Coronakrise – lad os bevare optimismen!

Jeg spurgte en veninde, hvad hun syntes, at jeg skulle skrive om i dag. Noget positivt, svarede hun! Og jeg er helt enig – vi har brug for at bevare optimismen her under Coronakrisen. Så i dag vil jeg skrive lidt om, hvordan jeg selv kommer igennem denne tid, hvad jeg laver, og hvordan jeg faktisk tillader mig selv at nyde at roen, naturen og de små glæder. Når situationen nu alligevel ikke kan være anderledes!

Bliv hjemme” lyder det igen og igen, og hjemme hos mig har vi været isoleret fra andre i nu 12 dage. De sidste gode venner, vi så, før vi lukkede ned for al kontakt, er nu lagt ned af COVID19. Heldigvis er de ikke indlagt, men sjovt er det bestemt ikke, og jeg føler meget med dem.

Lad os bruge det positivt, hvis vi kan!

Jeg føler virkelig dybt med alle, der er ramt af Corona. Alle, der er ramt på job og økonomi – og dem, der nu arbejder i døgndrift for os alle i kritiske funktioner. Nogle er mere pressede, end andre, ved at være isoleret derhjemme. For børnefamilierne kan der være udfordringer, og der er desværre pres på krisecentrene, fordi lunten er kort nogle steder i de små hjem.

Det er en forfærdelig og skræmmende situation, vi står i. Der er nok at være ked af, og jeg mangler bestemt ikke empati, men alligevel, så tillader jeg mig selv fortsat at nyde mit liv og de stille dage, som mange af os nu er tvunget til at have. Lad os da bruge det til noget positivt, hvis vi kan!

Jeg er heldig. Jeg har det godt, og jeg kan sagtens finde ud af at fungere i det her mere stille og begrænsede liv. Selvfølgelig ikke for evigt, men i en nødvendig periode, hvor vi alle gør vores til at smittespredningen stoppes. Jeg vil også insistere på at have lov til at nyde dagene på trods af den kaotiske og frygtelige situation.

Træerne springer ud

Hvor er vi heldige, at vejret trods alt er med os – og det spæde forår giver os et lys i mørket!

Fællesskabet blomstrer!

Forleden så jeg, meget apopos, at der var en god og sød bekendt, der blev klandret for at smile for meget på et billede på Instagram!!! Det var åbenbart upassende i denne tid at smile og grine. Ingen er vist i tvivl om alvoren, men der er ikke noget, der bliver løst ved, at vi alle bliver deprimerede, sure og kede af det. Vi har brug for noget positivt, som min veninde også sagde i dag.

Vores empati og medfølelse bliver ikke mindre af, at vi får det bedste ud af situationen. Heldigvis er min altoverskyggende oplevelse, at vi rykker tættere samme i bussen. At vi er stolte af vores fællesskab både som land og i de enkelte boligområder, kvarterer og ejendomme. Her hos mig er vi begyndt at spille, synge, klappe og larme i tre minutter hver aften kl. 19. Det giver en fantastisk stemning, en fællesskabsfølelse og håb for, at det hele nok skal blive godt igen.

Jeg tror, at vi i denne tid kan få oplevelsen af, at vi er en del af noget større, og at fællesskabet og solidariteten er noget, vi skal være stolte af og vi skal dyrke. Det er meget bedre end at irettesætte hinanden for at finde glæde og mening midt i alt det, der sker ♥

Ud i det blå!

At komme ud i naturen er blevet mit holdepunkt her i denne tid. Jeg bevæger mig snildt 20.000 skridt på en dag, og jeg nyder at starte dagen med en lang gåtur med Viola. Nogle gange i selskab med Sten, en nabo eller en veninde – i behørig afstand naturligvis.

Vi er SÅ heldige med sol og tørvejr, så vi i det mindste kan komme ud og røre os, ses med andre af og til, og nyde det spirende forår. Jeg bor lige op ad Dyrehaven, hvor jeg endda kan nyde en kop varm kakao eller tage maden med hjem (vi skal jo støtte de lokale!).

Viola nyder de mange lange gåture!

De små glæder

Tid er noget, de fleste efterlyser i hverdagen. Nu er der tid for alle os, der er isoleret eller i karantæne derhjemme, og en unik lejlighed til at mærke efter og bruge den til noget, man har lyst til. Måske finder man ud af, at hverdagen alligevel ikke er så tosset. Måske nyder man – som jeg – inderst inde roen og overskuddet, når det ikke kan være anderledes. Måske finder man ud af, at der er nogle ting, der skal prioriteres anderledes i fremtiden.

Dagene er svundet ind til at være hjemme og være uden de store aktiviteter. Jeg nyder de små glæder: roen, solskinnet, træerne, der springer ud, gåture i godt selskab. Jeg elsker at have god tid til at komme ud – både at gå og løbe – og også til at få lavet min qi gong, meditationer og lidt styrkeøvelser. Det betyder meget for mig at være i balance og i god fysisk form, men også at have tid til at læse, male, lave mad – og hygge mig og se Netflix 🙂

I dag passerede jeg kronbukkene, hvor jeg helt tæt på kunne se gevirene begynde deres udgroning med den velouragtige basthud udenpå.

Jeg har jo heldigvis bloggen her, hvor jeg jo som altid skriver, ligemeget hvad, der sker, selvom det har været lidt svært på det sidste at bevare fokus. Hvad skriver man, når verden lige nu brænder? Noget positivt – og ja, jeg prøver at fortsætte som altid.

Vores to frimærkehaver har jeg også fået ordnet, og jeg har nydt at gå derude og gøre det hele fint og forårsklart. Det letter lidt på det hele at få alle de visne blade og mos væk og få vasket havemøblerne af. Måske få lidt hynder ud og et par forårsblomster i potterne.
Vejret har endda været til at sidde lidt ude og nyde solen.

Forår i haven

Haverne er klargjort og det er fint at få udrettet noget i de her dage.

Mit næste projekt bliver at få malet nogle malerier. Det er også en ting, som kræver netop tid. Og ellers vil jeg fortsætte med at give mig selv frit slag til at nyde dagene, fællessangen hver aften, gåturene og stoppet på Peter Liep med varm kakao. Jeg vil ringe til venner og familie – og ellers håbe og bede til, at der meget snart kommer en behandling og en vaccine, så vi kan vinde over Coronaen.

Det er ingen løsning at sætte sig ned og være sur og trist – eller at hakke på andre, fordi de holder humøret oppe. Vi må få det bedste ud af det, mens vi hylder og hepper på alle jer, der kæmper derude ♥

  3 replies
  1. Jonna
   Jonna siger:

   Jeg har et lyst sind og det er en stor hjælp nu er jeg jo ikke ung men syntes der er mange ting at være glad for. Er så mange søde og hjælpsom mennesker og solen skinner dejligt. Har i dag købt mange blomster pynter og lyser smukt op i mit hjem. Ved godt det ikke bliver sjovt altsammen men det skal nok når vi hjælper sammen.

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Kære Jonna,
    Tak for din dejlige besked. Jeg er helt enig.
    Og det er en tid, hvor vi netop kan huske på alle de små glæder.
    Rigtig god dag.
    KH Jeanette

    Svar
  2. Janet/Livsmoden
   Janet/Livsmoden siger:

   Uden humor, glæde og optimisme klarer vi ikke kriser. Det har intet med manglende empati at gøre, men handler netop om at finde lyspunkter og værktøjer, så det svære kan håndteres og overvindes.
   Jeg er normalt sådan en lalleglad een, der pt. dog skal anstrenge mig lidt, udi det helt store overskudshumør. For situationen er alvorlig. Men vi klarer det, i fællesskab og et glædeligt smilende sammenhold.
   Kh fra Janet

   Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.