The hateful eight

The hateful eight

Jeg excellerer normalt ikke så meget i filmanmeldelser her på bloggen, og det er ikke fordi, jeg for alvor skal gå mine bloggerkolleger ovre på Girls on Film i bedene. Hvis du elsker film, så er det bloggen, du skal følge.

Ikke desto mindre nyder jeg altid, hvad jeg opfatter som gode kvalitetsfilm, men her kommer smag og behag jo virkelig ind i billedet, så måske er du langt fra enig. Jeg vil nu alligevel vove det ene øje og begynde at anbefale nogle af de film, som jeg ser og kan lide.

I går så jeg den nye Tarantino-film The Hateful Eight. Der var en markant overvægt af mænd i biografen, og Tarantinos univers er også meget maskulint, råt, voldeligt – og cool. Jeg er vild med det. Men man skal knække koden til, og kunne se kvaliteten i, hans univers, som gør voldsfilm til kunst og har referencer til mange genrer: splatter, farce, western, Agatha Christie, kammerspil…
Først og fremmest er der en fantastisk dialog med både dybde og humor, som i dette tilfælde indeholder masser af stikpiller omkring racismen i det amerikanske samfund.

Man skal sætte pris på form, og ikke kun indhold. Filmen er visuelt gennemført og optaget med gammeldags cellouidfilm og vises i 70mm, der er verdens bredeste filmformat. Det giver en lækker oplevelse. Indendørsscenerne er optaget i frostgrader for at gøre oplevelsen endnu mere intens med frostånde og kulde.

Man skal kunne tåle overdrevne, og derfor ikke alt for realistiske, voldscener med afskudte hoveder og hjernemasse. Filmen er lang, plottet enkelt, men det visuelle og skuespillet er fantastisk. Særligt Kurt Russell og Samuel L. Jackson er i topklasse.
Så de knap tre timer fløj afsted for mig.

Filmen er lavet som en klassisk, men intellektuel, westernfilm, og foregår kort efter den amerikanske borgerkrig. Otte fremmede søger ly tæt på flækken Red Rock under en snestorm. Sydstatsfolk, sorte, mexicanere, dusørjægere, gangstere og en kvindelig dødsdømt fange er samlet på den lille komprimerede scene. Alle vogter på alle, og med god grund, og snart er det et spørgsmål om, hvem der slipper levende derfra.

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.