47. Eremitageløb – ren optur!

Hvad skal det ikke blive til? I går var det anden gang, jeg deltog i året Eremitageløb i Dyrehaven på 13,3 km.
Vejret var perfekt, vindstille og lunt. Dyrehaven smuk som altid. Jeg har jo i øvrigt det privilegium at bo lige i nærheden og træne der til daglig.

Eremitageløbet er ikke alene smukt og udfordrende, men også en oplevelse i forhold til, at det er både det største motionsløb i Danmark og et af de ældste. Stemningen er noget helt særligt, og der er nok en sandhed i, at løbet går i blodet på mange, når de først har prøvet det. Måske var du allerede blandt de 19.000 deltagere, men hvis ikke, skulle du overveje det næste år, hvis du bor i nærheden og har mulighed for det.

Mit mål i år var at ramme 5:50 min. pr. km. og det gjorde jeg fuldstændig spot on. Kæmpe optur! For ruten er altså ikke ligefrem flad og let – der er nogle meget lange og hårde bakker, og der skal til tider kæmpes lidt for at komme frem, fordi løbet er så stort. Nu er jeg allerede opsat på, at næste år skal forbedres med 10-20 sek. pr. kilometer, og at der bare skal holdes fast med træningen vinteren igennem.

Som I sikkert har læst tidligere, er det ikke mere end et par år siden, at jeg kategorisk afviste at løbe så langt OG at løbe officielle løb (Læs Løb er hård, surt – og fantastisk). Nu vil jeg ikke sige, at jeg går fanatisk op i det (jeg tror på moderat motion som en naturlig del af hverdagen, men ikke på det ekstreme), men jeg er lidt bidt af at løbe og forbedre mine tider. Tider er én ting, som kan virke motiverende, men det allerbedste er det fysiske og psykiske velvære og overskud, som løb giver, uanset hvor gammel eller hvor hurtig, man er.

Noget af det fine ved løbet er, at man hædrer de mange mennesker, som har løbet i årtier. Blandt dem er 94-årige Vilhelm Schomacker, der i år gennemførte sit Eremitageløb nr. 44.
Der deltog i alt 5 mænd i aldergruppen 85-99 år og 7 kvinder mellem 75 og 84 år. 41 kvinder mellem 70 og 74 år gennemførte løbet, og 243 mænd i 70’erne – herunder min far, som vi alle er så stolte af :-).
Det er simpelthen så flot og så livsbekræftende, og jeg er sikker på, at vi kommer til at se mange flere ældre, som løber fremover. Da Eremitageløbet startede i 1969 var det netop med til at sætte gang i den motionsbølge, vi har i dag, hvor over 1 mio. danskere løber. Så en del af de ældre løbere, som vi ser i dag, har været pionerer. Senest har vi kunnet høre, at antallet af demensramte er faldende bl.a. på grund af motion og sund livsstil, så det er en god bølge, de har været med til at sætte i gang.

I min egen familie bliver vi også flere og flere, der løber, og aldersspredningen til løbet i går var fra 17 til 71 år for vores vedkommende. Der er ingen tvivl om, at livsstilen smitter, og vi inspirerer og støtter hinanden, og har et godt sammenhold, fx om en dag som i går, og omkring løb i det hele taget. Ren optur hele vejen igennem!

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.