Varme hilsner fra Berlin

Varme hilsner fra Berlin

kreuzberg-berlin

Jeg er lige nu på weekendtur i Berlin, hvor temperaturen de sidste par dage har ligget omkring de 35 grader. Vildt varmt, men stadig utroligt dejligt. Det er kun anden gang, jeg er her, men jeg synes, byen er både venlig, afslappende og hyggelig at være. Et godt mål for en weekendtur med bare 55 minutters flyvetur fra Kbh.
Varmen betyder bare, at vi sætter tempoet endnu mere ned og drysser rundt og nyder det. Og hvis jeg ser lidt småopløst ud på billedet, ved du hvorfor. Vi går rundt i en sauna!

I går var vi i det hyggelige og rolige Kreuzberg, hvor cafeer og beværtninger ligger side om side, og hvor der en dejlig stemning langs floden. Der var endda marked med musik og glade dage fredag eftermiddag. Her er det virkelig skønt bare at gå og hænge ud.

I morges var vi friske og startede dagen med en løbetur i Tiergarten, hvor vi nød stilheden og oplevelsen af, at byen vågnede, mens vi kunne nyde egern, gæs og kaniner på turen. Jeg begynder at forstå konceptet med at løbe en morgentur i fremmede storbyer!

Derefter drog vi ind i det gamle Østberlin og så Stasi-museet. Måske ikke det mest muntre og underholdende, men en nødvendig påmindelse om, hvor skræmmende og modbydeligt det er, når en enkelt ideologi styrer, undertrykker, kontrollerer og overvåger en hel befolkning. Så grimt hele vejen igennem, men hvor er det godt, at borgere og organisationer sørgede for, at det hele blev bevaret til spot og spe.

På shoppingtur i Mitte og i varehuset KaDeWe – uden at købe noget. For er den idé egentlig efterhånden ikke røget en tur, nu hvor vi kan købe alt på internettet – og hvor København jo virkelig mere og mere tydeligt er et fashion-mekka? Ikke desto mindre var det hyggeligt at traske lidt rundt med manden min og spise en lækker chokoladekage MED marcipan oppe på toppen af KaDeWe. Varme eller ej!

I morgen står stadig åben,  og vi har nogle timer, før vi flyver hjem igen. Det kunne godt gå hen og blive til Helmut Newton museet, som ligger lige i nærheden af hotellet.

Håber, også I nyder weekenden derhjemme eller hvor I nu er 🙂

4 replies
 1. Voksenlivsstil
  Voksenlivsstil siger:

  Hej Pia,
  Tusind tak for din søde kommentar 🙂

  Jeg er desværre endnu ikke den helt store Berlin ekspert, men Kreuzberg var jeg selv blevet anbefalet, og der var virkelig hyggeligt. Især hvis du kan lide bare at gå rundt og nyde bylivet. Det vrimler med gode cafeer og spisesteder, og det er også her du finder det jødiske museum og Check Point Charlie.

  Jeg kan også anbefale en helt banal tourbus, som giver et godt overblik over byen – og så selvfølgelig Brandenburger Tor og de store berømte gade Unter den Linden og Kurfürstendamm.

  Hvis du er til fotografier, så kunne Helmut Newton også være spændende. Ligger lige ved siden af Bahnhof Zoo.

  Gå evt. også en tur i Tiergarten og oplev et hyggeligt åndehul i byen.

  Er du til shopping, så besøg det gamle varehus KaDeWe og bydelen Mitte (men som jeg skriver finder du jo nok det samme i Danmark).

  Jeg kan i øvrigt varmt anbefale at købe et Berlin CityTourCard, som giver ubegrænset rejse i enten 48 timer, 72 timer eller 5 dage i U-bahnen. Køb den i lufthavnen. Jeg tror, vi betalte 29 EUR for 72 timer og det dækkede al transport til og fra lufthavnen og rundt i byen med undergrunden. (det giver også rabat til forskellige museer).

  Det er desværre nok alt, hvad jeg kan komme op med efter mine to besøg. Jeg håber, du får en skøn tur.

  KH Jeanette

  Svar
 2. Pia Trans
  Pia Trans siger:

  Tak for en dejlig blog (og en lækker shop!!!).

  Jeg har en eftermiddag i Berlin næste uge – har du en ide til, hvad jeg bare SKAL nå?

  /Pia

  Svar
 3. Birgitte Bonde
  Birgitte Bonde siger:

  Hej Jeanette
  Hvor lyder det bare som den skønneste weekendtur du og din mand har været på 🙂 Der er da ikke noget bedre, end bare slentre rundt på må og få og opleve og så tilmed i skønt vejr – win-win 🙂
  Jeg har også været der nogle gange, men mit hjerte banker mest for Hamborg, det er efter min mening den skønneste og hyggeligste by, så hvis du/I ikke har været der, kan jeg varmt anbefale den.
  Hav en dejlig dag. Kh, Birgitte

  Svar
  • Voksenlivsstil
   Voksenlivsstil siger:

   Hej Birgitte,
   Jeg håber også, du har haft en dejlig weekend.
   Hvor er det sjovt – vi har netop aftalt, at det bliver Hamborg næste gang 🙂 Jeg hører hele tiden godt om byen, så det må prøves.
   Og nu endnu en anbefaling, så må der være noget om snakken. Tusind tak for den og har en skøn dag.
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.