Den bedste spaoplevelse på Marienlyst Strandhotel – en gave for krop og sjæl!


Nogle gange er man heldig, at der bare skal en enkelt overnatning – eller bare en enkelt dag – til, at man føler, at man har været langt væk fra det hele og er kommet helt ned i gear. Sådan en oplevelse var det, da Sten og jeg i mandags var så heldige at være inviteret en tur til Marienlyst Strandhotel i Helsingør på Spa Gourmet ophold, hvor vi blandt andet fik mulighed for at afprøve deres fantastiske nye Strandspa. Den åbnede i starten af året og har været ikke mindre end 2 år undervejs, hvilket man forstår, når man ser, hvor utroligt gennemført – og gennemtænkt – den er.

Perfekt for både par og venindeture!

Her er en lækkerhed og en gennemførthed udover det sædvanlige, men også en stemning hele vejen igennem, der taler til både den ydre og ikke mindst også den indre velvære.
Jeg tror ikke, jeg fornærmer nogen, når jeg siger, at der i forbindelse med hotellets strandspa hersker en god portion kvindelig energi – som min egen mand i øvrigt også nød i en sjælden grad. Jeg har faktisk aldrig set ham nyde en behandling og en spaoplevelse så meget og være så fuldstændig afslappet (som du måske kan se på billedet! ♥).
Så du kan roligt booke en partur! Der er desuden taget hensyn til det mandlige publikum med en herrelounge!

Spachef Gita Grauslund, som har været med til at udvikle spa’en, trækker på sine 20 års erfaringer med kurbade og spakoncepter, og har desuden en fod i yoga, hvilket jeg er sikker på har været med til at gøre stedet til et unik holistisk sted. Der er en særlig energi på stedet, og en utrolig ro og venlighed og en omtanke for at gøre det muligt at pleje både krop og sind. Allerede, fra du træder ind i spa-receptionen bliver du mødt af blid musik og vidunderlig dufte.

Nyd en enkelt spadag eller et ophold!

Marienlyst Strandspa er både til hotellets overnattende gæster, men bestemt også for dem, som bare vil komme og nyde en enkelt spadag eller booke en af de meget lækre krops- og ansigtsbehandlinger. Og måske en af de særlige events, som afholdes med mellemrum.
Det er perfekt til både selvforkælelse, paroplevelser, til venindeture, som gaver til fødseldage m.m.  Og det kan selvfølgelig kombineres med spisning på hotellets rigtigt gode restaurant – der tilbydes også en spabuffet til frokost. I selve den 1.600 kvm. spa er der i øvrigt også en lille café med snacks og drikkevarer.

En dagsspa koster 350 kr. per person – eller 625 kr., hvis man vil have deres lækre morgenbuffet med. Se mere her.

Her ser du bare et lille udsnit af spa’en, som er i forskudte plan, hvor man kan gå på opdagelse i de forskellige rum, som giver mulighed for masser af afslapning og fordybelse – om du vil nyde saunaen med panoramaudsigt, saunaen på stranden, de varme udendørsbade, saltterapi eller badstuen – eller sanserummet til personlig meditation eller afslapning.
Derudover kan jeg i den grad anbefale at prøve en af de skønne behandlinger eller en tur i den unikke kobberspa, som jeg vender tilbage til.

Vores Spa Gourmet oplevelse var perfekt hele vejen igennem, med et flot renoveret værelse og en udsøgt middag om aftenen på restauranten, hvor vi selv kunne sammensætte en treretters middag.
Betjening og stemning er i top på hele hotellet – ikke kun i spa’en – og meget kendetegnende er der i gennemført og moderne stil fx både shots, skyr og havtornmarmelade på morgenbuffeten ♥

Noget af det helt unikke ved Strandspa’en er naturligvis beliggenheden direkte ud til stranden og vandet. Det er virkelig lykkedes dem deroppe på Marienlyst at integrere naturen og gøre den til en del af oplevelsen. Det er en gave for sjælen bare at sidde i saunaen – som i øvrigt ikke er varmere, end man kan sidde der længe – og kigge udover vandet. Eller i sanserummet, som er en glaspyramide på stedets højeste punkt, hvis man vil have ro til yogaøvelser eller meditation (man kan også tilmelde sig hold!).


Strandspa’en er fysisk bygget ud i naturen. Man træder ud på en træterrasse, og for tiden ud i kulden, hvor jeg nød at sænke mig ned i et af de varme boblebade eller i tage nogle svømmetag – eller bare nyde udsigten fra kanten af bassinet. Igen kan jeg kun sige, at det er en helt specielt oplevelse.
Og det stopper faktisk ikke her, for der er også en sauna på selve stranden, som kan benyttes af dem, der hopper i havet – og i forbindelse med afholdelse af saunagus.

På udvalgte fredage og lørdage er de fx lige nu nogle ret skønne saunagus-aftener med adgang til spa’en, saunagus og specielle scrubs, afsluttende med en cocktail og snacks for kun 475 kr.
Du kan tjekke de særlige events her.

Som gæst i spa’en er der mulighed for at pleje krop og sjæl med ren afslapning og varme bade, damp og sauna. Man kan også give sig selv et dejligt fodbad – og i badstuen kan man tørbørste kroppen og veksle mellem det indbydende blå dampbad og det kolde gys med koldt vandt fra store trætønder.

Tag 60 minutters udrensning i Danmarks eneste Kobberspa!

For bare 375 kr. kan man tilmelde sig en Kobberspa, som er et 60 minutters renselsesritual (for op til 4 personer) inspireret af flere tusind år gamle tradition for brugen af kobber til lindring og udskillelse af affaldsstoffer.


Kobber anses for at have en lindrende virkning for kroppen og mange af os husker nok kobberarmbåndene, der var meget populære i 70’erne, og som mange med bl.a. gigt mener at opleve en fordel ved at bære.

I Danmarks eneste kobberspa er væggene beklædt med kobber – og man begynder med at sætte fødderne i et kobberkar, hvor man starter sin guidede behandling med en afslappende fodscrub, imens der serveres lidt nødder og frugt og et lille sund shot med juice og næringsrig Spirulina.

Dernæst følger en sanseligt ophold i et Caldarium opvarmet til behagelige 42 grader, hvor kroppen slapper af og bliver forberedt til den efterfølgende udrensning med lermasker.
Spa-terapeuten gav os en dejlig guidet meditation, som bragte os meget langt ned i afslapningen og nydelsen.

Derefter fik vi udleveret hver en lille bakke – ikke med chokolademousse, men med lermasker i forskellig styrke til forskellige områder på kroppen. Efter en instruktion blev vi anvist dampbadet, hvor vi smurte os ind fra top til tå. Efter noget tid starter et blidt regnbrus fra loftet, og det er tid at vaske leret af igen og forlade behandlingen afrenset og afslappet.

 

SMUK – SART – DYB eller HÅB – FRED – FRI!

På Marienslyst Strandspa kan du vælge mellem 3 ansigtsbehandlinger – Smuk, Sart og Dyb – og 3 kropsbehandlinger – Håb, Fred og Fri. Du kan læse om dem her.
De koster alle 1.095 kr., men så får du altså også 1½ times fuld forkælelse af en topprofessionel og meget omsorgsfuld behandler, der har 100% opmærksomhed på dig, og med meget skønne produkter fra danske Karmameju og Ecooking. Kropsbehandlingerne kan desuden vælges i en 60 minutters udgave til 650 kr.
Jeg havde valgt kropsbehandlingen FRI, der omfatter en bindevævsmassage, der øger blodcirkulationen og kroppens energiniveau og lovede at frembringe glæde og frigive sindet. Efter at være masseret på behageligste vis fra fødder til hovedbund, inkl. en ansigtsbehandling med skønne masker, var jeg så afslappet og let om hjertet – og så nogenlunde så lalleglad ud!

Jeg kunne næsten ikke forstå, at de 90 minutter allerede var gået, men jeg havde nydt hvert et sekund.

Ja, jeg ved næsten ikke, hvor jeg skal begynde og hvor jeg skal ende, når jeg skal beskrive, hvor fin og dejlig en oplevelse Marienlyst Strandspa er. Det skal nok opleves, og det bliver bestemt ikke sidste gang for mit vedkommende. Jeg kan høre, det kalder på en forkælelsesdag, en behandling eller en venindedag igen inden længe!

Hvis du også har fået lyst til at opleve det unikke sted, kan du gå til deres hjemmeside og læse mere og booke tid her.

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.