Your Hair Assistant – kunsten at føntørre!

Your Hair Assistant – kunsten at føntørre!

Som jeg nævnte forleden, har jeg været til præsentation af den helt nye hårserie fra Davines, hvor de nye spændende stylingprodukter blev demonstreret. Nu har jeg efterfølgende selv haft lejlighed til at teste alle produkterne igennem hjemme over nogle dage, så jeg kan fortælle lidt i dybden om, hvordan de virker, og hvad jeg synes om dem.

davines-your-hair-assistant

Helt overordnet er serien Your Hair Assistent først og fremmest udviklet til dig, der gør noget ud af, hvordan dit hår sidder og gerne vil style det hjemme med føntørrer. Der ingen tvivl om, at håret er ekstremt vigtigt for de fleste af os, og det kan være med til at booste selvtilliden at føle, man har et lækkert hår. Det kan en føntørrer i den grad hjælpe med til, og serien er lavet til igen at sætte fokus på kunsten at føntørre med en række produkter, der giver en hjælpende hånd til den perfekte styling.

blog-davines-hair-assistant

Serien er udviklet af italienske Davines’ prisvindende hårstylist Angelo Saminara til både salon- og hjemmebrug. Serien har vist sig at være meget velegnet til det mere fine skandinaviske hår, og både svenske og nu også danske frisører har taget rigtigt godt imod den.

Your Hair Assistant består af:
Pleje – én shampoo og to forskellige conditioners
Styling – en Blowdry Primer, en teksturgivende spray, en hårlak og en hårpudder.

Shampoo’en dufter helt igennem skønt af mild jasmin med et strejf af mynte. Den skummer godt og virker drøj i brug, og så gør den håret meget let og klar til den efterfølgende styling. Den er jeg fuldstændig vild med!

Conditionerne findes i en let udgave, Prep Mild Cream, til fint hår, som skal sidde 2-3 minutter – og en Prep Rich Balm til kraftigt og kemisk behandlet hår, som kan sidde op til 15 minutter. Jeg bruger den sidste til mit hår med naturkrøller og lyse striber. Den tynger på ingen måder håret og med serien får man generelt en følelse af et meget luftigt og let hår. På negativsiden er det lige før, at mit lidt genstridige hår ikke bliver helt nemt nok at rede ud.

Blowdry Primeren er udråbt til seriens helt store hero produkt. Den sprayes i håret før føntørring for at give varmebeskyttelse og et perfekt stylet hår. Igen giver det fylde og lethed og det beskytter også efterfølgende mod luftfugtighed. Produktet stiver en lille smule og kan derfor godt give en lidt tør fornemmelse i håret. Især når man, som jeg, er vant til meget olie og blødhed. Til gengæld vil det være perfekt til de helt store stylinger og opsætninger og til føntørring af hår, der gerne må holde flot i flere dage.

Du kan også bruge Primeren til re-styling – styling i dit tørre hår fx dagen efter. På modellen her blev håret sprayet med primeren, hvorefter det blev rullet op på krøllejern i store sektioner, som hæftes faste med klemmer. Efter nogle minutters afkøling tages klemmerne ud, og håret redes igennem.

davines-blowdry-primer

 

Definition Mist, er et rigtigt spændende produkt, som er meget nemt at bruge. Spray den i det tørre hår, hvor den fremhæver hårets glans, modvirker statisk elektricitet og giver en langtidsholdbar tekstur i håret. Jeg synes først og fremmest, det er perfekt til at skille hårene og give en mere defineret og fyldig frisure.

Hårpudderet Volume Creator, er en meget fin pudder, som igen giver definition og volumen. Ligesom definition mist giver produktet det sidste til stylingen, hvor håret får lidt mere liv, og hårene kan løftes og adskilles. Det rigtigt smarte ved denne hårpudder er, at der er lavet en børste til den med en beholder, hvor pudderet fyldes i. Det gør det langt lettere at fordele pudderet i håret, hvor det normalt forsvinder lidt mellem håndfladerne og er svært at påføre. (læs i øvrigt mere om hårpudder her).

Perfecting Hairspray er en af de bedste hårlakker, hvis ikke dén bedste, jeg har prøvet. Den kommer stille og roligt ud af flasken, og lægger sig meget jævnt på hårstråene ude at de bliver våde og meget lakkede. Den har et medium hold og ser meget naturlig ud i håret og giver lige den sidste finish.

 • Personligt ville jeg først og fremmest investere i shampooen og hårlakken, som vil være god til ALLE.
 • Har du ikke et hår, der suger enormt med hårkur og har overdrevent brug for fugt, ligesom mit, ville jeg bestemt også overveje at prøve en conditioner.
 • Synes du, at dit føntørrede hår kan være lidt for glat og kedeligt, så skal du prøve Definition Mist og/eller hårpudderet.
 • Er du en feinschmecker, der elsker føntørring, styling og evt. opsatte frisurer, vil topproduktet Blowdry Primer være rigtig interessant.

  Du kan finde det hele på Nicehair.dk:
  Shampoo – klik her.
  Conditioner – her eller her.
  Primer – klik her.
  Pudder – klik her. Pudder inkl. børste finder du her.
  Hårlak – klik her.
  Definition mist – klik her.

  (affiliate links)

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.