Echinacea – planten, der støtter dit immunforsvar og kan hjælpe dig igennem vinteren!

Rød solhat A. Vogel

Reklame for A. Vogel!

Echinacea – du støder sikkert på det her i højsæsonen for forkølelser, men hvad er Echinacea egentlig – og hvad er det, det kan gøre for os?

Det latinske navn er ikke det mest mundrette, men vi kunne også bare kalde det Rød Solhat! Planten, der er bredt anerkendt som hovedingrediens i naturlægemiddel Echinaforce, der har en gavnende effekt på kroppens immunforsvar og kan bruges til både at forebygge, bekæmpe og forkorte forkølelser. Et must her i vinter, hvis man gerne vil reducere risikoen for at blive lagt ned. Og er du ramt af forkølelse og virus, så er det ikke for sent – du kan stadig nå at forkorte forkølelsen eller formindske symptomerne.

Dokumenteret støtte til immunforsvaret

Vi har at gøre med af de mest veldokumenterede naturlægemidler og kosttilskud i verden, og det er påvist et utal af gange, at Echinacea indeholder stoffer, der har en antiinflammatorisk og immunstimulerende virkning.

Selv har jeg gang på gang haft succes igennem de sidste 4-5 år med at bruge Echinacea så snart, jeg mærker behov for at give immunforsvaret en håndsrækning. Jeg tager Solhat Sugetablet, der med sit indhold af Echinacea understøtter kroppens immunforsvar – men, som du kan se længere nede, er der flere muligheder, hvis du søger et tilskud af Echinacea – og jeg stopper efter nogle dage, når faren er drevet helt over. Det er noget, jeg bare altid har i huset.

Echinaforce kan også med fordel tages over vinteren for at støtte immunforsvaret til at modvirke forkølelse. Eller i en periode, hvor du måske føler dig lidt uenergisk og udsat. Men max. i 8 uger!

Husk altid at læse indlægssedlen, da der er tale om et særdeles aktivt naturlægemiddel, hvis aktive stoffer alkylamider, cikoriesyre og bioflavonoider kan måles i blodet efter bare 15 minutter!

Echinacea er ikke bare Echinacea

Det er vigtigt at vide, at der er forskel på Echinacea og indholdet af de virksomme stoffer, når du ser de mange produkter på markedet. Indholdet af de virksomme stoffer, der har en betydning for immunforsvaret, er fx tre gange højere, når der anvendes friske planter end ved brug af tørrede planter.

Hos A. Vogel udvindes de aktive stoffer fra Echinaceaplanterne og deres rødder, straks efter, at de økologisk dyrkede planter er høstet. Planterne er aflæggere af de originale frø, som Alfred Vogel fik i gave i 1953 af en indianerstamme på sin rejse rundt i verden. Herefter tog det 15 år at få planterne tilpasset det schweiziske klima, hvor de dyrkes i den dag i dag.

Hos A. Vogel tror man på, at sundhed handler lige så meget om at leve sundt og økologisk, være glad og dyrke motion, som det handler om at lade naturens egne kræfter hjælpe én i kampen for et sundt liv!

Tag Echinacea som dråber, tabletter eller hot drink

Fra A. Vogel finder du Echinacea i mange former – som dråber, sugetabletter, hot drink, spray. Og i en junior tyggetablet, som jeg vil vende tilbage med, for den er jeg altså selv ret vild med.

Foretrækker du de klassiske dråber, Echinaforce, så får du et indtag svarende til 222-406 mg frisk Purpur solhaturt + 15-21 mg frisk Purpur solhatrod i en dosis på 1 ml. (ca. 40 dråber).

Tager du hot drinken (som i øvrigt også kan drikke koldt som en saftevand), får du i en dagsdosis på 15 ml. et udtræk af frisk purpursolhat svarende til 1425 mg plante.

Foretrækker du A. Vogel Solhat sugetabletterne får du ligesom med hot drinken et udtræk af frisk purpursolhat svarende til 1425 mg plante ved en dagsdosis på 3 tabletter.

Og så er der Echinacea Junior tyggetabletterne, som kan tages fra 3 år. De smager altså noget bedre, og er min egen klare favorit!!! Indholdet er det samme, men lavere – 1 tablet indeholder, hvad der svarer til 160 mg frisk purpursolhat plante. Ved et indtag på 2 tabletter tre gange dagligt bliver det til 960 mg.

Echinacea bolcher

Jeg er også fan af Echinacea bolcher og halspastiller. Ikke, at indholdet af Echinacea er ikke vildt stort (hhv. 0,2 og 0,63%), men lidt har også ret, og så smager de godt.  Bonussen er, at jeg kan spise bolcher og samtidig have god samvittighed, fordi jeg giver lidt til immunforsvaret 😉

Du finder hele udvalget af produkter baseret på nyhøstet, økologisk dyrket rød solhat med et højt indhold af de virksomme stoffer fra A. Vogel på Bioforce.dk.

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.