Skønhedsprodukter og -behandlinger – hvad virker?

Skønhedsprodukter og -behandlinger – hvad virker?

din-skoenhed-bog

Så er der en ny skønhedsbog på gaden med inspiration og gode råd til beauty-elskere, som gerne vil vide, hvad der virker!

Bogen Din skønhed er skrevet af Lillie Gitte Østergaard, der står bag en prisvindende skønhedsklinik, DollFace, i København. Hun kommer ind på en lang række udfordringer både på krop og ansigt, og hvad der kan gøres ved klassiske hudproblemer – alt fra uren hud og rosacea til slap hud, rynker og rander under øjnene. Intet går forbi – emner som næsehår, neglebånd, svedgener, tørre læber, ar, karsprængninger og blå mærker er vi også helt nede i!

I bogen bliver produkter og skønhedsrutiner også gennemgået, så det er virkelig en guide til dig, der vil vide, hvad der vender op og ned på masker, serummer, olier og meget mere. Der er også en guide over forfatterens personlige favoritter – ligesom der er før- og efterbilleder af forskellige behandlingsmetoder. Også de mere “drastiske” som Botox og Restylane, som der bestemt ikke gås af vejen for, om end i et behersket omfang, så det ikke tager overhånd.

Jeg gik selvfølgelig først direkte til afsnittene om rynker, og her får jeg faktisk bekræftet alle de ting, som jeg også selv sværger til. At det kan betale sig at pleje og massere sin hud grundigt morgen og aften – og allerede fra en meget tidlig alder – for der kan gøres noget for at forebygge en hud, der ældes for tidligt. Rygning og solen er selvfølgelig de største rynkeskabere, men derudover får jeg også bekræftet, at sukker i for store mængder (ligesom alkohol) er noget rigtigt møg for huden. Og så er det fint at læse, at der også er andre end mig, der tager tilskud af fiskeolie og C-vitamin for huden (og Imedeen for mit vedkommende).

Det fremgår også –  ikke overraskende – at det kan betale sig at bruge produkter med virkningsfulde ingredienser, selvom de er lidt dyrere, og at finde en dygtig kosmetolog, der kan give nærende, udglattende og opstrammende behandlinger, gerne med frugtsyrer. Det er lige præcis, hvad jeg selv har så utroligt god erfaring med hos pHformula (læs her).
Bogen bekræfter mig også i virkningen af micro needling, som jeg lige har skrevet om her.

Endelig er der Botox og Restylane, som vi bare må erkende, at flere og flere benytter sig af. Det kan du også læse meget mere om i bogen og se eksempler på, hvordan det kan gøres flot og diskret af dygtige behandlere. Det er ikke noget, jeg selv bruger, men i en mild form, synes jeg godt, at man kan gøre det, hvis man har et problem, som man er virkelig ked af. Det allerbedste er nu at forebygge, og der er virkelig meget, man selv kan gøre. Til gengæld kan skaden være sket pga. for meget soldyrkning, rygning eller måske en disponering for dybe rynker, og her kan en opfyldning måske løse noget, som man går rundt og er rigtigt ked af. Det er bare så vigtigt, at det bliver gjort et godt sted (i bogen anbefales N’age), og at man ikke bliver fanget i at få lavet mere og mere, og ender med et kunstigt udseende.

Jeg har for flere år siden selv fået løst et konkret problem med Restylane, som jeg vil fortælle om inden længe her på bloggen – så mere hellig er jeg altså ikke. Men jeg er altså primært til de naturlige metoder, og der er så meget, man kan gøre, for at undgå at komme til at se ældre ud, end man er.
Som der står i bogen, er noget af det vigtigste: Solbeskyttelse, gode effektfulde produkter og kosmetologbehandlinger, pleje morgen og aften (gerne massage, evt. micro needling), og at tænke over kosten og undgå for meget rygning, alkohol og sukker. Og skal du vælge ét kosttilskud, så skal det være fiskeolie, som også selv er stor fan af (læs fx her).

Der er masser af al mulig anden viden og gode fif i bogen til , hvad der virker og hvad, der ikke virker. Den fås på Saxo til 225 kr. her (affiliate link)

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.