Bettinas lækre veganerpizza og pesto

Lækker vegansk pizza med kartoffelskiver og pesto

Her får du opskriften på en super lækker vegansk pizza. Den er også rigtigt god til bare en kødløs dag. Opskriften på den skønne bund kan du også bruge til foccaciabrød! Og du får også en opskrift på en dejlig veganerpesto (uden parmesan) med i købet.

16468942_1083802898415806_1974559894_n

 

Denne portion passer ca. til 5 pizzaer, alt efter hvor tyk man ønsker bunden, men hvis man, ligesom jeg, kan lide meget tynde og sprøde bunde, ja, så får man ihvertfald til 5 bunde. Resten af dejen kan evt. bruges til et lækkert foccacia brød eller boller 😊

15 gram økogær
250 gram italiensk Tipo 00 mel
250 gram durummel
10 gram salt
10 gram mælkebøttehonning eller sukker
Ca 3 dl. vand

Opløs gær, salt og sukker eller mælkebøttehonning i lunkent vand og tilsæt de øvrige ingredienser, ælt den rigtig godt sammen, har du en røremaskine bør du bruge den, for dejen skal virkelig æltes igennem og ende med at være glat og smidig. Dejen skal IKKE æltes efter hævning.
Lad dejen hvile tildækket på et lunt sted til dobbeltstørrelse.

I ventetiden kan du forberede fyldet.

Denne pizza er blevet toppet med:

Italiensk tomatsovs
Kartofler skåret i ultra tynde skiver, jeg valgte at give dem et lynopkog med tørrede oregano og basilikum.
Spinatblade
Frisk basilikum

samt hjemmelavet vegansk pesto af:
2 potter frisk basilikum
30 g pinjekerner ristede
2-3 tsk citronsaft
1 dl olivenolie
Lidt salt
1/4 fed hvidløg presset

Hvis du har en minihakker, kan du starte med at hakke basilikum, som nok skal i af nogle gange.
Kom herefter resten af ingredienserne i og blend det til en passende konsistens. Smag til med salt og citron.
Hvis du har en foodprocessor, kan du komme alle ingredienser i med det samme.

Nu skal bunden rulles ud:
Tænd for ovnen, og husk at den skal være meget varm, når pizzaen kommes i ovnen. Jeg bager ved 250 grader.

“Bræk” et stykke dej af og rul det ud til ønskede tykkelse, men hvis du bruger pizzasten, skal du selvfølgelig sørge for, at størrelsen passer til den.

Læg fyldet på pizzaen, sæt den i ovnen og bag den til den ser gylden og sprød ud.

Velbekomme ♥

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.