Møde med Solvej fra De uhelbredelige

Møde med Solvej fra De uhelbredelige

Hvis du, ligesom jeg, fulgte programmet De uhelbredelige, vil du helt sikkert blive glad for at høre, at den seje, ukuelige Solvej stadig er i fuld vigør. Det var i alt fald, hvad jeg blev, da jeg stødte på hende i går på Club La Santa.

jeanette-Solvej-De-uhelbredelige

Normalt er jeg ikke typen, der går hen til folk, men jeg fik spontant lyst til at tale med hende. Særligt fordi jeg ved, at hun har været til stor inspiration for et menneske, der står mig meget nær, som ulykkeligvis fik konstateret uhelbredelig cancer lige netop, som udsendelserne løb over skærmen. Jeg kan huske, at vedkommende flere gange har citeret Solvej: “Det kan godt være, at jeg skal dø af det her, men det behøver ikke være i morgen“.
Dét mod og den fandenivoldskhed var lige det, som hun havde behov.

Det ville jeg bare gerne fortælle Solvej, og det blev hun meget glad for at høre. Hun fortalte mig, at hun havde deltaget i triathlonen hernede dagen før (1,5 km. svømning, 40 km. cykling og 10 km. løb).  Wow, siger jeg bare. Jeg havde stået som tilskuer og beundret deltagerne, men også tænkt over, hvad det egentlig er, der driver folk til så hård træning. I hendes tilfælde er jeg ikke i tvivl om, at motivationen er overlevelse. Måske gælder det både for hende, og mange af de andre, at de også simpelthen mærker livet, når de presser sig selv, har et mål og gennemfører det.

Solvej fortalte mig, at det var hendes sidste triathlon. Hun havde besluttet at skære lidt ned på træningen for ikke at stresse kroppen for meget. Det trives cancercellerne nemlig alt for godt med. Så hun vil skrue lidt ned, men på ingen måder droppe motionen, som hun er overbevist om har forlænget hendes liv.

I løbet af vores samtale nåede hun at give en række anbefalinger. Det virker som om, det virkelig ligger hende på sinde at få fortalt, hvor vigtigt, det er at være aktiv. Det en mission for hende – både at holde sig selv i live og give sin indsigt videre.

 Motion er noget af det vigtigste, vi kan gøre for os selv

Det er aldrig for sent at komme i gang

 Rigtigt meget foregår oppe i hovedet

Selv en gåtur er nok

 

Ordene får en helt anden vægt, når de kommer fra en 62-årig kvinde med dissemineret cancer. Hun mener, at rigtigt meget foregår oppe i hovedet – så næste gang, du synes, det gør ondt eller motivationen mangler, så tænk på Solvej. For når hun kan, så kan vi andre også!

Solvej fortalte mig til sidst, at hun af og til blev spurgt, om hun ikke ville søge alternativ behandling i fx USA. Til dette svarede hun, at hun hellere ville bruge pengene på at have det sjovt så længe, hun er her.
Også på dette punkt kan mange af os sikkert lade os inspirere.

Hatten af for Solvej!

2 replies
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Hej Sara,
   tusind tak – og tak fordi, du har LYST til at kigge med! 🙂
   Din blog ser også rigtig fin ud (og det gør du også – cool danser 🙂 )

   er du mon i familie med min veninde Vibe Lagoni?

   Mange kærlige hilsner
   Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.