En kompliment kan ændre dagen!

At en kompliment kan ændre dagen fik jeg en reminder om forleden, da jeg tog toget den korte tur ind til København. Kort efter afgang kom konduktøren – en skøn, smilende kvinde – og da hun nåede til mig og tjekkede mit rejsekort sagde hun: “Sikke en flot kjole, du har på. Jeg lagde mærke til dig, allerede da du stod på perronen“. Jeg blev simpelthen så glad og takkede mange gange, og for at det ikke skulle være løgn, så istemte min medpassager skråt overfor: “Det er altså rigtigt nok, jeg lagde også mærke til den”. 🙂
Udover min glæde, så var der også smil hos giverne af komplimenterne og en hyggelig stemning, hvor vi sagde pænt farvel til hinanden, da vi nåede Nørreport og skulle af.

Hold da op, det var da næsten for meget, men også kun næsten, for det ændrede faktisk hele min dag og løftede min sindsstemning. Jeg havde været lidt usikker på, om den kjole nu også var rigtig god til mig, men nu følte jeg mig bare helt pæn, rankede ryggen og boblede af glæde indeni. Min selvsikkerhed gik i vejret, fordi en fremmed gjorde sig den ulejlighed at give mig en kompliment, og det fik mig til at tænkte på, hvor stor en forskel, vi kan gøre for hinanden bare ved nogle få velmente ord.

noa noa on this note

Her min famøse kjole, som er fra Noa Noas linje On This Note, hvor de har fokus på bæredygtighed.

Vi skal huske at give komplimenter!

Det kan let komme til at lyde lidt frelst, men med min egen oplevelse frisk i erindring, vil jeg alligevel slå et slag for, at vi husker at give komplimenter både til fremmede og dem, der er tæt på os. Det betyder bare så utroligt meget. Fornyligt sagde min mor til mig, at min hud så flot ud, hvilket jeg mange gange efter har glædet mig over. Vi glemmer så ofte dem, der er allernærmest, men også her kan man plante et lille frø af glæde og selvtillid – og det koster i virkeligheden så lidt, når bare vi tænker over det. Og det behøver naturligvis ikke bare handle om udseendet, men også de handlinger, som vi viser for hinanden. Eller at vi bare påskønner hinanden i al almindelighed.

Jeg tror nok, jeg er rimelig god til at sige pæne ting til folk, men jeg kan sagtens blive bedre – og det får en oplevelse som den i toget mig at være opmærksom på. Så komplimenter kan altså også avle nye komplimenter, og den gode stemning kan brede sig som ringe i vandet. Vi har så rigeligt med problemer, konflikter og negativitet i den daglige påvirkning fra bl.a. medierne, at man kan blive helt deprimeret. At give en kompliment bringer både en selv og modtageren positivitet.

At tage imod en kompliment er en win-win

Det kan også være en kunst at tage i mod en kompliment. Ofte vil man undskylde og tale sig selv ned – “det er ikke noget særligt”, “det er bare en gammel las”, eller “jeg har nok bare en heldig dag”. Sådan har jeg det ikke, ikke længere i alt fald. Jeg lapper det i mig, tager det til mig og takker af hjertet.
Man behøver ikke sige så meget andet end tusind tak. Eller at det glæder en at høre.

Vi er ALT for gode til at tage det negative til os, og det siges, at der skal tre positive bemærkning til for at opveje en enkelt negativ. Så det er bare med at tage imod i den ånd, det er givet. For sin egen skyld, men også for den, der giver, som får glæden retur for sin gestus.

Giv mindst én kompliment i dag!

Komplimenter skal komme fra hjertet, men vi kan gøre os bevidste om at huske på at sige noget pænt til andre. Prøv at give mindst en kompliment i dag – til en fremmed eller en, der er tæt på dig. Fortæl, hvis der er noget, du synes om, eller noget, du værdsætter. Det vil ændre dagen for vedkommende, og måske også for dig selv. For positivitet avler mere positivitet, glæde og smil avler mere glæde og flere smil.

  2 replies
  1. Tina
   Tina siger:

   Du har så meget ret i dine ord 🙂
   Jeg øver mig også konstant i at give og især at modtage komplimenter.
   Og din kjole er virkelig flot, frisk, lige din stil og den klæder dig smukt 🙂
   Noa Noa har så meget lækkert 🙂
   En dejlig søndag ønskes du herfra 🙂

   Svar
   • Jeanette
    Jeanette siger:

    Tusind tak, det glæder mig at høre. Og der er noget, der altid er generøs med en sød og opbyggelig kommentar, så er det dig, kære Tina!
    Ha en skøn ny uge.
    KH Jeanette

    Svar

  Skriv en kommentar

  Har du en kommentar?
  Så del den meget gerne!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.