Nye kendiskure

Nye kendiskure

Det er eet eller andet sted utroligt, at der kan blive ved at komme nye bøger og nye slankekure. Her i januar er der selvfølgelig ekstra mange nye bøger at vælge imellem. For vi ved jo alle, at mange har spist lidt for meget i julen, gerne vil starte på en frisk og benytte nytåret til at indføre nye kost- og motionsvaner. Og sundhed, kost og motion er også BIG BUSINESS.

Nogle gange er det drømmen, vi køber, men den ægte motivation og vilje skal først og fremmest være hos os selv. Andre gange kan en bog selvfølgelig kick-starte en ny livsstil.

Det er altid godt at forsøge at implementere nye og bedre vaner – måske er du selv i gang med det? Jeg forsøger selv at leve rimeligt jævnt sundt med motion og en nogenlunde fornuftig (ikke fanatisk) kost. Jeg vejer mig hver dag, dyrker regelmæssig motion (heller ikke fanatisk) og har en god fornemmelse af min krop, sult og behov for mad (læs mere om at veje sig dagligt her).

At tabe sig og ændre sin livsstil er bestemt ikke let, og al ære og respekt værd, og hvis en bog eller et forbillede kan motivere og hjælpe, er det kun godt. Vi er alle forskellige og motiveres af forskellige ting. Men når det er sagt, så er der dybest set grænser for, hvad nyt, der kan bringes til bordet. Egentlig er det jo ret banalt – spis mindre og sundere, og rør dig mere. De bøger, som virkelig rykker for mig, er dem med det videnskabeligt indhold – fx Verdens bedste Kur og Sandheden om Sundhed – og koncepter som faste og mindful spisning.

Vi ved jo godt, hvad der er sundt, og hvad der ikke er. Spis masser af frugt og grønt, skær ned på kød, hvide kulhydrater, sukker, slik og industri-forarbejdet mad. Kom op af sofaen – også selvom det er mørkt og koldt, som jeg skrev i går. Spis, når du er sulten, mærk sulten, gå i seng kl. ca. 22 og få en god lang søvn.

Vi er alle forskellige – nogle motiveres af forbilleder som fx Mascha Vang eller Anne Bech, hvor man konkret kan se, hvad en målrettet indsats kan give. Hører du til dem, er de begge på markedet med nye bøger.

mascha-vang-bog.jpg
anne-bech-opskrifter-bog

Der er også andre kendiskure på markedet i januar – og fra en lidt uventet kant, må jeg sige. Egentlig ret sympatisk, at selv James Price har skåret ned på smør og fløde og giver tips til en sundere hverdag. Måske kan det tjene som forbillede for “den rigtige mand”, der ellers normalt sværger til masser af sovs?

james-price-slankebog

Uanset, hvad der motiverer dig, så husk, at drømme og intentioner er første skridt på vejen. En bog, en metode, et forbillede – uanset, hvad der virker for dig –  kan måske kickstarte en ny og bedre livsstil. Men i sidste ende er det op til dig.
Find ud af, hvad dine mål er – og gå efter dem! 

Indlægget indeholder affiliate links.

2 replies
  1. Annette
    Annette siger:

    Nemlig helt enig! men det som ofres gør det SÅ svært at følge drømmen og tabe de kilo er VANER og VANEÆNDRING som der burde skrives mere om i slankebøgerne. Det er noget af det sværeste at ændre og det letteste at falde tilbage til.

    Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.