Et lille lys forenden af Corona-tunnellen giver nyt mod!

Så blev det fredag og udsigt til endnu en weekend i Coronaens og nedlukningens tegn. En mere og mere underlig og presset situation, som har omkostninger, af den ene eller den anden art, for langt de fleste af os. Og for nogle flere end andre.

Det er dog et lyspunkt, at der nu officielt bliver talt om en stille og roligt tilbagevenden til vores normale liv. Også selvom det kommer til at gå langsomt, så synes jeg alligevel, at det har givet nyt mod og mere energi.

Det er i alle sammenhænge motiverende, hvis man har et mål, der står og blinker forude – og det er klogt at give os den gulerod. Både, så vi forhåbentlig fortsat tager os sammen og overholder retningslinjerne – og for at opretholde vores mentale sundhed.

Det er vigtigt for os med et signal om, at der er kontrol over tingene, og at det får en ende – og gerne indenfor nær fremtid.

Jeg er taknemmelig over at bo i Danmark

Netop kontrol og styr på tingene er noget, vi oplever her i Danmark i disse uger, og jeg er så taknemmelig for at leve i et unikt velfærdssamfund som vores. Forskellen til fx USA er malet tydeligt op, når de for tiden diskuterer, hvordan de fattige skal betale deres Corona-behandling 🙁
Hvor er jeg stolt af at være dansker og en del af et system og et fællesskab, der viser sit værd på alle måder og holder hånden under så mange.
Vi er stadig et land rundet af højskoletraditioner – se bare den fine fællessang med Philip Faber – af andelsbevægelse, foreningsliv og lige adgang til sundhedsvæsnet.
Jeg tror ikke, det bliver let at være ultraliberal i de kommende år!

At være en del af noget større

Jeg tror, at mange er blevet ekstra opmærksomme på, hvor de kan hjælpe. Enten som frivillige eller overfor familiemedlemmer og naboer.
En krise, som denne, giver en hel ny følelse af at være en del af et fællesskab – en del af noget større, hvor hele situationen er opstået, fordi det handler om at passe på hinanden, på sundhedsvæsnet og på særligt udsatte grupper.

Drømmekage med marcipan

Jeg bagte kage i går og delte ud til mine naboer. En lille gestus, der blev modtaget med smil, og som jeg nok ikke havde tænkt på en helt almindelig torsdag. Køn er den ikke, men den smagte godt – drømmekage med marcipan.

Vi er også en del af en global verden, som er årsag til omfanget af krisen og udbredelsen af virussen. Så hvordan vil disse fakta påvirke os bagefter? Jeg tror, at der vil komme en tid med mere fokus på det nære. Sårbarheden vil få os til at tænke anderledes, når det kommer til at sikre lokal produktion, mindske rejseaktiviteter og passe bedre på miljøet, have fokus på at være noget for hinanden. Måske er der endda sneget sig en ydmyghed og et mådehold ind, der får os til at ændre vores værdier og vores forbrug. Om ikke andet, så for en tid.

Hjælp dine lokale handlende

Inden, vi går helt ind for mådeholdet, så skal vi dog alligevel tænke på, at hjulene også gerne skal dreje rundt. Og på de små selvstændige erhvervsdrivende, som kan se regningerne tikke ind, som de plejer, mens der ingen kunder er. Det må være en helt forfærdelig kamp, de står i.

Så lad os hjælpe og støtte, hvor vi kan – og ikke mindst overholde retningslinjerne, så vi forhåbentlig snart kan få hverdagen tilbage og samfundet lukket op. Er du blandt dem, der IKKE er ramt på økonomien, så kan du evt.:

♥ Købe take-away! ♥
♥ Finde ud af, om din frisør/negleklinik/kosmetolog osv. sælger produkter i butik eller online! ♥
♥ Købe noget lækkert til dig selv, som du vil bruge for at fejre friheden, når den kommer ♥
♥ Tjekke om din by er kommet med på Vielskervoresby.dk – og i det hele taget støtte dine yndlingsbutikker! ♥

Energien kommer igen!

Jeg har hele tiden forsøgt at bevare optimismen og få det bedste ud af denne tid. Naturligvis med den allerstørste medfølelse overfor dem, der er ramt helbredsmæssigt, økonomisk eller på anden måde er i klemme.
Men Corona fylder tankerne og tager nok mere energi, end man lige er klar over, for os alle. Inderst inde er vi jo ramt på en grundangst for hele vores eksistensgrundlag, når verden kan lukke ned fra den ene dag til den anden.

Alligevel, så kunne jeg mærke, at udmeldingen om en mulig begyndende åbning af samfundet efter påske, gav mig fornyet energi! Det var som om, at det hele lettede en lille smule. Tempoet her er stadig lidt langsomt – der er jo masser af tid – men det er som om, at der begynder at være lidt mere mål og mening med det hele igen.

Når, vi taber målet og motivationen, så kan det gå helt i stå, men nu er der et lille lys derude forenden at tunnellen. En besværlig vej er lettere at gå, hvis vi ved præcis, hvor den ender.
Kurverne flader ud, antallet af indlagte falder i disse dage – vi har være SÅ GODE!!!!

Nu er det bare om at holde den gode stil – afstand, sprit, blive hjemme – og håbe, at vi snart begynder en tilbagevenden til normalen. Jeg tror aldrig, vi bliver helt de samme. Vi har en helt ny kollektiv oplevelse med i bagagen, og en bekræftelse af, hvilket fantastisk land vi lever i – og med et fællesskab, der er til at stole på.

Nu må vi holde fast, gøre det rigtige og hjælpe hinanden på fode igen.

 

2 kommentarer
 1. Elsebeth
  Elsebeth siger:

  Som statsministeren sagde i tv-avisen i aften, kan vi ikke vende tilbage til den gamle normale tilværelse, før der er fundet en vaccine eller en anden behandlingsform. I værste fald kan der gå et helt år – eller mere, inden det sker.
  Ingen, absolut ingen kan vide sig i økonomisk sikkerhed; dertil er alt for meget uvist, så har man noget på kistebunden, er det klogt at beholde det der. Man skal som bekendt ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt …

  Svar
  • Jeanette
   Jeanette siger:

   Det er rigtigt, det kommer til at trække ud, det her! Vi må bare håbe det bedste for, at der meget snart kommer behandling/vaccine og så ellers gøre alt, hvad vi kan.
   KH Jeanette

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her!
Alle er velkomne til at deltage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.