Den nye Spielbergfilm Ready Player One er påskens vildeste oplevelse!

Skal du en tur i biffen i påsken? Og er du vild med et eventyrligt univers og masser af action og vilde effekter? Og så i 3D på den smukkeste vis, hvor man bare bliver dybt fascineret. Ovenikøbet spækket med fede 80’er og popkulturreferencer (startsangen er Jump med Van Halen, og så er stemningen ligesom sat).
Så er Steven Spielbergs nye film Ready Player One et absolut must.

Normalt er jeg ikke den store actionfan, men jeg er vild med Ready Player One. De 2 timer og 20 minutter fløj afsted for mig i aftes, da jeg så heldig at være til den første danske forpremiere.

Filmen er baseret på en roman af Ernest Cline, som også har været med som manuskriptforfatter. Det er en slags digital fremtids-ridderfilm, hvor filmens hovedkarakter kalder sig Parzival efter Percival, der var en af Kong Arthus berømte riddere. Det er de godes kamp mod de onde, undergrundsaktivisterne mod magten, men også det analoges kamp mod det digitale. Og jagten på den hellige gral er skiftet ud med jagten på tre nøgler i spillet OASIS.
For sådan én, som mig, der kunne fortabe sig fuldstændig i alle filmene om Hobitten, bliver det ikke bedre!

Filmens hovedperson Wade Watts er født i 2020’erne, men ville meget hellere være født i 1980’erne – hans yndlingsperiode – en guldalder, hvor vi stadig var analoge, og hvor popkulturen blomstrede med et musikalsk baggrundstæppe fra bl.a. Duran Duran, Michael Jackson og Prince.

Handlingen udspiller sig i 2045, hvor mennesker bruger hovedparten af deres tid og penge på at leve i den parallelle virtuelle verden OASIS, i andre identiteter og alter egoer, og hvor nærmest alt kan lade sig gøre.


Skaberen af OASIS, som var en stille nørd, har ved sin død efterladt sig et spil i den virtuelle verden, hvor den, der løser gåderne og finder 3 nøgler, overtager rettighederne til spillet og arver hans enorme formue. Udover pengene får vinderen med andre ord magten over den virtuelle virkelighed, som hovedparten af befolkningen bruger deres liv i.

Parzival er en lonely knight, der søger en vej ud af fattigdommen i trailerparken anno 2045, som er et klondyke af containere bygget ovenpå hinanden. I OASIS er enhver sig selv nærmest, og ingen ved, hvem der i virkeligheden gemmer sig bag spillets identiteter – men har han sine venner derinde, og efterhånden finder de ud af at hjælpe hinanden med at kæmpe om at nå målet, også da kampen rykker ud af den virtuelle verden og ind i virkeligheden, og Wades liv er truet.

Ready Player One er fantastisk underholdning, på et højt filmteknisk niveau og visuelt fantastisk. Den giver endda også lidt stof til eftertanke om det digitale liv, vi lever, og hvor det kan ende. Endelig kunne jeg ikke lade være med at hygge mig over de mange (efter sigende over 200!) referencer til 80’erne, ikke mindst til musikken, men også de første computerspil, moden, film som Alien, The Matrix, Ondskabens Hotel og Star Wars – og i det hele taget stilen den gang, der i filmen står tilbage som en gylden tid.
Det betyder dog ikke, at de yngre ikke også kan være med, det er en film for alle der elsker en spektakulær film og et eventyrunivers.

Filmen er tilladt fra 11 år, men det er måske efter min mening lige ungt nok. I alt fald vil jeg anbefale, at man kan følge med i underteksterne. Filmen har premiere den 29. marts og den første uge har man valgt KUN at vise filmen i 3D, og det er der en grund til – snyd ikke dig selv for den oplevelse!

                                                                              

2 kommentarer
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Det lyder som et must see, når du endda har læst bogen. Jeg var i alt fald dybt imponeret og fantastisk godt underholdt 🙂
   God weekend til dig.

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.