En uges simpel “detox”

En uges simpel “detox”

I denne uge er jeg på Club La Santa, hvor min mand og jeg er vilde med at komme – vi slapper af, kobler af, suger solen til os, træner, går ture og lever sundt. Efter en uge har både krop og sjæl virkelig fået et boost. Og det gode er, at der er overskud og motivation til at tage en del af den sunde levevis med sig hjem.

club-la-santa-blog
Som jeg skrev, sidst vi var hernede, og jeg havde god tid til at tænke over tingene, så kræver det overskud at leve sundt. Alligevel lykkedes det mig sidst at tage hjem og få implementeret nogle meget sundere sovevaner. Du kan læse indlægget her.

Denne uges lille simple “detox”, som jeg vil fortælle om her, kræver i virkeligheden ikke så meget.

 

Denne gang har jeg besluttet mig for at spise primært naturligt hele ugen. I virkeligheden ikke så kompliceret – jeg undgår industrifremstillede produkter – og herunder snacks/kager/is/slik – alkohol (som jeg ikke drikker særlig ofte alligevel) og sukkerholdige drikke (som jeg heller ikke drikker særligt tit, så den er også nem). Tro mig, efter 3 dage havde jeg slet ikke LYST til  nogen af delene.

Eftersom jeg på ingen måder er fanatisk, spiser jeg glad og gerne brød, så her gælder det præfremstillede ikke 100%. Men man når langt med groft brød, en god skinke, avocado og tomater. Jeg går også på restaurant og vælger lækre salater, kød, fisk og friskpressede juicer.

Det handler ikke om at gøre det kompliceret, men bare om at vælge nogle ting fra.

 

Man kan kalde det en form for “detox”, men det er jo egentlig noget vrøvl. Det er bare at spise fornuftigt og naturligt. Og det er super lækkert, når det kommer til stykket! Det er jo bare alt crap’et, der bliver sorteret fra.

Jeg er i øvrigt slet ikke den, som tror på detox som sådan – vores kroppe er fantastisk indrettet som et udmærket selvrensende system i forvejen – men når vi vælger at droppe de industrifremstillede fødevarer og sukker, så mærker vi måske en stor forandring, fordi vi spiser for dårligt til dagligt. Jeg tror derimod på, at en kost uden for mange industrifremstillede produkter generelt er det bedste for vores helbred og velbefindende.

Jeg har i forvejen fokus på at undgå de førnævnte ting, men i en travl dagligdag og i et socialt liv kan det være svært at holde 100%. Men lidt har også ret, ind imellem har også ret.
Vi kan slet og ret prøve at prioritere de fødevarer (og drikkevarer), som kun har 1 ingrediens højest (frugt, grønt, kød, æg, vand, te…fortsæt selv). Især hvis det er noget, der kommer ud af en glitrende pose og har mere end 1 ingrediens (chips, kager, slik…), er der grund til at vælge det fra. 

Efter bare få dage kan effekten ses på kroppen (du skal virkelig proppe dig med brød, salater, kød, fisk og frugt, hvis du skal undgå at tabe dig), energiniveauet stiger – og trangen til det usunde og sukkerholdige forsvinder helt af sig selv.

0 replies

Skriv en kommentar

Har du en kommentar?
Så del den meget gerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.