at spise for meget slik – det er slet og ret junk, hvis man tænker over det. Helt ok en gang imellem, når man har brug for det, men vi skal passe på, at det ikke tager overhånd.

Jeg har besluttet mig for at være lidt mere bevidst om, hvad jeg bruger min tid på, for det er gået op for mig, at jeg lader for meget ligegyldig underholdning passere, som kalorieløs føde, i større og større mængder. Logger ind på formiddagsaviser på nettet, som jeg aldrig i mit liv har kunne drømme om at købe! Bliver fanget i et lade den ene underholdningsvideo på Facebook afløse den anden. Præcis, som de er designet til at gøre!
Nettet stjæler vores tid og risikerer at gøre os mere og mere indskrænkede, hvis vi ikke passer på. Og kun ved at gøre sig det bevidst, kan man ændre sit mønster. Jeg ved ikke, hvordan du har det, men jeg skal i alt fald lige til at tænke lidt over, hvad jeg opsøger og hvad der tager min tid.
For allerhelst vil jeg jo fx ud i naturen, ud og løbe, meditere, dyrke motion, være sammen med andre, læse, se “ordentlige” ting på tv, skrive og male, og bruge tid på at lave god mad 🙂


I dag har jeg lavet en lille lækker brunch, og jeg tror, jeg har vist de her æg før! Men ellers får de lige en tur til. Smurte ramakiner, hvori der slåes et æg ud  – og toppes med fx ristet bacon og asparges. Og så passer de ellers sig selv i ovnen et lille kvarters tid ved 200 grader. De gør lykke!


Eller hvad med lidt hurtigt hjemmelavet sødt til osten – friske abrikoser, lidt nødder og akaciehonning, som trækker ½ times tid før serveringen.

Jeg spilder altså ikke kun tiden! 😉

Udover at tænke over, at der går for meget tid tabt på dumme og ligegyldige ting på nettet og på de sociale medier (jeg håber ikke, at du nu tænker, at bloggen her også er tidspilde, for det gør jeg alt for, at den ikke skal være), så får jeg selvfølgelig også udrettet noget, selvom det har været en lidt stille og sommerferieagtig uge. Sten holder ferie, og jeg har også stadig en slags ferie, hvor de blogmæssige aktivitet er begrænset.
Til gengæld er jeg jo ved at føre mit navneskifte på bloggen ud i livet – og ikke uden en vis nervøsitet. Det kan være en teknisk kompliceret affære, som risikerer at koste trafik, men jeg holder nu på, at der skal ske noget nyt.

Jeg har også fået lavet nye billeder, og jeg glæder mig virkelig til at lave et facelift herinde på bloggen. Måske allerede her i den kommende uge!!!! Det bliver så spændende.

Sommer og samvær

Men ellers har det faktisk været en stille uge – og det skal der også være plads til ind imellem.
Vi har været mere rundt i sommerlandet, denne gang til Karrebæksminde med mine forældre, hvor vi nød stemningen og den gode mad på det lokale røgeri. Om lidt stikker jeg afsted igen til båden, hvor vi får gæster til lidt mad og en lille sejltur – og de næste par uger går det løs med masser af sociale arrangementer. Det er jo noget af det, som en sommer hjemme i Danmark også kan. Mange har tid og overskud til at ses og lave hyggelige ting sammen, og det er god brug af tid 🙂  Meget vigtigere end den pseudovirkelig, som i alt fald jeg nok nogle gange fortaber mig lidt for meget i. 

♥♥♥♥♥

Du får ingen beautyfavorit i denne uge, men jeg brygger på en helt indlæg med juli-favoritter i stedet.
Og husk nu at være med i læserkonkurrencen om den skønne JUNA dug.

JUNA sommerdug

  2 replies
  1. Tina
   Tina siger:

   Tiden kan hurtigt gå og livet er vigtigt, så vi må jo alle prøve at vælge til og fra og ikke lade ligegyldige ting tage vores dyrebare tid.
   så fine små ægretter, skal da prøve dem.
   En smuk august ønskes til du fra jeg 🙂

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Ja, det er nemlig rigtigt – vi skal huske at bruge tiden godt. Og det kan være svært med alle de digitale fristelser, der er lavet til at fange os ind! Men nu må det være på tide at stoppe lidt op for mit vedkommende i alt fald 🙂
    Du må endelig prøve æggene. De er så fine.
    Kærlige hilsner og en dejlig dag til dig
    Jeanette

    Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.