Veggie bites, sweet potato fritter og olivendrys

Veggie bites, sweet potato fritter og olivendrys

veggie-bites-nutanaDét her er jo nærmest fast food – men på den sunde måde. Det lyder måske fancy med veggie bites, men de fås på frost fra Nutana (som nu er en del af Urtekram). De er gode at have i fryseren og lige smide på panden til en hurtig aftensmad. De smager godt og er fyldige, hvis man gerne vil undgå kød – altid eller bare en gang imellem.

nutana-veggie-bites

De lækre Sweet potato fritter skæres i stave og krydres med salt, peber og ikke mindst chilipulver, som for mig er et vigtigt modspil til de søde og lidt fade kartofler. Steges i ovnen som her med lidt olivenolie.

sweet-potato-fritter
Salaten er en enkel fintsnittet hvidkålssalat (på mandolinjern) med tynde skiver af farvede gulerødder med en syrlig dressing. Andre gode ting vil passe til den salat – forårsløg, peberfrugt, persille fx. Men dét, jeg vil vise dig her er oliventoppingen, som du selv kan lave. Det er et fint crispy drys til salater, men også til fx en kartoffel- eller en tomatmad.

hvidkaalssalat-oliven

Hak sorte oliven i små stykker med en kniv – eller en foodprocessor. Her har jeg brugt en lille handy hakker fra Tupperware (lang historie, hvor jeg har den fra – jeg er ikke normalt den store Tupperware-samler. Men indrømmet, den er go’!)

olivendrys
Spredes ud på bagepapir og tørres i ovnen i 20-30 minutter. Hold øje med, at de bliver tørre, men ikke får så meget, at de bliver brændte i smagen.

hjemmelavet-olivenknas

Så er dit drys klar! Og det kan sagtens holde sig i flere dage.

olivenknas

Kærlig hilsen Jeanette

 

  0 replies

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.