Englen i havet af Karin Slot Christiansen

Englen i havet er svært at lægge fra sig og den er, trods dramatiske begivenheden, en underholdende feelgood roman. Hvilket der, i mine øjne, skal være plads til. Og ikke mindst, fordi den samtidig har så mange fine ting på hjertet.

“Englen i havet” af Karin Slot Christiansen er anden del af den planlagte trilogi om de to barndomsveninder Vicki og Katrine. Ligesom den første succesroman “Fuglene synger baglæns”, er Englen i havet en pageturner. Fortællingen er underholdende og hjertegribende, en feelgood roman, der samtidig har en masse på hjertet. Og har hjertet på rette sted!
Det er en bog om venskab og tilgivelse, om forskelligheder i måden at leve og forstå livet og verden på. Bogen kan læses selvstændigt


Anmeldelse. Reklamelink til Saxo.

Englen i havet er en handlingsmættet og underholdende fortælling om landmandskonen Vicki og tv-journalisten Katrine, der har kendt hinanden siden barndommen i Vestjylland og er forblevet hinandens tætteste veninder og livsvidner. Eller rettere var. I den første roman, Fuglene synger baglæns, lader Vicki sig i et svagt øjeblik forføre at Katrines notorisk utro kæreste Hansen, hvilket ændrer alt for begge kvinder.

I Englen i havet (som kan læses selvstændigt) er meget forandret.
Katrine har fået barn, er blevet redaktør på en lokalavis og er flyttet tilbage til Vestjylland med Niels, der er psykoterapeut, tantralærer, vegetar og naturelsker. Alt det modsatte af det, som Hansen repræsenterede.

Vicki har efter et sammenbrud sagt fra overfor at servicere derhjemme, er begyndt at arbejde som skolelærer og viser sig at have talent som debattør. Og selv Hansen har omlagt sin livsstil og er fundet ind til nye værdier efter tabet af Katrine og en årrække i terapi hos den ældre psykolog og jungianske drømmeterapeut Mia Leander, som viser sig at blive bindeleddet mellem dem alle.

Katrine og Vicki er stadig en del af hinandens liv, men det er svært at tilgive og finde tilbage efter det ultimative svigt.

Valg, svigt – og tilgivelse!

Romanen er utrolig handlingsmættet og underholdende, vi følger snart den ene og snart den anden person, og siderne flyver hurtigt afsted. Vicki, NP, Katrine, Niels, Hansen, Mia Leander – og Vickis mor Vita, der svigtede hende som barn, og nu dukker op efter årtiers fravær. Som i den første roman er det livet, der udfolder sig på godt og på ondt.
Med valg, svigt – og tilgivelse.

Og for Vicki og Katrine skal der en tragisk hændelse til, før de igen kan finde ind til hinanden.

Anmeldelse af Karin Slot Christiansen Englen i Havet.

Som du kan se på indersiden af den nye bog, så anmeldte jeg også forløberen “Når Fuglene synger baglæns”. 

 

Feelgood roman med holdninger

Måske har Karin Slot Christiansen fundet modet efter successen med en første roman til at lade sit hjerte og sine meninger skinne endnu mere igennem i Englen i havet. Jeg elsker, at der er plads til det alternative, til terapi og udvikling, til at fejle og komme tilbage – og til at sætte klare polariteter op mellem økonomiske interesser og hensynet til både mennesker og dyr.

Niels står på mange måder som idealet, et menneske med omtanke for dyr og mennesker, som ser tingene i et større perspektiv og kan rumme og tilgive. Mia Leander, hans gode ven og læremester, er den “kloge kone”, som gennem små bemærkninger og gerninger, hjælper de andre på rette vej.

Englen i havet er svært at lægge fra sig og den er, trods dramatiske begivenheden, en underholdende feelgood roman. Hvilket der, i mine øjne, skal være plads til. Og ikke mindst, fordi den samtidig har så mange fine ting på hjertet. Om livsværdier, om selvudvikling, om tilgivelse, om at omfavne forskelligheder – og ikke mindst om at passe på vores natur.
Jeg læder mig allerede til nr. 3!

 

Englen i Havet fås hos Saxo. (reklamelink)

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.