Elsk din overgangsalder – en ny guide

Elsk din overgangsalder er skrevet af journalisterne Gitte Høj og Lone Gjørtsvang, som selv er “midtvejskvinder” og med egen krop ved, hvad de taler om.

Elsk din overgangsalder Gitte Høj og Line Gjørtsvang

Bogen er endnu en gave til alle os kvinder, der står foran, midt i eller efter overgangsalderen. Her kan vi læse om andres erfaringer, konstatere, at man bestemt ikke (selvfølgelig ikke) er alene – og i dette tilfælde få en masse ny viden og praktiske råd til at imødekomme de forskellige udfordringer, der kan følge med, når hormonerne ændrer sig.

Fri, fit og fuldendt!

Bogen er opdelt i ti kapitler – startende med Kapitel 1: “Din overgang er ingen undergang”. Et citat fra Pernille Aalund, der er én af de kvinder, der er interviewet i forbindelse med hvert kapitel i bogen.

Så kører det derudaf med relevante emner som hud, muskler og vægt, knogler og led, kost, tarmbakterier, søvn og stress, underliv, hormoner og sex, mentalt velvære og ro. For at slutte fint af med kapitlet Fri, fit og fuldendt.

Det kan være rigtig rart og vigtigt at vide, at visse ting, man kan opleve i overgangsalderen, er helt normale. Som de skriver i bogen, så handler det om at rumme sig selv, der hvor man er:

At “finde friheden i nuet, holde formen og acceptere, at du er helt, som du skal være”.

Bog om overgangsalder

En sundhedsguide kalder de selv bogen, og dertil kommer, at det også kan ses som en peptalk, som aftabuiserer og normaliserer overgangsalderen og giver et spark bagi til alt fra kost og motion til overvejelser om arbejdsliv og mental styrke. For der er meget, man selv kan gøre for stadig at have det rigtigt godt!

Alt fra hudpleje til hedeture

For mit eget vedkommende bekræfter bogen meget af det, som jeg selv gør – lever relativt sundt, holder vægten, får motion af forskellig art, sørger for ro ind imellem, passer ekstra godt på min hud med de rigtige ingredienser. Og som faktisk gør, at jeg har det fysisk rigtigt godt, faktisk præcis som jeg altid har haft det.

“Du kan spise dig til en stærkere og mere energisk krop, og du kan med al sandsynlighed også spise dig fra en række af de symptomer, som du muligvis lige nu kæmper med i forbindelse med din overgangsalder.”

 

Bogen samler op på meget af den viden, som også interesserer mig – som fx antiinflammatorisk kost, tarmbakterier, træning og hudpleje. Også rådene til at styrke den mentale sundhed er lige efter mit hoved – mindfulness, taknemmeligheder, naturen, netværk og evt. terapi.

Man kan altid lære nyt, og jo mere man samler op forskellige steder, jo bedre.

Gode råd – det havde jeg ikke tænkt over!

Der vil ganske sikkert være indspark i bogen, du kan bruge til noget. Jeg havde fx aldrig har tænkt over, hvor sundt det er at koge suppe på ben, gerne så lang tid som muligt. Når, jeg nu tænker over det, så ved jeg jo godt, at mange kollagen-kosttilskud er baseret på dyreknogler.
Når, du langtidskoger suppe på ben, så får du et unikt næringsindhold, som  er utroligt sundt for vores knogler og led og tarmsystem, og altså også tilfører kollagen, som jo er noget af det, som det går ned af bakke med i huden efter de 50.

Gode råd til overgangsalderen

Det kan også være, at du søger gode råd til en bedre søvn, mod hyppige blærebetændelser, en stærk bækkenbund, vægtproblemer eller bare generel energi og velbefindende og selvaccept.

Elsk din overgangsalder bog

Elsk din overgangsalder er en praktisk guide til gavn og glæde med baggrund i den nyeste forskning – krydret med bidrag fra eksperter og både forfatternes egne og andre kvinders erfaringer og ekspertviden.

Kan købes hos Saxo.com her(reklamelink)

2 replies
  1. Tine Lindgreen
    Tine Lindgreen siger:

    Tusind tak for dit indlæg om denne bog 😀 jeg fik reserveret den på biblioteket hvor den netop var indkøbt. Så jeg har et dugfrisk eksemplar liggende jeg nu glæder mig til at læse 🤩

    Svar

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.