Få balance i krop og sind med Ayurveda behandlinger i Danmark!

Der findes dygtige og veluddannede behandlere i Danmark. Jeg har besøgt Brit Kim hos Daya Ayurveda i København.

Ayurveda er et årtusind gammelt system af livsvidenskab. Ayur betyder Liv, Veda betyder viden, og behandlingerne handler ikke – som mange tror – kun om kost, men kan også bestå af massage, yoga, meditation og generelt at arbejde med sig selv.
En del rejser langvejs til oprindelseslande for Ayurvedaen som Indien, Nepal og Sri Lanka, men det kan lade sig gøre at finde dygtige og veluddannede behandlere i Danmark. Jeg har besøgt Brit Kim hos Daya Ayurveda i København.

Jeg har på det sidste haft en følelse af ubalance i min krop. Min forbrænding har virket nedsat. Selvom jeg har fået den målt, og den er helt og aldeles normal, så har jeg en oplevelse af, at kroppen har holdt på væske og kalorier.
Det kan selvfølgelig have noget med alderen at gøre, men jeg synes, det er opstået lidt pludseligt, ligesom jeg har haft den her lidt diffuse følelse af ubalance i mit system.

Det kom derfor på det helt rette tidspunkt, at jeg stødte på Brit Kim, der har Daya Ayurveda. Hun har igennem de sidste 25 år uddannet sig ved The Ayurvedic Institute, ved Pukka Life Academy og er medlem af APA, Ayurvedic Professionals Association UK.

Brit Kim, der har Daya Ayurveda, har igennem de sidste 25 år uddannet sig ved The Ayurvedic Institute, ved Pukka Life Academy og er medlem af APA, Ayurvedic Professionals Association UK.

Nogle siger jo – og det tror jeg også selv – at læren kommer, når eleven er klar. Måske kan du netop blive inspireret af at læse om mine oplevelser!


Ayurveda kan findes i Danmark!

Jeg har i nogle år været tiltrukket af Ayurveda, men har fundet det lidt for svært og omstændeligt at gå ind i det rent kostmæssigt. Desuden har jeg tænkt, at det krævede en tur til Østen at få de rigtige konsultationer og behandlinger.

I mit tilfælde krævede det faktisk bare en lille tur til Christianshavn, hvor Brit Kim byder indenfor til konsultation og behandlinger, der kan stimulere balancen i kroppen, få ro på nervesystemet, skabe bedre søvn og mindre stress – og kickstarte nye vaner og selvudvikling med fx meditation og vejrtrækningsøvelser.

Ayurvediske behandlinger kan stimulere balancen i kroppen, få ro på nervesystemet, skabe bedre søvn og mindre stress - og kickstarte nye vaner og selvudvikling med fx meditation og vejrtrækningsøvelser.

Hun tilbyder i øvrigt også online forløb, celleforyngende hjemmekure, retreats og uddannelser inden for Ayurveda. Og en lækker og spændende Ayurvedisk Goodiebox afstemt efter årstiderne er på trapperne!

 

Resultatet af min første Ayurveda konsultation

Jeg har været til mit første step hos DAYA Ayurveda. Det består af en konsultation med bl.a. fastsættelsen af min ayurvediske type – og pulslæsninger. Fra pulsen, målt på forskellige punkter ved håndleddet, fås en detaljeret information om tilstanden i krop og følelser.

Fra pulsen, målt på forskellige punkter ved håndleddet, fås en detaljeret information om tilstanden i krop og følelser.

Jeg er en Vata-Pitta type – typisk med meget aktivitet, kreativitet og konstant fuld af nye ideer. Men også en type, der kan brænde voldsomt ud!

 

I mit tilfælde er anbefalingen en generel styrkelse af nervesystem og lever. En anbefaling om mere struktur og regelmæssighed i min hverdag – noget jeg 100% kan genkende – og så er der altså en nøgle omkring min lever i forhold til den ubalance, jeg har oplevet.

Jeg har været til mit første step hos DAYA Ayurveda. Det består af en konsultation med bl.a. fastsættelsen af min ayurvediske type - og pulslæsninger.

 

Jeg er kommet hjem med nogle overordnede retningslinjer om at undgå meget skarp, sur og kraftig mad som fx rødvin, rødt kød og syltede madvarer. Det er ikke noget, jeg spiser eller drikker meget af i forvejen, men det er da værd at tænke over!

Derudover er der mulighed for at gå længere ind i den ayurvediske, vegetariske kost afstemt efter min type. Det er nok ikke noget, jeg er klar til at gå all in på, men mindre kan altså også godt gøre det. Brit Kim er bestemt ikke rigid eller fanatisk på det område. Der er også mulighed for at gå ind i nogle 7-dages hjemmekure og online forløb med pakker med total vejledning og ayurvediske produkter.

Der er masser af muligheder og indgange og alt kan skræddersyes til den enkelte!

Kosttilskud og åndedrætsøvelser

Det er faktisk ikke særlig svært – jeg har fået en særlig meditation/åndedrætsøvelse, som jeg kan lave 2 gange om dagen, som beroliger mit system.
Efter nogle dage kom jeg for alvor ind i det, og jeg er blevet virkelig glad for det og føler mig meget forbundet med øvelsen. Det er første gang, jeg rigtigt har fundet motivation til en daglig meditationsrutine, og det føles virkelig godt.

Derudover skal jeg tage to forskellige kosttilskud hhv. morgen og aften. Gurkemeje morgen og et ayurvedisk urtetilskud aften fra Pukka.

 

Nu er der gået en uge, og jeg føler mig godt på vej. Jeg kan bedre genkende min krop, den fungerer bedre, og min vægt er gået lidt ned. Jeg har ikke en voldsom appetit, og jeg føler mig kaldet til at tage det mere med ro!

Mit næste step bliver en understøttende kropsbehandling. Brit Kim har anbefalet en af de grundlæggende ayurvediske behandlinger, Marma chikitsa. Gennem blide tryk, strøg og aktiveres kroppens energipunkter og meridianer og forynger og harmoniserer nervesystemet. Marma chikitsa hjælper krop og sind til at slippe ophobede stresstilstande og genopretter kroppens balance og grundenergi.

 

Sundhed er dynamisk

Her i Vesten ser vi oftest sundhed som værende i betydningen fravær af sygdom. I Østen er sundhed et langt bredere begreb og man ser langt mere på forebyggelse, end vi traditionelt gør.

Sundhed er i denne filosofi ikke en statisk oplevelse, men en dynamisk proces gennem livet. Små og store forandringer – selv, når årstiderne skifter – kan betyde, at vi skal lande i dem og har nye behov.

 

“Ayurveda giver os evnen til at lande blidt og sikkert i, såvel de store som de små, skift i livet. Lige fra større forandringer til de daglige processer hele ned på celleniveau.”
Brit Kim, Daya Ayurveda

 

LÆS MERE OM BEHANDLINGERNE HOS DAYA AYURVEDA.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.