Virker healing? Sådan har oplevelsen været for mig

Virker healing?
Healing er et område, der deler vandene. Nogle tror slet ikke på den slags, mens andre, ligesom jeg, har en tro på kraften fra energier og tanker. Er det ens egne tanker, der virker, eller er der nogle mennesker, der kan noget særligt i forhold til at ændre den energi, som strømmer i vores kroppe?

Skal man se på det rent videnskabeligt, så er det nok ikke et område, hvor der er foretaget en masse evidensbaseret forskning, men du kan fx læse hos Kræftens Bekæmpelse, at videnskabelige undersøgelser viser, at healing viser sig at have en positiv psykologisk effekt, kan virke mod træthed, reducere smerte samt forbedre søvn og selvtillid.

Jeg har været til healing to gange i løbet af de sidste tre uger, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det har gjort en forskel og ændret min energi og mentale balance afgørende over de sidste uger.

Healing giver energi og balance

Jeg er slet ikke i tvivl om, at mine energier og min balance har ændret sig over de sidste uger.

Derfor valgte jeg at gå til healer

Selv havde jeg nok aldrig tidligere drømt om, at jeg skulle søge behandling hos en healer, men efter min – heldigvis nu vel overståede – sygdom har jeg åbnet mig for nye tanker og fået behov for at gå nye veje.

Jeg har en samlet “strategi”, som er min vej ud af angsten for tilbagefald og ud af det traume, som det er pludseligt at være konfronteret med grim sygdom, operationer og efterbehandling. Det handler om sund kost, motion, indre og ydre balance, meditation, anti-stress og positive tanker. Det går heldigvis alt sammen godt, men det viste sig, at healingen kunne gøre det hele endnu bedre.

Egentlig opstod ideen om, at jeg gerne ville heales, fordi jeg ønskede at opnå en ekstra tryghed for, at min krop er sund og rask – den forræderiske krop, som ellers er så stærk, og som jeg normalt stoler på, den skulle have et boost fra et menneske med nogle særlige evner. Jeg så det som en meget fysisk ting, men jeg fandt snart ud af, det  kom det til at handle om meget andet end kroppen!

Livsenergien skal op!

Jeg valgte at bestille en tid hos Steen Kofoed, som er kendt som en af Danmarks dygtigste healere. Skulle det være, ville jeg være sikker på, at det var en, der kan sit kram.

Når man møder Steen Kofoed, møder man et tillidsvækkende og varmt menneske med enormt nærvær, hvor man føler sig rummet uanset hvad, man måtte komme med. I hans arbejde handler healing om at aktivere og genskabe balance på alle planer og om at finde og forstå, hvad der ligger bag de ubalancer, man bærer rundt på og som blokerer for livsenergien.

Han lagde ud med spørgsmålet “hvad kan jeg gøre for dig?”, og jeg forklarede om mit sygdomsforløb og om mit ønske om en afklaring i forhold til, om der måtte være nogle kræftceller, der var efterladt i kroppen. Om den angst, som ind imellem kom skyllende ind over mig.

Herefter lukkede han øjnene og brugte sine clairvoyante evner til at indkredse mine ubalancer. Hvor jeg havde fokus på sygdom, handlede det i virkeligheden om livsenergien, som han ville hjælpe mig med at få tilbage. Der var også noget sorgfuldt, som skulle have lov til at fylde og komme ud. Og noget helt tredie og privat, som jeg ikke på nogen måder havde nævnt for ham, men var ramt helt rigtigt.

Om, hvorvidt jeg havde noget sygdomsmæssigt i kroppen, måtte jeg spørge ham en gang mere, men det var ikke rigtigt et issue – og heldigvis for det. Det blev hurtigt fejet af banen som noget, han på ingen måder havde indtryk af var i min krop længere.
Det handlede derimod om min livsenergi, og jeg kunne godt selv se, hvor udslukt jeg var, nu hvor han sagde det.

Sådan forgik selve healingen

Med dette på plads, gik vi til selve healingen, hvor jeg lå på en briks, tog nogle dybe indåndinger og bare tog imod. Jeg havde lukkede øjne og kunne ind imellem mærke en kort og let berøring – på skuldrene, i panden, på mine ribben i venstre side og til sidst på fødderne – men det meste af tiden kunne jeg bare fornemme hans tilstedeværelse omkring mig.

Efter nogle minutter løb tårerne helt umotiveret som to små vandhaner. Jeg har ingen pejling på nogen udløsende faktor, men det løb bare som en spontan og fuldstændig hudløs forløsning overfor et vildt fremmed menneske. Det skete igen sidst i healingen.
Ellers følte jeg mig bare afslappet og med en let sitren i især hænder og fødder. Nogle oplever lidt, andre rigtigt meget.

Jeg gik ud derfra med en følelse af lethed og glæde. Healingen topper efter par timer efter sceancen og fortsætter de næste 15-17 dage.

Et boost 14 dage efter satte skub i tingene

Steen Kofoed havde sagt til mig, at jeg kunne overveje en kort healing efter et par uger for at forstærke effekten, og det valgte jeg at gøre.
Jeg kunne helt klart mærke, at mit livsmod – det han kalder livsenergi – var forbedret. Jeg havde fået lidt mere mod på det hele, var gladere, meget mindre angst, og jeg var på vej tilbage til mig selv. Selv bloggen her var under transformation.
Nu var det mere den fysiske energi, der manglede. Derudover sagde Steen til mig, at jeg skulle blive bedre til at mærke efter mine egen behov – at være mere autentisk i den forstand, at jeg skal tænke mindre på, hvad andre forventer og mere på, hvad jeg egentlig har lyst til.

En ny healing, hvor jeg ikke havde tårer, men følte mig næsten vægtløs ind imellem. To dage efter kunne jeg mærke, at min energi var en helt anden!
Helt bogstaveligt er jeg mindre træt om morgenen, når jeg vågner. Jeg har mere overblik og får udrettet langt mere og har meget mere glæde i de ting, jeg gør.
Sygdomsangsten – den er væk!

Hvad så nu?

Jeg er meget spændt på, hvordan energien og det hele udvikler sig over de næste par uger. Jeg kan mærke en klar forandring i mig selv, som jeg først og fremmest håber vil grundfæste sig. Jeg har valgt at tage en tredje healing, og jeg vil ikke afvise, at det bliver en del af mit liv fremover, når jeg føler behov for det.
Healing er ikke psykologi, men det sætter hovedet på sømmet med de ting, der skaber ubalance og har i mit tilfælde givet mig større livskvalitet og meget mere energi, mindre angst, og i det hele taget rykket på nogle ting, også rent psykologisk.

Jeg ville aldrig sætte healing i stedet for en konventionel sygdomsbehandling, vil jeg skynde mig at sige, og jeg ville i øvrigt aldrig tilskynde andre at kaste sig ud i det bare fordi, det virker for mig. Jeg tror, at man skal være klar til det, tro på det og være åben for at tage imod.

Det her er naturligvis min helt personlige oplevelse, og jeg skal ikke kunne sige, hvad der vil virke for dig. Det kan være, du hører til dem, der slet ikke tror på healing og mener, at det er en form for suggestion. Jeg skal ikke kunne afgøre det, men blot fortælle om min egen oplevelse – og hvad end, der virker, så er det fint for mig ♥

3 kommentarer
 1. anne
  anne siger:

  Interessant læsning, selvom jeg ikke selv umiddelbart tror på det, men man skal aldrig sige aldrig. Jeg har som dig også haft brystkræft i november sidste år og selvom det også var et “mildt forløb” gør det noget ved en. For mig har tiden været en faktor der har hjulpet, al ting tar ´tid, åbenhed, og fokus på positive tanker. Jeg er nu ude på den anden side, men angsten kommer indimellem kortvarigt tilbage. Den skal man lære at tackle og der hjælper mindfullness for mig. Men vi er alle forskellige og det vigtigste er, at det er noget som virker for en.

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Kære Anne,
   Det glæder mig at høre, at du også er godt på vej ud på den anden side. Og tusind tak for din kommentar – jeg tror ikke, man helt kan forstå, hvordan det er at gå igennem sådan en omgang, hvis man ikke har prøvet det selv. Det gør bestemt noget ved en, og det kræver styrke og en indsats at komme igennem uanset, hvad der virker for en.
   Det lyder som om, vi er helt på samme linje med åbenhed og positive tanker! Det tror jeg er meget vigtige faktorer.
   Alt det bedste til dig.
   KH Jeanette

   Svar
 2. Tina
  Tina siger:

  Dejligt med din healing og det gode positive resultat 🙂
  Jeg har selv prøvet det for år tilbage.
  Ønsker dig gode stærke dage med livsenergi 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.