Le Couvent des Minimes – traditionsrigt parfumemærke har fået nyt liv af gruppen bag Filorga!

Så er det blevet tid til at introducere dig for nicheduft nr. 2!
For et par uger siden fortalte jeg jo om 100BON, som er den første franske duft baseret fuldstændigt på naturlige ingredienser.

I dag skal du møde elegante Le Couvent, som netop har ramt Danmark – ja, faktisk er den også lige blevet relanceret i Frankrig, så det er absolut en verdensnyhed, du skal se her. Mærket har eksisteret siden 2004, men er nu solgt til gruppen bag hudplejemærket Filorga, og så er vi nok mange, der kan forstå, hvorfor mærket er blevet løftet både visuelt og duftmæssigt til et helt nyt niveau!

Vi har igen at gøre med naturlige og veganske ingredienser i allerhøjeste kvalitet med originale dufte udviklet af anerkendte parfumeurer. Det er fransk Haute Parfumerie i moderne rene duftudgaver og til priser, som er holdt på et fornuftigt niveau.

NB! Jeg gør opmærksom på, at produkterne er stillet til rådighed for mig til test!

I serien finder du duftene i hhv. Les Parfums Remaquables, som har 18% koncentration af rene duftolier og derfor må betegnes som Eau de Parfums, og Les Colognes med 10% koncentration, der må betegnes som Eau de Toilette.

Der er lanceret fem forskellige dufte, som er virkelig elegante og fine og baseret på naturlige duftnoter fra frugter, blomster og træer. Jeg vil tro, at langt de fleste ville kunne finde mindst een, de kan lide!
Og så er flaskerne vildt smukke at have stående fremme ♥

Derudover er der små fine hånd- og fodcremer, de mest fantastiske duftlys – og i øvrigt også en lille serie med ansigts- og kropspleje til gode priser fra 125 kr. for en lip balm til 225 kr. for en ansigtscreme.

 

De smukke tegninger omfavner historien!

Hele konceptet baserer sig på den unikke historie om munkeklostret Le Couvent de Minimes, som husede Ludvig den 14.’s botaniker Louis Feuillée, der skrev afhandlinger om botanik og drog ud i verden og opdagede nye planter og blomster. I dag findes hans skitser på det franske nationalbibliotek.

Den sorte EdP’er er duftmæssigt inspireret af Louis Feuillées rejser ud i verden og hver især navngivet herefter. De klare EdT’er er inspireret af sanseindtryk fra haverne i klostret. Duftene er faktisk unisex, selvom nogle dog lidt mere til den feminine side end andre.

De mange smukke og gennemførte illustrationer, som ses på Le Couvent produkterne, omfavner elementer af hele historien på smukkeste: bl.a. klostrets forbogstaver, kongekronen, året for klostrets færdiggørelse, ordene Botanica Nobilis – og ikke mindst en rig mængde illustrationer af eksotisk flora og fauna.

Duftlysene fra Le Couvent er alt andet end påtrængende og alt det, som jeg synes, at et kvalitetsduftlys bør være – diskret, mildt, naturligt og meget meget eksklusivt.
Her fornemmer man, at det kommer ud af parfumeverdenen og er udviklet af ypperlige parfumeurer. Som alt det andet er det bare lækkert. Og smukt at skue!


Du skal en tur i Magasin for at dufte og opleve universet. Det findes også online på Magasin.dk, hvor du kan se nærmere på sortimentet og på priserne, der, som tidligere nævnt, er holdt på et attraktivt niveau i forhold til den franske parfumetradition, som Le Couvent bevæger sig inden for. Duftene er meget naturlige og fine, så det vil være svært at gå galt i byen med at lægge ud med fx et duftlys eller en håndcreme eller et af kropsprodukterne. Med den ekstremt fine emballage, vil de også være en skøn gaveidé ♥

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.