Essenser – det nye ekstra i hudplejen!

Essenser – det nye ekstra i hudplejen!

Essenser har for alvor gjort sit indtog som et nyt element i hudplejen. Det er absolut et step, der med fordel kan overvejes for alle hudtyper, og for os med tør eller moden hud kan det give et ekstra skud fugt og regenerering. Samtidig danner essenser en slags transportkanal for dine efterfølgende serummer og cremer, som dermed trænger bedre ned og giver mere effekt.

sensai-essence

Som som mange andre nye innovative hudplejeprodukter, som vi ser i disse år, har essenserne rødder i Korea – den såkaldte K-beauty.
Herfra har vi fx også fået BB-creams og sheet masks. De koreanske kvinder en kendt for deres omfattende og grundige pleje af deres hud, ligesom de er meget påpasselige med at blive eksponeret for solen. Jeg ved det fra første hånd fra min tidligere nabo, som er sydkoreaner, og hun har den flotteste hud, man kan tænke sig. Om sommeren iført stor solhat, og ditto solbriller.
Hun viste mig i øvrigt for flere år siden nyheden cushion compact. En flydende foundation, som trykkes ud på en svamp via en lille perforeret pude. Den gør nu også sit indtog herhjemme, og nederst i indlægget kan du se en af de nyeste på markedet fra Armani.

***

Essenserne bruges på renset hud som det første – før serum eller creme. Som et mellemstep, hvor den tynde, nærmest vandige, essens klappes ind i huden. Tag ikke fejl af den tynde konsistens, for de er meget fugtgivende. Er du i tvivl, så prøv lidt på hænderne, som en håndcreme – du vil sikkert blive overrasket over, hvor meget fugt, det giver!
Essenserne fugter i hudens overflade, hvor de øjenlikkeligt giver udstråling og friskhed – men derudover virker de også som en “for-serum”, der virker som en sluse de efterfølgende serummer og cremer, så de trænger bedre ned og effekten af dine dyrt investerende dråber bliver større.

***

De bedste essenser har i sig selv både fugtgivende, men også et mere avanceret indhold af plejende og regenererende, ingredienser. Her er de tre essenser, som har jeg foretrækker i min hudpleje lige nu. Tre fantastiske bud, synes jeg, fra 425 kr. for 150 ml. til den absolutte luksus til 1.170 kr. for 75 ml.

luksus-essenser

I midten NCTF-Essence fra franske Filorga. Som altid er jeg vild med Filogas produkter, og essensen er lækkert fugtgivende og indeholder deres avancerede NCTF-kompleks med 53 aktive ingredienser (vitaminer, enzymer, antioxidanter, aminosyrer, mineraler m.v.). Den har en anelse tykkelse i konsistensen og føles med det samme forfriskende og fugtgivende på huden.
Her får du 150 ml. luksus for 425 kr., som kan fås i Matas.

Fra Comfort Zone får du 99% naturlige ingredienser og et indhold, der stimulerer hudens regenering. Den er helt vandig, men tag ikke fejl – huden bliver gennemfugtet og forberedt på at modtage den efterfølgende pleje. Den koster 525 kr. for 100 ml. og fås hos Insight Group her.

Sidst, men ikke mindst, må jeg fremhæve en essens i luksusklassen. Enhver, der kender Sensai, ved at det er ren kærlighed til huden – et orgie i blødhed og lækkerhed. Sådan er der naturligvis også med denne her Prime Solution. Her er du uden i en roll royce esssens, der også virker i dybden, men den koster også 1.170 kr. for 75 ml. her hos Magasin.

***

Og som et lille kuriosum til sidst, som lovet, omkring K-beauty og det nyeste begreb, du måske synes, det er sjovt at kende – cushion compact.
En genial foundationtype til dig, der er på farten, eller gerne vil have det nemt og hurtigt. Et tryk med den med følgende svamp i låget, og din foundation er klar til brug.

Denne her – Armani To Go – er både smart og praktisk, og den lægger sig flot på huden, hvor den er perfekt til en genfriskning i løbet af dagen eller aftenen. Derudover indeholder den serum og giver en udglattende effekt og en strålende glød (515 kr. hos Magasin).

armani-2-go-cushion

Kærlig hilsen Jeanette

4 replies
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg says:

   Ja, er det ikke rigtigt!!!!!!!!! 🙂 Hvis man er i tvivl, så er det lige at tage nogle dråber på hænderne og sammenligne med en fed håndcreme. Det er vildt, så meget fugt, det giver.
   KH Jeanette

   Svar
 1. Tinanymann13@gmail.com
  Tinanymann13@gmail.com says:

  Dejligt indlæg, med nogle fine anbefalinger. Jeg bruger selv essenser og elsker dem…en der fra Sensai, er den bedre end de andre?

  Svar
  • Jeanette Hylleborg
   Jeanette Hylleborg says:

   Sensai har helt klart lige et ekstra gear. Den er mere serum/lotionagtig i konsistensen og trænger dybere ind, den er blødheden selv og virker meget plejende og udglattende. Men selvfølgelig også en hel del dyrere, så der må man selv lige ind og overveje sine prioriteter. De andre er også rigtigt gode, men Sensai er lige klassen over.
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.