Det ser jeg på Netflix!

Det ser jeg på Netflix!

frida-netflix
Hvis du ser Netflix, så kender du sikkert også problemet med at søge efter det helt rette. Helt ærligt, så synes jeg, der er langt mellem snapsene, men der er rigtigt gode ting imellem – hvis man altså bruger tid på at lede efter det.

Nu er smag og behag jo forskellig, men hvis du lige tilfældigvis skulle have nogenlunde samme smag som mig, så får du lige nogle af mine yndlinge her som inspiration. I denne her regnfulde sommer kan det nok bruges ind imellem, tænker jeg 😉

***

Gode film er det sværeste for mig at støve op på Netflix. Jeg synes ikke, det er deres stærkeste side – dels skal jeg selvfølgelig helst ikke have set det (alt for mange gange) før og dels stiller jeg nok pænt store krav til kvaliteten. Begge dele kan godt gøre det en anelse svært, er jeg bange for, men her er et par perler:

 • FRIDA – prisbelønnet og Oscarnominert film om den verdensberømte mexicanske maler Frida Kahlo og hendes liv, som var fuld af smerte efter en alvorlig ulykke, men også af integritet, kunst, liv, drama og optimisme. Meget smuk film, men fantastiske billeder og flot skuespil af Selma Hayek.
 • La Vie en Rose – rørende drama om den franske sangerinde Edith Paifs liv.
 • The Big Short (læs min anmeldelse her)
 • The Tourist med Angelina Jolie og Johnny Depp er lige tilføjet – den tror jeg, at jeg napper. Det kan ikke gå helt galt!
 • Og en dag, jeg skal se noget fjoller feel good, så kunne det blive Min brors kæreste – kun fordi, jeg elsker Juliette Binoche.

min-brors-kaereste-binoche

***

Dokumentarer er noget af det bedste, jeg ved, og her er nogle, som jeg er super begejstret for:

 • IRIS, om det 93-årige modeikon Iris Apfle fra NY. Så skøn, så inspirende.(Læs min tidligere anmeldelse her)
 • What Happened, Miss Simone om den legendariske sanger, pianist og rettighedsforkæmper Nina Simone. Så stort et kunstnerisk talent med et martret maniodepressiv sind. Det er musik på højeste plan i en historisk tid, hvor de sorte kæmpede for deres rettigheder i USA. Men talentet er evigtgyldigt!
 • Woody Allen Documentary. Historien og karrierevejen bag filmgeniet. Et must for alle os, der elsker Allen.
 • Bowie: The Man Who Changed the World. Historien om David Bowie, hans udvikling og musikalske alter egos – og hans enorme indflydelse på musik, kunst og kultur.
 • Fat, Sick & Nearly Dead. Om en overvægtig og kronisk syg mands rejse gennem fast food Amerika og gennem en kontrolleret juicekur, der genrejser hans krop og helbred. Lærerig og tankevækkende.

Jeg MÅ altså også anbefale Chefs Table med nogle af verdens mest dedikerede og talentfulde mennesker og superkokke. Og om ikke andet, så afsnit 1 i den nye sæson 3 med den buddistiske nonne Jeong Kwan fra Korea. Hun ser mad som en filosofi, og hun laver den til sit kloster – men på det niveau, som kunne præsenteres på Noma! Det er noget af det fineste, jeg længe har set.

***

De store serier, dem kender vi jo alle sammen, og de er ikke det svære at finde. Jeg fik langt om længe hoppet med på House of Cards med det resultat, at jeg fik set samtlige 65 afsnit på et par måneder! Nu tør jeg ikke kaste mig over en ny serie lige med det samme, men den næste bliver måske Game of Thrones.
Ellers må jeg indrømme, at jeg godt kan lide den fjollede Grace and Frankie og samspillet mellem Jane Fonda og Lili Tomlin. Og så er der selvfølgelig The Crown – jeg kan næsten ikke vente på sæson 2.

***

Så nu er der lidt af gå i gang med, hvis du altså ikke synes, at min smag er ude i hampen – og masser af søgetid at spare på Netflix! 🙂

Kærlig hilsen Jeanette

 

 

5 kommentarer
 1. K
  K siger:

  Ej hvor fedt med anbefalinger. Jeg er SÅ dårlig til det med tv. Får aldrig tændt – og det er ikke fordi jeg ikke gerne vil se lidt serier. Har til gengæld slugt alle afsnit af Blacklist – og oven i købet købt Viaplay for at få et par sæsoner mere med. Men nu vil jeg gemme din liste og få set et par film!

  Hopper på La vie en Rose først – lige noget for mig vist 🙂

  Svar
 2. mormormedstiletter
  mormormedstiletter siger:

  Tak for nogle gode tips – nu mangle jeg bare at finde ud af hvordan jeg skal få tid til at Netflix’e…forsøger gang på gang at foreslå det, men vi ender altid med at lave alt muligt andet end at se TV:-)

  Svar
 3. Anne-Marie
  Anne-Marie siger:

  Præcis hvad vi har brugt tid på de sidste par aftner😊 Skal tjekke nogen ud på din liste i hvert fald. The tourist så vi den anden dag og i dag Hitch, den kan jeg anbefale, hvis man er i humør til en romantisk komedie❤️😀

  Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.