Er du i hormonel harmoni?

Er du i hormonel harmoni?

Jeg er nød til at dele denne her bog med Jer! Hormonel Harmoni er en veritabel GULDGRUBE af viden om, hvordan kroppens forskellige hormoner hænger sammen og påvirker fx vores vægt, humør, søvn, fertilitet, immunforsvar og energi.

Bogen er ikke skrevet med henblik på at sygeliggøre os, men for at give os indsigt i kroppen, så vi kan drage bedre omsorg for os selv. Men når det er sagt, så er der rigtigt mange af os, der har hormonelle ubalancer i kroppen. Vi har måske bare lært at leve med det – de psykiske udsving og forskellige fysiske gener. Men det behøver ikke at være sådan!

Hormonel Harmoni er skrevet af Caroline Fibæk, der naturopath og komplementær hormonterapeut og Stine Fürst, der er speciallæge i gynækologi og obstetrik. Tilsammen giver de et holistisk billede af, hvordan vi med overskuelige livsstilsændringer og tilførelse af specifikke vitaminer, fødevarer og kosttilskud kan få det bedre.

hormonel-harmoni

I bogen er der tjeklister, hvor du kan se symptomerne på forstyrrelserne i niveauet af kortisol, insulin, progesteron, østrogen og androgen.
Om du fx er træt og savner energi, er nedtrykt, opfarende, lider af hovedpine, vægtproblemer, PMS, højt blodtryk, hukommelsesproblemer, nattesved eller søvnbesvær, så kan du måske finde forklaringer og løsninger i denne bog.

Jeg vil foreslå, at du læser tjeklisterne igennem og finder frem til den ubalance, du kan genkende. Og så går til det relevante kapitel. Har du fx et lavt østrogenniveau, fx pga. overgangsalder, vil du kunne læse et par overskuelige sider om blandt andet E-vitamin og naturtilskuddet Maca.

Har du fx forhøjet kortisolniveau, så er du stresset – måske uden at vide det. Mange opdager det først, når kroppen kollapser. Kortisol styrer vores cravings, fordøjelse, blodtryk, døgnrytme og fysiske kapacitet og evne til at håndtere stress. Her får du nogle gode metoder til afstresning, en simpel åndedrætsøvelse, og så skal du undgå kaffe. Til gengæld anbefales 40 g. mørk chokolade om dagen.

Når du har fået kigget lidt på dit specifikke problem, så læs de mere generelle kapitler, hvor du vil finde en stor viden om hormonernes indbyrdes påvirkning. Vidste du fx at kortisol påvirker østrogenbalancen?
Der er også meget brugbar og letforståelig viden om, hvordan søvnvaner, alkohol, kaffe, sukker m.v. påvirker vores system.

Hormonel Harmoni er en bog, som virkelig kan være en øjenåbner at fordybe sig i – jeg er sikker på, at jeg vil tage den frem igen og igen for, som forfatterne netop skriver, at blive bedre til drage omsorg for mig selv.

Køb bogen på Saxo.com til ca. 200 kr.
(affiliate link)

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.