Rende og Hønse

Rende og Hønse kastede mig tilbage til 90'erne. En skøn tur down Memory Lane, der satte tanker i gang om mit eget liv, mens jeg slugte historien.

Linda Skaarets anden roman Rende og Hønse kaster dig direkte tilbage til 90’er nostalgien og slutningen af den analoge tid. Dengang, hvor alting var så meget langsommere og verden var mindre – og mindre tilgængelig.
Ingen sociale medier, men bare en telefonbog, der kan starte sammenligningen og tankerne om, hvad Maja måske er gået glip af. Eller snydt for. Hvem hun kunne have været, hvis nu …..

Anmeldelse. Reklamelink til Saxo.

 

Vi er i 90’erne, og Maja er sendt i job af Arbejdsformidlingen på en campingplads i Vestjylland. Ikke en hvilken som helst campingplads, men den, hvor hun tilfældigvis havde boet en sommer som ung i 70’erne sammen med en veninde. Den sommer, hvor hun blev gravid med den lokale fyr, Mogens, som vist ikke tog hende som mere end en ferieflirt og havde sin egen masterplan. Han havde ingen anelse, og Maja valgte at få barnet, Sille, som nu er flyttet hjemmefra.

Lige så lidt ved han, at Maja af nysgerrighed slår ham op i telefonbogen. Mogens bor stadig i området, åbenbart gift med ungdomskæresten Gitte, og Maja kan ikke styre sig for at vide bare lidt mere, om hvordan deres liv er. Det kunne jo have været hendes. Hvis og hvis.

Uden hvor tids digitale medier, så må der snages på en mere direkte facon, og Maja bliver besat og kommer efterhånden til at gå tættere og tættere på for at studere den kernefamilie og det parcelhusliv, hun ikke fik.

Bare et menneske

Majas eget liv kører måske ikke traditionelt set helt på skinner. Med datteren udspiller der sig løbende en mor-datter konflikt over telefonen, og kontakten er kun lige eksisterende. “Jeg har knoklet hele livet. For din skyld, for at du skulle få bedre muligheder end mig, og hvad bruger du det til?” 

Økonomisk og karrieremæssigt er det ikke rigtigt blevet til store for Maja, og nu er hun sendt ud og arbejde på campingpladsen, hvor hun serverer bøfsandwich og halve kyllinger i grillbaren. Og løber ovenpå og servicerer ejeren Lissy, der hverken er nem eller særlig appetitlig.

Maja bor i en gammel campingvogn, og egentlig kunne det hele virke meget kummerligt, hvis det ikke lige var for det nærvær, der opstår med de småskæve eksistenser, der er omkring hende. Alle har de deres historier – Lissi, kollegaen Pia, campingnaboen Olsen og Bodil, der handler med dødsboer – og jeg kan ikke lade være med at holde af den søde, pligtopfyldende og rummelige Maja. Eller af de andre for den sags skyld. Det var noget af dét, 90’erne stadig kunne. Man kom hinanden ved i de små lokale cirkler.
Og vi er jo alle bare mennesker, også Maja, selvom hun kommer til at stalke en lille smule.

Linda Skaarets anden roman Rende og Hønse kaster dig direkte tilbage til 90'erne. Det er en lille historie, der fortæller den store eksistentielle historie - om betydningen af vores valg og hvem vi kunne have været livet, hvis nu .....

Throwback til den sidste analoge tid

Rende og Hønse kastede mig tilbage til 90’erne med Lady Diana-hår, telefonbøger, smørebrikker og cowboybukser. En skøn tur down Memory Lane, der satte tanker i gang om mit eget liv, mens jeg slugte historien.

Rende og Hønse er et nostalgisk tilbageblik på slutningen af den analoge tid, for ikke så længe siden, hvor alting alligevel var så meget langsommere og verden var mindre – og mindre tilgængelig. Ingen sociale medier, og bare en telefonbog, der kan starte sammenligningen og tankerne om, hvad Maja måske var gået glip af. Eller snydt for. Hvis nu ….

Hun cykler afsted i mørket efter svaret og bliver til sidst konfronteret og stillet overfor spørgsmålet: Hvad er du for et menneske?

Jeg kan kun sige, at jeg håber, at der kommer en 2’er, for jeg er faktisk også nysgerrig efter at høre mere om Maja.

 

Rende og Hønse af Linda Skaaret fås hos Saxo. (reklamelink)

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.