At tjene penge på nettet – jeg er på EB i dag

At tjene penge på nettet – jeg er på EB i dag

I dag medvirker jeg i en artikel på Ekstra Bladet online. Den ligger på deres betalingsdel, så hvis du er abonnent kan du læse den her.

Artiklen giver gode råd til, hvordan du kan tjene penge på nettet eller Instagram gennem mine og to andres erfaringer samt en ekspert i sociale medier.

w=610.jpg
Lad mig med det samme sige, at jeg langt fra lever af at blogge. Så hvis det bare var penge og forretning, det handlede om, ville jeg slet ikke bruge så meget tid på det. Det handler mindst lige så meget om gode oplevelser, glæde ved at skrive, netværk og om at holde sig skarp og opdateret. Og ikke mindst om at føle, at jeg på een eller anden måde connecter med dig, der følger med herinde. Jeg skriver, fordi jeg ikke kan lade være!

Jeg får en lille andel fra de reklamer, som du ser ligge omkring det indhold, jeg skriver. Når du klikker på reklamerne, så ryger der nogle få øre afsted til mig som betaling for alle de timer, jeg bruger. Som det også fremgår af artiklen, så kan og skal det slet ikke handle om forretning, når man starter en blog. Det er dejligt, når ens indsats kaster lidt af sig ind imellem, men det kræver hårdt arbejde, tålmodighed – og passion.

Jeg er bl.a. citeret for følgende:

Man skal tage det seriøst, og man skal arbejde hårdt med det. Der er ikke noget, der kommer af sig selv – slet ikke online. Der er mange om buddet, så jeg tror, at det er vigtigt, at det kommer fra hjertet. Man skal ikke sætte sig ned og sige, at nu vil jeg gerne lave en forretning. Så tror jeg, at det er bedre, at man skriver, hvis man har noget at byde på, og så kan der måske komme en forretning ud af det, hvis man er dygtig nok.

 

I artiklen kan du også læse om 22-årige Alexander, der lever fedt af sin Instagramprofil, hvor han fokuserer på ure. Ifølge ham selv kræver det egentlig ikke så meget ud over at have en passion, som du går meget op i. Måske har han ret, men jeg vil nu tillade mig at gentage, at det også kræver rigtigt meget tålmodighed og en ikke ubetydelig løbende indsats. Så det er super flot gået af ham.

Det er langt de færreste, der når så langt som Alexander. Her på Bloggers Delight, som er Danmarks største bloggernetværk, er der mere end 60.000 blogs.
Voksenlivsstil er udvalgt som Premium Blog – og dem er der kun 257 af! Det er jeg selvfølgelig meget stolt af og taknemmelig over.
Dertil når man kun ved vedholdenhed, fordi man elsker at formidle og dele sine ideer med andre, og fordi man har noget på hjertet.

Jeg kan kun håbe og arbejde vedholdende på, at du som læser har lyst til at blive ved med at følge med og forhåbentlig ind imellem få noget inspiration, som du kan bruge til noget.

 

Eksperten i sociale medier, Thomas Bigum, opsummerer det hele rigtigt godt. Det handler om, at du:

 1. skal være villig til at arbejde hårdt
 2. skal være væbnet med en god portion tålmodighed, være stædig og vedholdende
 3. skal have passion for dit område

Han sammenligner det med et marathon:  “Det er fint nok at løbe de første fem-ti kilometer, men du skal altså ud omkring de 35 kilometer, før du kan gøre dig håb om at komme i mål i det her maraton. Og det er et langt stræk, hvor man bliver ensom og mentalt træt, og man finder måske ud af, at det er en dårlig oplevelse, at det var noget, man blev lovet, men som man ikke fik. Hvis man kan komme igennem det, så er det så, man kommer op til overfladen, og pludselig er man den, der er ovenpå, siger han”.

Læs hele artiklen i EB her.

 

 

 

 

7 kommentarer
 1. Diana
  Diana siger:

  Hej Jeanette,
  Fin artikel og gode råd. Jeg har nu blogget i lidt over et år, og affiliate samarbejde er meget nyt for mig, men jeg kan dog se at bloggen tjener ikke et øre ved klik på annoncer, men kun hvis der bliver handlet via kliks på mine annoncer. Jeg vil derfor høre, tjener din blog via kliks, fordi den er en del af bloggers delight eller…??
  P.s. Jeg kan godt lide at læse din blog 🙂 Nok fordi jeg bedre kan identificere mig med den på grund af alder, blog genre og indhold…
  Det er en ret god sammenligning med blogging og marathon. Det er lige præcis sådan jeg føler det, når jeg kommer hjem efter en stressende lang arbejdsdag, og tankerne flyder bare hen til bloggen, hvor man ligesom kan slappe af og bare skrive om noget helt andet…

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Hej Diana,
   Tusind tak for din kommentar.
   Jeg nyder også at skrive min blog, og det betyder rigtigt meget at høre, at det også kan bruges til noget. Det er jo det vigtigste 🙂
   Jeg får en andel af reklameindtægterne på min blog, fordi jeg er Premium blogger på Bloggers Delight. Men det er som sagt langt fra noget, jeg kan leve af. Men hvem ved, måske en skønne dag 🙂 …
   Jeg “spekulerer” faktisk aldrig i affiliate, så det tjener jeg meget lidt på. Nok mest, når jeg tilfældigt har linket til nogle som Bloggers Delight har en aftale med. Jeg holder meget på min integritet og skriver kun om de ting, som jeg virkelig selv kan anbefale.

   Fortsat god arbejdslyst og held og lykke med din blog.

   KH Jeanette

   Svar
 2. Jannick
  Jannick siger:

  Rigtig brugbar læsning. Fed sammenligning med maratonnet. Mine egne erfaringer med at tjene penge på nettet, er også helt okay. Jeg laver ca. 800 kr. om måneden, som gennem nogle små hjemmesider bliver genereret rimelig passivt.

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Hej Thomas,

   Tusind tak, det er jeg virkelig glad for, at du synes.
   Super god beskrivelse fra din side i artiklen 🙂

   Kh Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.