Du skylder ikke nogen at være smuk!

Jeg er vild med bogen, Du skylder ikke nogen at være smuk! Den er sjov, direkte, inspirerende og sætter spørgsmålstegn ved alt det, som mange kvinder forsøger at leve op til – både i forhold til “den patriarkalske hjernevask” og i forhold til det pres, vi lægger på os selv og hinanden som kvinder.
Læs den, hvis du vil forstå, hvad der foregår blandt især den yngre generation af kvinder i dag – og hvor rivende stærkt det går med det feministiske opgør med de gamle normer. 

Anmeldelse

Du skylder ikke nogen at være smuk er et feministisk manifest af den 21-årige Florence Given, der i 2019 blev udråbt af magasinet Cosmopolitan som årets influencer i UK for hendes arbejde med kvinders mentale sundhed. Desuden har hun optrådt i diskussioner om bl.a. stigmatisering af singler og tykfobi. I bogen tager hun udgangspunkt i sin egen historie og sætter bl.a. spørgsmålstegn ved ting som skønhedsrutiner, kropsbehåring, at kvinder ikke eksisterer for at behage mænds blik, at du ikke behøver at blive gift, om at elske sig selv og ikke lade sig intimidere af andres iscenesatte liv eller fordømmelser.

Bogen er et moderne manifest for kvinder i alle aldre og med alle former for seksuel orientering, der har brug for positiv forståelse for både sig selv og andre. Det er feminisme version 2.0. Rigt og underholdende illustreret af forfatteren Florence Givens fantastiske tegninger.

 

“De har lært at associere romantisk kærlighed med at gå på kompromis. Jeg var den person. Jeg havde ikke noget i mit liv, der kunne fortælle mig, at jeg fortjente bedre. Jeg havde ikke noget til at fortælle mig, at imens jeg nøjedes med krummer, er der en derude, der vil give mig hele kagen.”

 

Bogen giver et væld af kloge råd – også på kærlighedsfronten –  der korresponderer fint med psykologiske hjørnestene som at tage ansvar og undgå at projicere – og undgå at tage sig af andres projektioner. Ingen bliver ikke mere hel eller et bedre menneske af at dømme eller nedvurdere andre!

Florence Given, Du skylder ikke nogen at være smuk
Jeg kan anbefale den til dig, der ønsker at forstå alle de centrale begreber som gaslighting og ghosting over samtykke og victim blaming til queerness og internaliseret misogyni. De unge kvinder i dag tager fuldstændig kontrollen og retten over deres egen krop og seksualitet, og de går i det, der har lyst til, og de gør, hvad de vil – med eller uden kropsbehåring. 

Internaliseret misogyni

Et af de centrale emner er internaliseret misogyni. Hvordan, vi som kvinder er blevet så opslugt af patriarkatets værdier, at vi ser og vurderer andre kvinder gennem de selvsamme briller. At vi kategoriserer vores eget køn på en bestemt måde eller dømmer andre kvinder ud fra nogle gamle kønsbestemte normer om, hvad der er rigtigt og forkert, tilladeligt eller ikke-tilladeligt.

Misogyni er en betegnelse for had og fordomme mod kvinder.

 

Florence Given, Du skylder ikke nogen at være smuk

 

Lad dig ikke tryne af sociale medier!

Et andet af mange emner i bogen er, hvad de sociale medier gør ved os. Fordi, de fleste kun viser de 5% af livet, som ser perfekt ud!
Så lad være med at scrolle – især som det første om morgenen 🙂

Florence Given, Du skylder ikke nogen at være smuk

“Det er ikke fair overfor din hjerne at sammenligne dine laveste stunder med en anden persons højdepunkter!”

Florence Given, Du skylder ikke nogen at være smuk

 

Du skylder ikke noget at være smuk er selvværd på bogform og bare at bladre i den og se eller gense de mange tegninger giver inspiration, livsmod, forståelse, rummelighed og plads til både fejl og forandring.

“Tænk på hvilken person, du kunne blive, hvis du stoppede med at lede efter dit værd i din evne til at reparere andre og i stedet rettede den energi mod dig selv og dit eget liv. Forestil dig, hvilken lutter styrke og selvtillid, du ville udstråle. Forestil dig det…

Bogen kan købes hos Saxo(reklamelink)

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.